«Διαφορά τους, η σταθερότητα»

«Διαφορά τους, η σταθερότητα»

Η σταθερότητα στην απόδοση του Ολυμπιακού συγκριτικά με την ανισορροπία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι αυτή που κάνει τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, υποστήριξε ο Γιάσμικο Βέλιτς.

Σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 o πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο επικείμενο ντέρμπι των «αιωνίων» το Σάββατο στο γήπεδο Καραϊσκάκη και τόνισε πως η αγωνιστική σταθερότητα που επιδεικνύει τον τελευταίο καιρό ο Παναθηναϊκός συνιστά μικρό δείγμα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Είπε ακόμα πως στον Παναθηναϊκό ταιριάζουν περισσότερο τα παιχνίδια – «ροντέο», επομένως αν το παιχνίδι είναι ανοιχτό, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να το κερδίσει.

Αναφερόμενος στον Τζιμπρίλ Σισέ είπε πως οι ατομικές του επιδόσεις είναι εκπληκτικές, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει τις αντίστοιχες ομαδικές του.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τα σενάρια που ακούστηκαν περί επιστροφής του στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάσμικο Βέλιτς:

Για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής και την απόδοση των «αιωνίων» στα τελευταία παιχνίδια: «Βλέπω και αντιμετωπίζω το ποδόσφαιρο με βάση τη διάρκεια που έχει μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός στην απόδοσή του, με κάποια σκαμπανεβάσματα ενδεχομένως όσον αφορά την ποιότητα, έχει μια σταθερή εικόνα από την αρχή του πρωταθλήματος και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, δεν έχει αυτή την απαραίτητη σταθερότητα από την αρχή του πρωταθλήματος καθώς έχουν υπάρξει πολλές αναταραχές, πολλές διακυμάνσεις και είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό. Προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να αποκτήσει μια σταθερότητα αλλά είναι μικρό δείγμα ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα».

Για τις μεταπτώσεις της απόδοσης του Παναθηναϊκού κατά την διάρκεια των αγώνων του και το χθεσινό ματς με την ΑΕΚ: «Ο Παναθηναϊκός έδειξε και πάλι πως είναι καλύτερος από την ΑΕΚ. Έχει καλύτερο υλικό και αυτό ήταν δεδομένο και πριν το παιχνίδι. Προσπαθεί να βελτιώσει κάποια πράγματα από την πολύ μέτρια έως κακή εικόνα που είχε σε προηγούμενες περιόδους της χρονιάς, αλλά παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να παρουσιάζει κάποιες αδυναμίες και ανισορροπίες στο παιχνίδι του, οι οποίες υπήρχαν και χθες στο πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα παιχνίδι που οι ομάδες παρουσίαζαν η μία περισσότερες αδυναμίες από την άλλη. Και ο Παναθηναϊκός που είχε πλήρη έλεγχο στο πρώτο μέρος, χωρίς βέβαια να κάνει πολλές ευκαιρίες, κινδύνεψε για ένα τέταρτο να μην κερδίσει ένα τέτοιο παιχνίδι και μια τέτοια ΑΕΚ, με μια τόσο αρνητική εικόνα».

Για την αγωνιστική απόδοση του Ολυμπιακού: «Αυτό που κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό είναι η σταθερότητα στην απόδοσή του. Μπορεί κάποιος κατά καιρούς να δει καλά παιχνίδια από διάφορες ομάδες. Ελάχιστες όμως είναι αυτές που κρατάνε μια σταθερότητα και ο Ολυμπιακός αυτό μπορεί και το κάνει, είτε με περισσότερο είτε με λιγότερο καλή απόδοση. Έχει σαφώς αρκετές αδυναμίες και ελλείψεις στο ρόστερ του και έγιναν και πολλά λάθη το καλοκαίρι. Ο Βαλβέρδε όμως δείχνει μια αξιοζήλευτη σοβαρότητα. Δεν αρέσκεται στα επικοινωνιακά, αλλά δουλεύει αθόρυβα, σεμνά και ταπεινά, καταφέρνοντας να  καλύψει πολλές αδυναμίες».

Για το πού εντοπίζει τη σημαντικότερη αδυναμία του Ολυμπιακού: «Με εξαίρεση 3-4 ποδοσφαιριστών το υλικό δεν ξεφεύγει σε ποιότητα από το υλικό άλλων ομάδων και πρωτίστως του Παναθηναϊκού. Χρειάζεται παίκτες στον άξονα και στα άκρα, κυρίως από δεξιά που δεν βρίσκει σταθερή λύση. Από αριστερά ο Ριέρα έχει βελτιωθεί, αν και σίγουρα δεν αποδίδει ανάλογα με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτόν».

Για το αν έχει κάποια ομάδα προβάδισμα στο ντέρμπι: «Τα ντέρμπι είναι απρόβλεπτα και λίγο πολύ η κατάσταση δεν έχει αλλάξει δραματικά συγκριτικά με το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, παρά το ότι ο Παναθηναϊκός πλέον δείχνει καλύτερα στοιχεία. Είχα πει τότε ότι είναι αναμέτρηση ανάμεσα σε μια ομάδα οργανωμένη όπως ο Ολυμπιακός, και μιας ομάδας αυτοσχεδιασμού όπως ο Παναθηναϊκός. Στον Παναθηναϊκό ταιριάζουν τα ανοιχτά ματς, τα παιχνίδια που γίνονται λίγο... ροντέο. Και αυτό γατί τέτοια παιχνίδια αναδεικνύουν τη διαφορά του υλικού και ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από πολλές ομάδες. Είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη. Αν το παιχνίδι είναι ανοιχτό, μεγαλώνουν οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού. Αν πάλι είναι κλειστό με συνοχή και κλειστούς χώρους δυσκολεύουν τα πράγματα».

Για τον Τζιμπρίλ Σισέ: «Ο Σισέ, στο παρελθόν και τις στιγμές που ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε ελάχιστη οργάνωση στο παιχνίδι του, τον ξελάσπωσε πολλές φορές. Πέρα από αυτό έχει τέτοια απόδοση που ο Παναθηναϊκός όταν τον πήρε ευχόταν για κάτι τέτοιο. Είναι σε ατομικό επίπεδο ευχάριστη παρουσία και για τον Παναθηναϊκό και για το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα σε επίπεδο ομάδας και ομαδικής απόδοσης δεν έχει δώσει ούτε ο ίδιος όσα μπορεί, αλλά και ο τρόπος που αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός δεν τον βοηθάει να το κάνει αυτό σε απόλυτο βαθμό. Το μεγάλο ζήτημα για τον Παναθηναϊκό είναι εάν το στυλ του παιχνιδιού του χτιστεί πάνω στα χαρακτηριστικά του Σισέ, έτσι ώστε και ο ίδιος να δώσει πολύ περισσότερα στη λειτουργία του συνόλου αλλά και το σύνολο να τον εκμεταλλευτεί καλύτερα. Οι ατομικές του επιδόσεις είναι απίστευτες αλλά μπορεί να βελτιωθεί αν βελτιωθεί και το σύνολο».

Για τα σενάρια επιστροφής του στον Παναθηναϊκό: «Δεν υπήρξε απολύτως τίποτα και δεν ξέρω αν υπάρχει στο μυαλό κανενός. Δεν θα ήθελα να γίνω μέρος οποιουδήποτε παιχνιδιού αφορά το θέμα. Έχω δείξει δείγματα και της δουλειάς και του επαγγελματισμού μου και θα ήταν ευχής έργο να αντιμετωπίζομαι μόνο από αυτή την οπτική γωνία, ως επαγγελματίας. Δεν ξέρω αν υπάρχει ή πρόκειται να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
LIVE CHAT: ΑΕΚ-Ολυμπιακός
LIVE CHAT: ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Η… ελληνική Σέλτικ είναι στην Θράκη! (pics)
Η… ελληνική Σέλτικ είναι στην Θράκη! (pics)
Δ. Γιαννακόπουλος: «Δεν θέλω να φύγω από το μπάσκετ, θέλω σεβασμό» (pic)
Δ. Γιαννακόπουλος: «Δεν θέλω να φύγω από το μπάσκετ, θέλω σεβασμό» (pic)
Λύτρωσε την Ίντερ ο Ντ' Αμπρόζιο (vid)
Λύτρωσε την Ίντερ ο Ντ' Αμπρόζιο (vid)
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης