Ο απόηχος του «El Clasico»

Ο απόηχος του «El Clasico»

Οι περισσότεροι παίκτες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης ασχολήθηκαν με τον... διαιτητή της αναμέτρησης ύστερα από την «σύγκρουσή» τους στο ισπανικό Κύπελλο.

Φυσικά, οι «μπλαουγκράνα» ήταν περισσότερο ευδιάθετοι, αφού το 2-2 στο «El Clasico» πρόκρινε την Μπαρτσελόνα στον επόμενο γύρο του Copa Del Rey. Πάντως οι περισσότεροι παίκτες των θριαμβευτών παραδέχθηκαν ότι η Ρεάλ παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τις πρόσφατες «μονομαχίες» μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων της Ισπανίας.

«Γνωρίζαμε πως έπρεπε να υποφέρουμε μέχρι το τέλος. Αυτή η εκδοχή της Ρεάλ Μαδρίτης μας δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα, αφού μας πίεσε αρκετά» δήλωσε ο Ντάνιελ Άλβες και συμπλήρωσε: «Το σημαντικό είναι πως περάσαμε. Ακόμα, εμείς ακολουθήσαμε το fair play, κάτι που δεν έκανε η Ρεάλ, κάτι που αποτελεί διαφορά των δύο ομάδων».

Από την πλευρά του, ο Ίκερ Κασίγιας παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε λεκτικά στον ρέφερι λέγοντας: «Πήγαινε τώρα στο πάρτι της Μπαρτσελόνα» και προσπάθησε να δικαιολογηθεί:

«Ήμουν ψυχολογικά φορτισμένος. Νιώθεις αδύναμος, όταν ο διαιτητής δεν σε κοιτά. Στο πρώτο ημίχρονο είχα δεχτεί κίτρινη κάρτα, επειδή προσπάθησα να χωρίσω άλλους ποδοσφαιριστές».

«Δείξαμε το αληθινό μας πρόσωπο και την ψυχή της ομάδας μας. Ήμασταν ανώτεροι της Μπάρτσα και είμαστε υπερήφανοι, όπως οι οπαδοί μας» δήλωσε ο Πέπε που αρνήθηκε να σχολιάσει τις «καυτές» εξελίξεις γύρω από το βίαιο μαρκάρισμα του στον Λιονέλ Μέσι στο πλαίσιο του πρώτου «El Clasico» του φετινού Copa Del Rey.

Πάντως ο Τσάβι φρόντισε να κρατήσει το ζήτημα του Πέπε στο προσκήνιο με τις δικές του δηλώσεις ύστερα από το τέλος της αναμέτρησης:

«Ήταν πεντακάθαρη η δεύτερη κίτρινη στον Ντιαρά. Ο διαιτητής έκανε λάθη σε βάρος αμφότερων των ομάδων. Δεν τιμωρήθηκε ο Πέπε για την ενέργειά του στον πρώτο αγώνα και αυτό με εξέπληξε. Βλέπουμε πώς αντιμετωπίζονται ανάλογα παραπτώματα σε άλλες χώρες».

Ενώ ο Ζεράρ Πικέ εξέφρασε παρόμοια παράπονα απέναντι στον διαιτητή του αγώνα:

«Ο διαιτητής θα έπρεπε να αποβάλει τον Ντιαρά και τότε το δεύτερο μέρος θα ήταν διαφορετικό. Όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις βγαίνεις μαζικά μπροστά. Αυτό έκανε η Ρεάλ, αλλά στα τελευταία είκοσι λεπτά διαχειριστήκαμε σωστά την κατάσταση. Είναι σημαντική η πρόκριση απέναντι σε μια σπουδαία και ιστορική ομάδα, όπως η Ρεάλ, που επιπλέον είναι και κάτοχος του Κυπέλλου. Είμαστε ευχαριστημένοι».

Τέλος ο Τσάβι Αλόνσο θεωρεί πως η Ρεάλ έκανε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση με την εμφάνισή της στο «Καμπ Νου»:

«Φτάσαμε πολύ κοντά στην πρόκριση. Μας έλειψε το κάτι παραπάνω, αλλά πιστεύω πως τα συμπεράσματα είναι θετικά και σήμερα ξεπεράσαμε ένα ψυχολογικό εμπόδιο. Δεν είναι απίθανο να κερδίσουμε εδώ. Η ομάδα έχει ποιότητα και δυνατότητες. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Το αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν δίκαιο, αφού αντί να προηγούμαστε εμείς, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-0. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά είμαστε περήφανοι με την προσπάθειά μας. Πιστεύω πως η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο ματς κι όχι στη ρεβάνς. Δεν θέλω να ψάχνω δικαιολογίες στη διαιτησία, αλλά στο τέλος οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν υπερβολικές».



Formula 1: Νίκησε με μεγάλη δυσκολία ο Μαξ Φερστάπεν – Η πιο αγχωτική νίκη του την τελευταία διετία
Formula 1: Νίκησε με μεγάλη δυσκολία ο Μαξ Φερστάπεν – Η πιο αγχωτική νίκη του την τελευταία διετία
Premier League: Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα!
Premier League: Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα!
Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής ο Ακαϊντίν για ανάρτηση με τον Κεμάλ Ατατούρκ
Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής ο Ακαϊντίν για ανάρτηση με τον Κεμάλ Ατατούρκ
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved