Mπέος: «Κάποια στιγμή θα βγω»...

Mπέος: «Κάποια στιγμή θα βγω»...

Δυνατός και αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα για την απόδειξη της αθωότητάς του, δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξή του στον Nova Σπορ FM.

Αναλυτικά ο κ. Μπέος είπε:

 Ειμαι υποχρεωμένος να είμαι καλά έχω πέντε παιδιά έξω μια γυναίκα. Πρέπει να είμαι καλά για να βγω να τους βρω. Παραβιάστηκαν τα δικαιώματά μου και το τεκμήριο αθωότητας. Ετσι οδηγήθηκα στη φυλακή. Αισθάνομαι ότι στις 22 Ιουνίου ήρθαν σπίτι μου και με πήραν αιχμάλωτο. Με απήγαγαν. Είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας και της ελληνικής δικαιοσύνης.

Οι δικηγόροι μου έχουν κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν ότι είμαι αθώος. Αλλά έχει καταλάβει η κοινή γνώμη. Δεν με ενδιαφέρει, ας μη με βγάλουν, δεν θα μου κάνουν χάρη. Είμαι δυνατός και το πήρα απόφαση. Αν είναι μάγκες και υπάρχει δικαιοσύνη ας κάνουν δικαστήριο. Εύχομαι να είμαι δυνατός και να κριθώ από έντιμους δικαστές. Όταν κάποιος φωνάζει ότι είναι αθώος δεν μπορεί να μπει φυλακή για να καλύψουν τις δικές τους αθλιότητες και τα λάθη.

Δεν υπάρχει υπόθεση. Κατηγορείς κάποιον ότι έστησε ματς, είναι εμπλεκόμενοι 25 άνθρωποι και κανείς δεν έχει κληθεί. Χωρίς στοιχεία και χωρίς αποδείξεις κατήργησαν τα ανθρώπινα δικαιώματα.  Αλλά έχετε παίξει ρόλο μεγάλο και εσείς οι δημοσιογράφοι. Κάνετε τη δουλειά σας οι περισσότεροι, σε υπουργεία, γραφεία Τύπου, ΟΠΑΠ, ΓΓΑ, έπρεπε να υποστηρίξετε ότι είχαν άδικο. Τι έχει καταγραφεί; Εγκλημα; Αθλιότητα; Αλητεία;

Έχω ένα παράπονο. Όλοι καταδίκαζαν, έγραφαν πρωτοσέλιδα... Πήρε κάποιος τη δικογραφία; Να ρωτήσει τον Εισσαγγελέα; Μετά από 7 μήνες λένε ότι δεν υπάρχει υπόθεση. Αν πω κάτι δεν πρέπει να το διασταυρώσετε; Θα το γράψετε επειδή το είπε ο Μπέος; Καταδίκασαν μια οικογένεια, έναν άνθρωπο, μια πόλη. Στο Βόλο ο κόσμος έχει βγει 10 φορές στου δρόμους και με στηρίζει γιατί αναγνωρίζει το άδικο. Ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν; Δικό τους μαγαζί είναι η Ελλάδα; Να το κλείσεις το μαγαζί αν δεν τηρεί τις προϋποθέσεις. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν από τις πιο υγιείς ομάδες. Επειδή δεν κάναμε τα χατήρια σε πολιτικούς παράγοντες;

Ο Γερουλάνος είπε τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού εργαλεία. Έτσι τους ονομάζουν. Σε όποια απόφαση ακολουθεί ένα σκεπτικό. Εδώ δεν υπάρχει. Οι μισές ομάδες δεν έπρεπε να παίζουν ούτε στο τοπικό. Πώς επιτρέπεις να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και δεν επιτρέπει σε υγιείς ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, επειδή δεν γουστάρουν τομ Μπέο».

Για το αν έχει ενημέρωση για τις κινήσεις του Ολυμπιακού Βόλου, είπε: «Από το καλοκαίρι είναι πρόεδρος ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης. Ενδιαφέρομαι, μαθαίνω... Το καλοκαίρι ο Πιλάβιος, έφτιαχνε και τη γραβάτα του, πήγαινε στον Παπανδρέου και συζητούσαν με τον Πλατινί πώς θα φτιάξουν την εικόνα του πρωταθλήματος. Μιλούσαν για κάθαρση, ότι θα μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Αυτοί που το οδήγησαν στην εξαθλίωση. Στη Β' και Γ' Εθνική οι ομάδες δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν».

Και συνέχισε αναφερόμενος στη δικογραφία: «Από τους 93 που κατηγορούνται στη δικογραφία, κάποιοι είναι εθισμένοι στο στοίχημα. Ποια η διαφορά αυτού του τζογαδόρου από το να είσαι τζογαδόρος στο καζίνο όπως ο Μπιτσαξής; Φυλάκισαν το σώμα μου, όμως την ψυχή μου δεν μπορούν τα λαμόγια και οι κλέφτες. Μέχρι και την Ακρόπολη επί ημερών Γερουλάνου κόντεψαν να κλέψουν. Ένα ένσημο έχει βάλει; Τι επάγγελμα κάνει; Τη μαμά του πώς τη φωνάζει; Μάμι; Με ποια εμπειρία κυβερνά τη χώρα σε καίρια πόστα;

Η UEFA στις αναφορές της ποτέ δεν μιλούσε για στημένα. Μόνο για χειραγωγημένα και ύποπτα. Δημοσιογράφοι όπως ο Θωμαΐδης χαίρονται από την καταστροφή συνανθρώπων, γι' αυτό η εκπομπή του θα κρατήσει μέχρι τον Μάιο».

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του: «Τα όπλα μου έχω μάθει να μην τα φανερώνω. Δεν έχω χάσει δικαστήριο ζωή μου. Αν ήμουν έξω ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα ήταν διαλυμένος. Έχω δώσει όρκο ζωής, τιμής ακόμα και να μην έχω να φάω θα κυνηγήσω την υπόθεση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Δεν είναι σίγουρο ότι θα δικαστώ σαπό έντιμους δικαστές εδώ. Υπάρχουν, βέβαια, πολλοί έντιμοι. Αν δεν δικαιωθώ στην Ελλάδα, θα δικαιωθώ στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Έχω την υποχρέωση να αποκαταστήσω τα παιδιά μου. Δεν ξεχνώ, είμαι καμήλα».

Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για υποκρισία από την πλευρά της Super League, ως προς την απόφαση αναστολής του πρωταθλήματος: «Τι απόφαση και αυτή; Πού ήταν αυτοί οι κύριοι το καλοκαίρι; Ντροπή», τόνισε ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου και τόνισε πως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διοικούν τις ομάδες είναι για γέλια...

«Στα πανηγύρια παίρνω και τον Ζέρβα και τον Σαλέα δεν πάω μόνος μου. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Με πνίγει το δίκιο και δεν με νοιάζει αν μείνω και ένα χρόνο ακόμα ση φυλακή. Βαράτε, αντέχω. Η μεγαλύτερη ξεφτίλα. Ντρέπομαι που είμαι Ελληνας. Μου τα πήραν όλα, εκτός από δύο πράγματα. Την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια. Και με αυτά τα όπλα θα τους παλέψω μέχρι το τέλος. Γελάει ο κόσμος με αυτό που έγινε. Φωνάζω για μια ακόμη φορά. Είμαι αθώος. Φέρτε έναν μάρτυρα. Με κρατάνε, είμαι επικίνδυνος φυγής, λένε. Τι λέτε ρε; Πού να πάω ρε; Να φύγω από την πατρίδα μου, τα παιδιά μου; Πού να πάω ρε».

Πώς κρατάς κύριε έναν άνθρωπο. Ο νόμος λέει αν έχεις αμφιβολίες, είναι υπέρ του κατηγορουμένου. Εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι είναι κάποιος ένοχος. Εχουν αποδείξεις; Ποιες είναι. Τι έχουν κάνει με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ξέρετε; Εχουν καταστρατηγήσει το νόμο. Επιλεκτικές απομαγνητοφωνήσεις. Προστατεύουν κάποιον; Μια παράνομη διαδικασία. Εγώ μιλάω με τον Μπάμπη Χριστόγλου στο τηλέφωνο για τρία λεπτά και φανερώνουν το ένα. Με ποιο δικαίωμα το έκαναν αυτό, με τι κριτήρια. Μιλάμε για το σκάνδαλο. Δεν υπάρχει περίπτωση δικαστήριο, ούτε στα δικαστήρια της κόκκινης Κίνας, να δικάσουν τέτοια υπόθεση. Και έγινε εδώ στην Ελλάδα με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Κάποια στιγμή όλες οι Χούντες πέφτουν και θα πέσει και αυτή.

Εγώ χαίρομαι αυτό που τραβάνε γιατί μόνοι τους το τράβηξαν. Σήμερα αυτό συμβαίνει στον Αχιλλέα Μπέο και αυτά πληρώνω γιατί είμαι αυθόρμητος και όχι αρεστός. Είναι όμως αιτία αυτό να φυλακίσεις έναν πατέρα πέντε παιδιών, επειδή δεν συμβιβάστηκα με τον ένα ή τον άλλο πολιτικό. Με βρίσκετε λάθος, είμαι παράνομος, έχω κάνει κακουργηματική πράξη; Είμαι μαζί σας, στείλτε με να δικαστώ. Περιμένω τους αμερόληπτους δικαστές, αυτούς που τιμάνε τη δικαιοσύνη. Δεν ζητάω ελεημοσύνη, ούτε παρακαλάω κανέναν. Να κάτσω φυλακή, αλλά να μου πουν τι έκανα. Δικαίωμα μου είναι, όχι αμάρτημα να μιλάω με τον Μαρινάκη ή τον Πατέρα. Η ελευθερία του λόγου, να μιλάω είναι δικαίωμά μου. Τι ντροπή, ξεφτίλισαν τα πάντα. Αυτά έχω να πω».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Στη Λεωφόρο ο Τζιμπρίλ Σισέ (vid)
Στη Λεωφόρο ο Τζιμπρίλ Σισέ (vid)
Συναδινός: Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα
Συναδινός: Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα
Survivor Πανόραμα: Ειρήνη Κολιδά για ένσταση Μισθοφόρου! «Έχω συγχιστεί…»
Survivor Πανόραμα: Ειρήνη Κολιδά για ένσταση Μισθοφόρου! «Έχω συγχιστεί…»
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-1: Έκανε βήμα για το Champions League
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-1: Έκανε βήμα για το Champions League
Εξέλιξη - σοκ με τα απανθρακωμένα πτώματα στην Αττική
Εξέλιξη - σοκ με τα απανθρακωμένα πτώματα στην Αττική
Είδηση - βόμβα: Έρχεται «πράσινο» χαράτσι και στο νερό
Είδηση - βόμβα: Έρχεται «πράσινο» χαράτσι και στο νερό
Ούτε ιερό ούτε όσιο οι Τούρκοι: Απαγορεύουν ασκήσεις σε επτά ελληνικά νησιά!
Ούτε ιερό ούτε όσιο οι Τούρκοι: Απαγορεύουν ασκήσεις σε επτά ελληνικά νησιά!
Η δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς
Η δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
 Τελικός Κυπέλλου: Ο Μπέος «προσγείωσε» τον Σαββίδη στο ΕΑΚ Βόλου (video)
Τελικός Κυπέλλου: Ο Μπέος «προσγείωσε» τον Σαββίδη στο ΕΑΚ Βόλου (video)
Ο Ιβάν Σαββίδης έφτασε στον Βόλο από… αέρος και ο…
Τελικός Κυπέλλου: Ο Μπέος «προσγείωσε» τον Σαββίδη στο ΕΑΚ Βόλου (video)
Μπέος: «Χειροπέδες στον Σπανό»
Μπέος: «Χειροπέδες στον Σπανό»
Απίστευτες… ατάκες πέταξε ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου κατά…
Μπέος: «Χειροπέδες στον Σπανό»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης