Πήρε ο Γερουλάνος τη «Μαύρη Βίβλο»

Πήρε ο Γερουλάνος τη «Μαύρη Βίβλο»

Συνάντηση εφ’ όλης είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Στέλιο Γιαννακόπουλο, το γενικό γραμματέα, Κώστα Πούλιο, και το μέλος του ΔΣ της FIFPro, Μαρία Τσιγώνη, με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Τα πρόσφατα στοιχεία της έρευνας της FIFPro σχετικά με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο (παρέδωσε το φάκελο ο Στ. Γιαννακόπουλος στον Π. Γερουλάνο) ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης, όπως και το νομοσχέδιο αλλά και τα προβλήματα στα πρωταθλήματα της Football League και Football League 2.

«Όλοι γνωρίζαμε τα προβλήματα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό έχουμε καταθέσει το νέο νομοσχέδιο στη Βουλή. Αυτό που κάνει όμως αυτή η αναφορά είναι ότι δείχνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο πόσο ευάλωτοι είναι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές σε αυτά τα φαινόμενα. Πόσο δηλαδή χρησιμοποιούνται οι Έλληνες παίκτες για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ανθρώπων που μπορεί να τους εκβιάσουν με τους μισθούς τους ή με τα μπόνους τους ή με τον τρόπο με τον οποίο προπονούνται. Η Πολιτεία με το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή δείχνει ότι λαμβάνει αυτά τα φαινόμενα υπόψη, ότι παίρνει τα μέτρα που χρειάζονται έτσι ώστε όχι μόνο να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα που βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή τη βία, τη διαφορά, το ντόπινγκ αλλά έτσι ώστε να προστατεύσει τους Έλληνες παίκτες και τους Έλληνες αθλητές από αυτά τα φαινόμενα», είπε αρχικά ο κ. Γερουλάνος και συνέχισε αναφερόμενος στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο: «Αυτό που βλέπουμε είναι ότι μια μεγάλη πλειοψηφία αθλητών στο χώρο του ποδοσφαίρου έχουν αντιμετωπίσει θέματα βίας. Ο τρόπος με τον οποίο σήμερα αντιμετωπίζει η Πολιτεία το θέμα της βίας έχει αλλάξει ριζικά γιατί η βία δεν είναι πλέον αυτό που ήταν παλιά. Εδώ μιλάμε για οργανωμένη βία, μιλάμε για βία με θύματα και αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι ότι οι ποινές που θα επιβάλλουμε θα είναι αντάξιες των παραπτωμάτων που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με το νόμο τον οποίο περνάμε αυτό που διασφαλίζουμε είναι ότι κάποιος που εμπλέκεται σε ένα τέτοιο φαινόμενο μια φορά, τη δεύτερη ή την τρίτη φορά που θα εμπλακεί δεν θα έχει τη μεταχείριση που είχε στο παρελθόν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρωταθλήματα της Football League: «Εκεί υπάρχουν θέματα χρηματοδότησης. Είναι ένα από τα θέματα που συζητήσαμε με τον κ. Γιαννακόπουλο. Είναι ένα θέμα που γνωρίζετε ότι το βλέπουμε θετικά, παραμένει να υπογραφούν κάποιες τελευταίες ρήτρες βίας από τις ομάδες έτσι ώστε αυτά τα κονδύλια, σταδιακά και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να αρχίσουν να απελευθερώνονται.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είπε για τη συνάντηση: «Βασικά ήταν μεγάλη τιμή μας που συναντηθήκαμε με τον Υπουργό, που μας δέχθηκε στο γραφείο του. Συζητήσαμε πάνω απ’ όλα για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γενικά για το βιβλίο, το «Black Book» που βγήκε από τη FIFPro όπου δυστυχώς κατέχουμε την πρώτη θέση στη διαφθορά και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρό περνά δύσκολες στιγμές. Από κει και πέρα, ασχοληθήκαμε και συζητήσαμε για το πρόβλημα που υπάρχει με τη Β’ και την Γ’ Εθνική και για τους ποδοσφαιριστές που έχουν ανακοινώσει μέσω του ΠΣΑΠ την αποχή τους από τις αθλητικές ημέρες, από τα παιχνίδια δηλαδή. Υπάρχει καλή διάθεση, φυσικά και από την Πολιτεία και από τον κ. Yπουργό να μας βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση έτσι ώστε να υπογραφούν οι ρήτρες βίας από τις ομάδες που δεν έχουν υπογράψει ακόμα, ώστε με συγκεκριμένες προϋποθέσεις το ποσό προς την ασφαλιστική εταιρεία να πληρωθεί και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ Εθνικής. Από κει και πέρα συζητήσαμε και για την περίπτωση των ομάδων του Άρη και των Ιωαννίνων, για τις δυο περιπτώσεις που οφείλονται χρήματα σε ποδοσφαιριστές από το άρθρο 44. Υπολείπονται ακόμα κάποια χρήματα που πρέπει να πάρουν οι αθλητές. Η διάθεση της Πολιτείας είναι να μας βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Τέλος, συζητήσαμε με τον κ. Υπουργό κι άλλα θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και γενικά η όλη διάθεση και το όλο κλίμα ήταν πάρα πολύ καλά.  Δεν σας κρύβω ότι είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι όλα θα έχουν ένα αίσιο τέλος και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Τέλος σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του ΠΣΑΠμίλησε για τα θέματα που ο ίδιος επιθυμεί να βρεθεί άμεσα λύση: «Άμεσα, σίγουρα είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε με τη διαφθορά σαν ελληνικό ποδόσφαιρο που θα πρέπει οι τιμωρίες να είναι πάρα πολύ αυστηρές και οι ποινές γενικά σε όσους υποκινούν τη βία, σε όσους διαπράττουν τη βία όπως συμβαίνει άλλωστε στο εξωτερικό. Ήμουν τυχερός επειδή έπαιξα έξω και τα είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Και φυσικά να μπορέσουν οι συνθήκες να βελτιωθούν στη Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία που τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει λόγω της μη ασφάλισης των ποδοσφαιριστών και των προστατευόμενων μελών τους, έτσι ώστε να έχουν τα παιδία τη στοιχειώδη ασφάλιση που πρέπει να έχουν για να παίζουν ποδόσφαιρο».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Η πρώτη του Άρη και το μήνυμα του Γιαννάκη
Η πρώτη του Άρη και το μήνυμα του Γιαννάκη
Επίσημο: Γκιώνας στον Εργοτέλη
Επίσημο: Γκιώνας στον Εργοτέλη
Με φόντο το απέραντο γαλάζιο!
Με φόντο το απέραντο γαλάζιο!
Η βαθμολογία της Super League
Η βαθμολογία της Super League
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»
ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται έντονα φαινόμενα - Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες
ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται έντονα φαινόμενα - Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες
Αυτοκίνητο έπεσε σε στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία - Μία γυναίκα νεκρή
Αυτοκίνητο έπεσε σε στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία - Μία γυναίκα νεκρή
Εικόνες - σοκ: Ο μακελάρης της Βαρκελώνης στιγμές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Las Ramblas
Εικόνες - σοκ: Ο μακελάρης της Βαρκελώνης στιγμές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Las Ramblas

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης