Συμφωνία ΕΠΟ με Πολιτεία

Συμφωνία ΕΠΟ με Πολιτεία

Σε συμφωνία για τον έλεγχο και την επιβολή ποινών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήρθαν η Πολιτεία και η ΕΠΟ, μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, το μεσημέρι της Τρίτης (6/3).

Στη συνάντηση των δύο πλευρών, η οποία έγινε στα γραφεία της ΓΓΑ και το Onsports έδωσε το «παρών», αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και η αυστηροποίηση των ποινών από την Ελληνική Ομοσπονδία, έπειτα από το νέο σύστημα ποινών που ενσωμάτωσε στον Πειθαρχικό της Κώδικα.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες, παρά δέκα λεπτά, το «παρών» από την Ελληνική Ομοσπονδία, έδωσε ο πρόεδρος, Σοφοκλής Πιλάβιος, μαζί με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Ιωάννη Οικονομίδη, τον Β’ αντιπρόεδρο, Αριστείδη Σταθόπουλο, τον Γ’ αντιπρόεδρο, Νικόλαο Ανασόπουλο, τον εκτελεστικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Παυσανία Παπανικολάου και το νομικό εκπρόσωπο, Θοδωρή Κουρίδη.

Πιλάβιος: «Βρέθηκε η χρυσή τομή»

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των συζητήσεων με την Πολιτεία, ενώ τόνισε πως βρέθηκε η «χρυσή τομή» που ικανοποιεί και τα δύο μέρη.

«Είχαμε μία συνάντηση με το προεδρείο της ΕΠΟ και είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση με την Πολιτεία, στην οποία βρήκαμε λύση που να ικανοποιεί και τα δύο μέρη, χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση της FIFA. Είναι ίσως η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και για τα θέματα του αυτοδιοίκητου ομονοεί η Πολιτεία και το ποδόσφαιρο», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Αναφορικά για την «χρυσή τομή» των δύο πλευρών, απάντησε: «Η «χρυσή τομή» και αυτό που ενδιαφέρει και τα δύο μέρη είναι ότι πρέπει να εντείνονται οι έλεγχοι και να είναι σωστό. Το κάνουμε με τις νέες διατάξεις που θεσπίσαμε και με νόμους».

Τέλος, για το αν η ΕΠΟ θα διατηρήσει το… δικαίωμα επιβολής των ποινών, απάντησε: «Τις ποινές θα τις επιβάλει η ΕΠΟ από εδώ και στο εξής. Αυτό είναι το θέμα μας τώρα».

Μπιτσαξής: «Θέλουμε επαγγελματικό αθλητισμό με νομιμότητα»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος υποστήριξε πως στόχος της Πολιτείας και της ΕΠΟ είναι να υπάρχει επαγγελματικός αθλητισμός, ο οποίος θα λειτουργεί μέσα σε πλαίσιο νόμου.

«Νομίζω ότι μετά από πολύμηνο διάλογο και το ποδόσφαιρο και η Πολιτεία κατασταλάξαμε σε ουσιώδη και οριστικά συμπεράσματα. Όλοι θέλουμε τον επαγγελματικό αθλητισμό να τηρεί όρους νομιμότητας με νόμους και να είναι μακριά από διαφθορά και φαινόμενα που ταλάνισαν το σύνολό τους και το σώμα τους, τον επαγγελματικό αθλητισμό με ευθύνη και του κράτους», ανέφερε αρχικά ο Πάνος Μπιτσαξής.

Και συνέχισε: «Η ΕΠΟ μας παρουσίασε ένα σύστημα ποινών ικανοποιητικό, το οποίο θα ενσωματώσει στον πειθαρχικό της κώδικα, προκειμένου να αντιμετωπίζονται φαινόμενα ανομίας και διαφθοράς. Η ΕΕΑ είναι και θα παραμείνει ο βασικός ελεγκτικός μηχανισμός του ελληνικού κράτους. Στο σύνολό τους ισχύουν οι δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, στη Βουλή, αλλά και οι δηλώσεις των εισηγητών των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, και θα επαφεθεί με μία σχετική παρέμβαση στον νόμο του 2725/1999 θα δίνει την δυνατότητα στην ΕΠΟ να εφαρμόζει με τα δικαιοδοτικά της όργανα το σύστημα αυτό των ποινών που θα θεσπίσει».

Αναφορικά με το γεγονός πως πλέον δεν αναμένεται να υπάρξει παρέμβαση από την FIFA, απάντησε: «Δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ τέτοια παρέμβαση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Έχω πει ότι ουδέποτε υπήρχε τέτοιος κίνδυνος. Ήταν ένας πολύμηνος διάλογος. Ο διάλογος αυτός γινόταν σε συνθήκες ενός χαώδους κανονιστικού κενού. Συμπληρώνεται το κενό και εναρμονίζεται πλήρως με έναν εξαιρετικό τρόπο και η δουλειά της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το αν οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι δεσμευτικές, απάντησε: «Οι αποφάσεις είναι δεσμευτικές. Η ΕΕΑ θα συνεχίσει να χορηγεί πιστοποιητικά και όπου δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης, λόγω παρεμβάσεων που άπτονται στο δημόσιο συμφέρον, θα χορηγείται ένα πόρισμα ελέγχουν, το οποίο θα προβλέπεται από την ΕΠΟ. Οι εισηγήσεις της ΕΕΑ θα είναι δεσμευτικές προς την ΕΠΟ».

Για την εντατικοποίηση των ελέγχων, υποστήριξε: «Η διαπίστωση, ο έλεγχος και η εξέταση των περιπτώσεων, οι οποίες συνδέονται με φαινόμενα ανομίας και διαφθοράς ανήκει πλήρως στον κρατικό μηχανισμό. Για την επιβολή των κυρώσεων, με κυρίαρχο ρόλο της ΕΕΑ, θα γίνεται από την ΕΠΟ σύμφωνα με τα όσα συμφωνήσαμε, αλλιώς υπάρχουν οι σχετικές ρυθμίσεις του νόμου. Εκτιμώ ότι φτάσουμε σε οριστικό συμπέρασμα, το οποίο λύνει το απόλυτο δίλλημα που υπήρχε, αν θέλουμε ένα ποδόσφαιρο να λειτουργεί με όρους νομιμότητας ή αν θέλουμε ένα ποδόσφαιρο που λειτουργεί με όρους διαφθοράς. Απαντάμε όλοι ότι θέλουμε ένα ποδόσφαιρο με όρους νομιμότητας».

Ερωτηθείς αν έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές, ανέφερε: «Οι ποινές θα ανακοινωθούν σε ευθέτω χρόνο, δεν είναι τώρα ώρα να τα πούμε. Είναι ένα σύστημα ποινών το οποίο είναι απολύτως αποτελεσματικό. Θα διαβιβαστεί στον Υπουργό για να εγκρίνει τις σχετικές επεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν στον νόμο 2725/99».

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του για τον Άγιο Κοσμά, υποστήριξε: «Ο Άγιος Κοσμάς ως έκταση και ως ιδιοκτησία θα ανήκει στο ταμείο δημόσιας περιουσίας. Στον Άγιο Κοσμά φιλοξενούνται οι εγκαταστάσεις των ελληνικών εθνικών ομάδων αλλά και ξένοι αθλητές. Και φυσικά το προπονητήριο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Για να κλείσει αυτή η εγκατάσταση πρέπει να ανοίξει μια άλλη. Η δική μου πρόταση είναι ο καταπληκτικός χώρος του Μαρκόπουλου. Αλλά αυτό θα εξεταστεί εν καιρώ. Δεν είναι κάτι άμεσο. Όλο αυτό δεν θα έχει επίπτωση για την προετοιμασία των εθνικών ομάδων για Ολυμπιακούς Αγώνες και αμέσως μετά».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης