«Βολές» κατά πάντων από Καλόπουλο!

«Βολές» κατά πάντων από Καλόπουλο!

Βέλη κατά πρώην και νυν μελών της ΚΕΔ, διαιτητών, παραγόντων, δημοσιογράφων, αλλά και της ΕΠΟ, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Καλόπουλος, ο οποίος επέλεξε να αποχωρήσει με θεαματικό τρόπο από το χώρο της διαιτησίας, γνωρίζοντας παράλληλα την αποθέωση, καθώς χειροκροτήθηκε παρατεταμένα, από τους πρώην συναδέλφους του.

Ο πρώην πλέον διεθνής διαιτητής, κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του σε σεμινάριο διαιτητών της Super League, όπου τιμήθηκε για την προσφορά του (αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Γιώργο Σαρρή: «όποιος διαιτητής δηλώνει ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση, του απονέμουμε τιμητική πλακέτα. Με όλους τους διαιτητές συμβαίνει αυτό»), υποστήριξε πως δέχθηκε ποταπό πόλεμο από τον Τύπο, κάνοντας λόγο για αξιότιμους και αντικειμενικούς ηθικολόγους και κατευθυνόμενους σεναριογράφους που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, ενώ ακολούθως δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά πρώην προέδρου της ΚΕΔ ,τονίζοντας πως: «ίσως κάποιοι δε μπορούν να με καταλάβουν γιατί δεν τους αξίωσε ο Θεός να κάνουν οικογένεια, παρά τους μεγάλους σταυρούς και το πρόσωπο του καλού χριστιανού», αλλά και για νυν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής διαιτησίας, υπογραμμίζοντας:
«Συμπαρασταθείτε στους διαιτητές, μην προσυπογράφετε ελαφρά τη καρδία τις θανατικές καταδίκες τους για να σώσετε τις θέσεις σας. Άλλωστε, κάποιους από εσάς σας παύσανε αμέσως μετά το ματς που διαιτητεύσατε».

Από τον αιχμηρό Καλόπουλο τέλος δεν… ξέφυγε ούτε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση.

«Ελαφρύνετε τις αποστολές της Εθνικής ομάδας από ανθρώπους, που ίσως δεν είναι αναγκαίο να παραβρίσκονται ακόμη και αν είναι διαιτητές ή μέλη της ΚΕΔ με τις οικογένειές τους», ήταν η αυστηρή παρατήρησή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως την ώρα της απονομής της τιμητικής πλακέτας από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, ο Καλόπουλος καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές που βρίσκονταν στην αίθουσα, ενώ του πρόσφεραν και μια ανθοδέσμη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Kαλόπουλος:

«Σήμερα εκτιμάται η συνολική μου προσφορά στη διαιτησία και στο ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και μου συμπαραστάθηκαν. Ευχαριστώ τον ΣΔΠ Θεσσαλονίκης, την ΚΕΔ και ιδιαίτερα του κυρίους Μπίκα και Ψυχομάνη για τη στήριξη και την ασφάλεια που παρείχαν στον Έλληνα διαιτητή. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους…

Ευχαριστώ και τον τωρινό πρόεδρο, τον κ. Σαρρή που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα μας κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ευχαριστώ πρωτίστως τον Κύρο Βασάρα γιατί έβαλε την ελληνική διαιτησία στον παγκόσμιο χάρτη και γιατί με στήριξε σε όλο αυτό τον άδικο και ποταπό πόλεμο που δέχτηκα και δέχομαι ακόμη. Αντιλήφθηκε ότι η διαιτησία θα σβήσει αν συνεχιστεί αυτός ο κατευθυνόμενος πόλεμος εντυπώσεων. Ήταν ο μόνος που εναντιώθηκε στους αξιότιμους και αντικειμενικούς ηθικολόγους και στους κατευθυνόμενους σεναριογράφους που παριστάνουν τους δημοσιογράφους. Υπάρχουν βέβαια ακόμα κάποιες φωνές της λογικής που πιθανόν να πνιγούν από αυτούς που θα διαστρεβλώσουν πάλι τα λεγόμενα μου ανάλογα με τα συμφέροντα του εντολέα-εργοδότη τους.

Η οικογένεια μου πέρασε πολλά. Όλη αυτή την αδικία, τη λάσπη, τη δημόσια διαπόμπευση. Ίσως κάποιοι δεν μπορούν να με καταλάβουν γιατί δεν τους αξίωσε ο Θεός να κάνουν οικογένεια, παρά τους… μεγάλους σταυρούς που κάνουν και το πρόσωπο του καλού χριστιανού που προωθούν. Ο καλός χριστιανός υπερασπίζεται το δίκαιο και όχι την καρέκλα του, δεν ζητάει την παραίτηση σου για να καλύψει τη δική του αβλεψία που έγινε είτε εσκεμμένα είτε λόγω ανικανότητας.

Μια έκκληση προς την τωρινή ΚΕΔ: Συμπαρασταθείτε στους διαιτητές και μην προσυπογράφετε ελαφρά τη καρδία τις θανατικές καταδίκες τους για να σώσετε τις θέσεις σας. Και εσείς υπήρξατε διαιτητές. Μάλιστα κάποιους από εσάς σας παύσανε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα που διαιτητεύατε. Τόσο κοντή μνήμη για μια θέση;

Προς την ΕΠΟ έχω να πω να ασχοληθεί πια σοβαρά με τις αμοιβές των διαιτητών και κυρίως των βοηθών. Ο τρόπος; Ελαφρύνετε τις αποστολές της Εθνικής ομάδας από ανθρώπους που δεν είναι ανάγκη να παρευρίσκονται εκεί. Ακόμα και αν είναι διαιτητές ή μέλη της ΚΕΔ με τις οικογένειες τους.

Μην αφήνετε τους διαιτητές χωρίς στήριξη απέναντι σε δημοσιογράφους που εκτελούν εντολές. Απέναντι σε παράγοντες που προσπαθούν να καλύψουν δικά τους λάθη και παραλείψεις στοχοποιώντας διαιτητές. Είχαμε επιθέσεις σε μαγαζιά, αυτοκίνητα, ακόμα και σοβαρές σωματικές βλάβες. Μήπως πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;

Είμαι πεπεισμένος ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, κάποιοι ίσως από το ακροατήριο έχουν μέσα στα χαρτιά τους τις φορολογικές δηλώσεις των πελατών τους ή τις δικές τους και ασχολούνται με αυτές. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν με άλλον ομιλητή. Σεβασμός, είναι η λέξη κλειδί.

Τα σημερινά μου λεγόμενα ίσως είναι καταδικαστικά για μένα και το μέλλον μου στο χώρο της διαιτησίας. Δεν έχει σημασία. Αυτός είμαι. Κανείς δεν μπορεί να φιμώσει τη φωνή της αλήθειας. Πάντα θα είμαι στη διάθεση της διαιτησίας να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Όπου κι αν μου ζητηθεί.

Ότι είπα αφορά όλες τις διοικήσεις της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, προηγούμενες και επόμενες. Είναι οι σκέψεις όλων μας και έπρεπε να γίνουν γνωστές. Για μια καλύτερη διαιτησία με λιγότερα εξιλαστήρια θύματα».

Πήρε σήμα και ο Κωνσταντινέας!

Παράλληλα, βασικό κομμάτι της εκδήλωσης ήταν η παράδοση των σημάτων της ΦΙΦΑ στους διεθνείς διαιτητές και βοηθούς για το 2012.

Οι ρέφερι της Super League Γιάχος, Κάκος, Κουκουλάκης, Κωνσταντινέας, Σιδηρόπουλος, Σπάθας και Τριτσώνης παρέλαβαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο τα σήματα της ΦΙΦΑ για το 2012, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους βοηθούς Ακρίβο, Αλεξέα, Μποζατζίδη, Ευθυμιάδη, Γκάγκα, Καρσιώτη, Πάνου, Σαραιδάρη, Τάτση και Βασιλειάδη.

Πριν από την παραλαβή των σημάτων ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής, μιλώντας προς τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους παρατηρητές της Super League, τόνισε: «Το έργο σας έχει να κάνει με απονομή δικαιοσύνης. Έχετε πάει καλά. Λάθη έχουν γίνει. Δεν είστε μηχανές. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Απομένουν 10 αγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και τα πράγματα τώρα θα είναι πιο δύσκολα. Πιστεύω σε εσάς, αλλά σας ζητώ να είστε πιο προσεκτικοί. Προσοχή, μάτια ανοιχτά και αφτιά κλειστά».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος είπε στους διαιτητές: «Τα ίδια που σας είπε ο Γιώργος Σαρρής θα σας έλεγα και εγώ. Σας στηρίζουμε όλους. Μπορεί κάποιοι να νιώθετε παραμελημένοι αλλά να ξέρετε ότι είμαστε δίπλα σας. Να αποδίδεται ποδοσφαιρική δικαιοσύνη μέσα στο γήπεδο και να μη δίνετε δικαιώματα. Η FIFA έχει επιλέξει ένα σωστό τρόπο να στελεχώσει τη νέα ΚΕΔ. Όμως εγώ και ακούω και βλέπω και σας παρακολουθώ όλους».

Οι διαιτητές στη συνέχεια πήραν τα σήματα της FIFA με τον Κωνσταντινέα μάλιστα να υψώνει το σήμα του με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Να θυμίσουμε πως μετά το σενάριο των διεθνών διαιτητών της UEFA στηn Αττάλεια της Τουρκιάς και την απόφαση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να τον  «κόψει» στις εξετάσεις αγγλικής γλωσσάς, είχε δημιουργηθεί θέμα για το εάν έπρεπε να προτείνει η ΕΠΟ για διεθνή έναν διαιτητή που γνώριζε ότι είχε αυτή την… αδυναμία. Ωστόσο ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως ο λόγος που «κόπηκε» ο Κωνσταντινέας ήταν γιατί η UEFA έκανε πιο αυστηρά τα κριτήρια της αγγλικής γλώσσας!

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Δεν πληρώνουν άσχημα
Δεν πληρώνουν άσχημα
Έκανε... dab μέσα στο κοινοβούλιο!
Έκανε... dab μέσα στο κοινοβούλιο!
«Σκέπασε» τα καλάθια ο Κουφός
«Σκέπασε» τα καλάθια ο Κουφός
Παιχνίδι με τα γκολ
Παιχνίδι με τα γκολ
Καιρός Καθαράς Δευτέρας: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί - Σε αυτές τις περιοχές θα βρέξει
Καιρός Καθαράς Δευτέρας: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί - Σε αυτές τις περιοχές θα βρέξει
Επικίνδυνα παιχνίδια στα Ίμια: Ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες
Επικίνδυνα παιχνίδια στα Ίμια: Ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες
Η Κate Hudson είναι πιο σέξι από ποτέ
Η Κate Hudson είναι πιο σέξι από ποτέ
Mediterranean College: Bραβείο καλύτερης παρουσίας στο διαδίκτυο!
Mediterranean College: Bραβείο καλύτερης παρουσίας στο διαδίκτυο!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα για: ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ξάνθη: Μίστερ… Κολίνα, έξω από την περιοχή είναι φάουλ, όχι πέναλτι!
Ξάνθη: Μίστερ… Κολίνα, έξω από την περιοχή είναι φάουλ, όχι πέναλτι!
Με μια ειρωνική ανακοίνωση εξέφρασε τα παράπονά της για τη…
Ξάνθη: Μίστερ… Κολίνα, έξω από την περιοχή είναι φάουλ, όχι πέναλτι!
Super League: Ανακοίνωση για το «ισπανικό μοντέλο» στην ΚΕΔ
Super League: Ανακοίνωση για το «ισπανικό μοντέλο» στην ΚΕΔ
Η Super League εξέδωσε ανακοίνωση, όπου ενημερώνει για τον τρόπο…
Super League: Ανακοίνωση για το «ισπανικό μοντέλο» στην ΚΕΔ
Ξύλο σε διαιτητές σε σεμινάριο!
Ξύλο σε διαιτητές σε σεμινάριο!
Απίστευτα πράγματα σε σεμινάριο διαιτησίας όπου περίπου 40 άτομα εισέβαλλαν…
Ξύλο σε διαιτητές σε σεμινάριο!
Στο απυρόβλητο η ΚΕΔ που δεν αναλαμβάνει τη δική της ευθύνη!
Στο απυρόβλητο η ΚΕΔ που δεν αναλαμβάνει τη δική της ευθύνη!
Άφαντη η ΚΕΔ την ώρα κατά την οποία το ελληνικό…
Στο απυρόβλητο η ΚΕΔ που δεν αναλαμβάνει τη δική της ευθύνη!
Στον «πάγο» ο Παππάς!
Στον «πάγο» ο Παππάς!
Στο… ψυγείο μπαίνει από την ΚΕΔ ο Ανδρέας Παππάς, μετά…
Στον «πάγο» ο Παππάς!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης