Ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ με τις ποινές της ΕΕΑ

Ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ με τις ποινές της ΕΕΑ

Το φως της δημοσιότητας είδαν οι ποινές που πέρασε στον πειθαρχικό της κώδικα η ΕΠΟ και αφορούν παραπτώματα τα οποία θα επισημαίνει ο έλεγχος της ΕΕΑ.

Η ΕΠΟ συμπλήρωσε το κενό στον πειθαρχικό της κώδικα, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» με την πολιτεία. Από χθες (13/3) υπάρχουν ποινές, τις οποίες έχει δικαίωμα να τις επιβάλει Οι ποινές χωρίζονται, όπως σας ενημερώσαμε από χθες, σε τρεις κατηγορίες: Τις βαρείες, τις σοβαρές και τις απλές.

Το νέο άρθρο του πειθαρχικού κώδικά της ΕΠΟ που αφορά την ΕΕΑ, όπως δημοσιεύτηκε από το soccerplus:

«ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΟ

1. Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, που προβλέπουν τη μη χορήγηση πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 στα επαγγελματικά πρωταθλήματα για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) εκδίδει πόρισμα ελέγχου, πλήρως αιτιολογημένο, που το διαβιβάζει στην Ομοσπονδία και αυτή το διαβιβάζει στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας Ένωσης.

Με βάση το ως άνω πόρισμα η υπαίτια Π.Α.Ε. τιμωρείται αποκλειστικά με τις παρακάτω ποινές:

α. Εάν η παράβαση χαρακτηρίζεται από το πόρισμα ελέγχου ως βαρεία, με ποινή υποβιβασμού από μία κατηγορία, έως και την αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ως βαρεία χαρακτηρίζεται κάθε παράβαση που αφορά στην νομιμότητα της προέλευσης των πόρων των μετόχων και των εταιρειών που συνεισφέρουν στην δραστηριότητα των ΠΑΕ, καθώς και κάθε παράβαση που αφορά στην νομιμότητα της διοίκησης και του μετοχολογίου των ΠΑΕ.

Στην περίπτωση κατά την οποία στη διοίκηση ή στο μετοχολόγιο ΠΑΕ μετέχουν πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για την τέλεση κακουργήματος ή εγκλήματος dopping ή έχουν καταδικασθεί για έγκλημα βίας σε αθλητικούς χώρους ή δωροδοκίας ή άλλο έγκλημα σχετιζόμενο με την προσυνεννόηση αποτελέσματος αγώνα σε ποινή ανώτερη του 1 έτους φυλάκισης, επιβάλλεται υποχρεωτικά η ποινή αποκλεισμού της ΠΑΕ, στην οποία μετέχουν από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

β. Εάν η παράβαση χαρακτηρίζεται από το πόρισμα ελέγχου ως σοβαρή, με ποινή αφαίρεσης δέκα (10) βαθμών, έως τον υποβιβασμό κατά μία κατηγορία.

Ως σοβαρή χαρακτηρίζεται κάθε παράβαση που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

γ. Εάν η παράβαση χαρακτηρίζεται από το πόρισμα ελέγχου ως απλή, με ποινή αφαίρεσης ενός (1) έως δέκα (10) βαθμών.

Ως απλή χαρακτηρίζεται κάθε παράβαση που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για ποσά κάτω των 100.000 ευρώ.

δ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, που το πόρισμα ελέγχου διαπιστώνει παράβαση κανόνα που αφορά στο δημόσιο συμφέρον, επιβάλλεται χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ.

ε) Σε περίπτωση μη κατάθεσης εγγυητικής επιστολής κατά τους ορισμούς του Ν2725/1999 που αναφέρεται στο πόρισμα ελέγχου, επιβάλλεται χρηματική ποινή από 25.000€ (εικοσιπέντε χιλιάδες ευρώ) έως 75.000€ (εβδομήντα πέντε χιλιάδες ευρώ).

2. Η Πειθαρχική Επιτροπή μπορεί να μειώσει την ποινή μέχρι το κατώτατο όριο που προβλέπεται κατά τα ως άνω για τις περιπτώσεις α και β ή να επιβάλλει χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ για την περίπτωση γ αν η Π.Α.Ε. επανορθώσει την παράβαση εντός δέκα (10) ημερών από την έκδοση του πορίσματος ελέγχου και τούτο ρητώς αναφέρεται σε νέο πόρισμα.

3. Αν συντρέχει περίπτωση υποτροπής η Πειθαρχική Επιτροπή επαυξάνει την ποινή μέχρι το ανώτατο όριο που προβλέπεται κατά τα ως άνω.

Υποτροπή υπάρχει όταν η ίδια παράβαση που αφορά στο δημόσιο συμφέρον τελείται περισσότερες από μια φορές σε χρονικό διάστημα τριών ετών από την τέλεση της πρώτης.

4. Οι παρούσες ποινές που επιβάλλονται με βάση το πόρισμα ελέγχου είναι ανεξάρτητες από τις λοιπές πειθαρχικές κυρώσεις που επιβάλλονται από διατάξεις των κανονισμών της Ε.Π.Ο. οι οποίες ισχύουν αυτόνομα».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Κοντά στην... επιστροφή ο Καμπιάσο
Ολυμπιακός: Κοντά στην... επιστροφή ο Καμπιάσο
Ο πιο καλός ο… πρεσβευτής!
Ο πιο καλός ο… πρεσβευτής!
ΑΕΚ: Γουστάρει σαν... τρελός ο Λάζαρος
ΑΕΚ: Γουστάρει σαν... τρελός ο Λάζαρος
Ολυμπιακός: Το μήνυμα Σάββα για Λεμονή
Ολυμπιακός: Το μήνυμα Σάββα για Λεμονή
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης