Μπιτσαξής: «Αυτά που έγιναν στον Ηρακλή ξεπέρασαν κάθε όριο»

Μπιτσαξής: «Αυτά που έγιναν στον Ηρακλή ξεπέρασαν κάθε όριο»

Την άποψη του πως οι διοικήσεις του Ηρακλή πήραν στον λαιμό τους τον φίλαθλο κόσμο του «Γηραιού», εξέφρασε ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, επαναλαμβάνοντας πως το πανό που αναρτήθηκε στο «Καυτανζόγλειο» στην αναμέτρηση με τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου ξεπέρασε κάθε όριο. Κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του Γιώργου Ξενίδη.

«Το πανό του Ηρακλή ξεπέρασε κάθε όριο. Εγώ είμαι διαλλακτικός σε ό,τι αφορά τα πανό, παρά την οδηγία της UEFA πως το ποδόσφαιρο πρέπει να μένει εκτός πολιτικής. Καταλαβαίνω την έκρυθμη κατάσταση και ήμουν μάλιστα αυτός που ζήτησε να μην τιμωρηθούν οι φίλοι του Ολυμπιακού που είχαν αναρτήσει κάτι εναντίον στο «Καραϊσκάκης» σε περίοδο που δεν υπήρχε αυτή η πολιτική αστάθεια», τόνισε αρχικά ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, μιλώντας στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» του «ΣΚΑΪ», για να συμπληρώσει:

«Η ανακοίνωση του Ηρακλή δεν πήρε θέση στο απύθμενο αίσχος. Αυτό που έγινε υπερέβη κάθε πολιτισμικό όριο και όριο αντοχής. Αναγνωρίζουμε την ιστορία του Ηρακλή που έχει συνδεθεί με το «Καυτανζόγλειο». Σεβόμαστε τον Ηρακλή και τον απλό φίλαθλό του τον οποίο πήραν στο λαιμό τους οι διοικήσεις. Αν η διοίκηση δεν δώσει εγγυήσεις ότι δεν θα επαναληφθεί  δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι. Πρέπει η ίδια να προστατεύσει την ιστορική έδρα της».

Αναφορικά με τη διαιτησία, ο Μπιτσαξής τάχθηκε υπέρ της κλήρωσης των διαιτητών, καταλήγοντας:  «Η διαιτησία έχει πυροδοτήσει βία στο παρελθόν. Τώρα βλέπω μι σαφή βελτίωση. Για να αποφύγουμε στη χώρα της δημοκρατίας τη συζήτηση περί διαιτησίας, πιστεύω στην κλήρωση των διαιτητών».

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή ωστόσο πραγματοποίησε ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, Γιώργος Ξενίδης, ο οποίος αφού καταδίκασε τα επεισόδια, τα απέδωσε στην κόντρα της ΕΠΟ με τις προηγούμενες διοικήσεις του συλλόγου.

«Καταδικάζουμε το πανό, τα επεισόδια και τα υβριστικά συνθήματα. Πιστεύουμε όμως πως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη ρίζα. Υπάρχει βεντέτα κατά του Ηρακλή. Εμείς πρώτοι θέλουμε να τελειώσει το πρόβλημα. Παρακαλάμε την ΕΠΟ δύο εβδομάδες να μιλήσουμε, όμως πληρώνουμε τους χειρισμούς άλλων παραγόντων που ήταν στον σύλλογο», ήταν τα λόγια του παλαίμαχου μέσου πριν αναρωτηθεί:  «Γιατί κανένας δεν ενδιαφέρθηκε γι αυτό που έγινε εις βάρος του Ηρακλή, αλλά έδειξε επιλεκτική κρίση για τα επεισόδια;»

Όσον αφορά στο τί ζήτησαν από την ΕΠΟ, υπογράμμισε: «Θέλαμε παράταση μεταγραφών και αναβολή αγωνιστικών υποχρεώσεων για μία εβδομάδα, όπως πήραν όλες οι ομάδες που ενεπλάκησαν στις δικαστικές διαμάχες. Παίζουμε με 16 χρονών παιδιά. Τα αιτήματά μας απορρίφτηκαν μέσω τηλεφώνου χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Αυτό έδειξε πως συνεχίζεται η κόντρα στον Ηρακλή. Ο κόσμος όπως γνωρίζετε είναι γενικότερα αγανακτισμένος».

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως ο Ξενίδης αρνήθηκε να απαντήσει για το αν οι άνθρωποι του Ηρακλή ψάχνουν να αγοράσουν ΑΦΜ άλλης ομάδας ώστε να συγχωνευτούν.

«Επιτροπή... αφέσεων»

Ο Πάνος Μπιτσαξής στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση των στημένων αγώνων, αφήνοντας αιχμές για την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ που αθώωσε τους περισσότερους κατηγορούμενους.

«Δεν θα κάνω κρίσεις για το αν έκανε καλά τη δουλειά της η αθλητική δικαιοσύνη. Θα κάνω το ρητορικό ερώτημα: Πού ήμασταν πριν δύο χρόνια και πού είμαστε τώρα; Προηγήθηκαν τρεις δεκαετίες ακινησίας. Κάθε μορφής ανομία ήταν ανεκτή. Και τώρα έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας καταμαρτυρήσει ότι δεν προσπαθήσαμε.

Πλέον είμαστε ένα βήμα μπροστά και αυτό είναι εδραιωμένο. Ρωτάω λοιπόν: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στημένα παιχνίδια; Αν πούμε ναι, είναι πιο δύσκολο να στήσεις τώρα ένα παιχνίδι; Το 99% θα απαντούσε ναι Δεν επήλθε πλήρης εξυγίανση αλλά έγινε κάτι.

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ δικαίως μπορεί να πει κάποιος ότι έγινε… επιτροπή αφέσεων. Υπήρξαν αντιφάσεις στις αποφάσεις της και αυτό έχει υποπέσει στην προσοχή μας. Δεν είναι ευθύνη δική μας αυτό. Η ΕΠΟ ζήτησε τακτικούς δικαστές και αυτό είναι σημαντικό αν γίνει. Να επιλέγονται με κλήρωση. Μπορούμε να υπερκεράσουμε τα όποια συνταγματικά ζητήματα τίθενται σε αυτό και να το κάνουμε.

Για την υπόθεση των στημένων αγώνων δεν υποβιβάστηκε μόνο η Ηλιούπολη, αλλά τρεις ομάδες. Είναι και ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Ο Μπέος και ο Ψωμιάδης καταδικάστηκαν για τα στημένα και η ΕΕΑ δεν τους έδωσε πιστοποιητικό ακριβώς λόγω της εμπλοκής τους σε αυτό. Επίσης, επιβλήθηκαν βαθμολογικές ποινές σε άλλες δύο ομάδες, την Παναχαϊκή και τον Αετό Σκύδρας. Σίγουρα, ορισμένες αποφάσεις της επιτροπής εφέσεων δεν ήταν οι καλύτερες που θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί. Όμως έγιναν βαθιές ανατροπές στο ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ.

Κάποιοι λένε ότι την πλήρωσαν μόνο οι μικροί. Δεν υπήρχαν όμως στοιχεία για τις μεγάλες ομάδες. Υπάρχουν όμως ποινικές διώξεις σε εκκρεμότητα.

Η υποχρέωση η δική μας είναι να βγαίνουν όλα στο φως. Υπάρχουν όμως οι συντεταγμένοι μηχανισμοί. Μπορεί να υπάρχουν αστοχίες και καθυστερήσεις. Δεν παρεμβαίνουμε σε αυτό το κομμάτι. Εμείς θέλουμε να νιώθουν την ανάσα της πολιτείας όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά».

Για το θέμα της διαιτησίας, με αφορμή το ποιος θα είναι ο... «άρχοντας» του ντέρμπι, επανέλαβε την πρότασή του να γίνεται κλήρωση και όχι ορισμός.

«Η διαιτησία έχει πυροδοτήσει πολλές φορές φαινόμενα βίας. Φέτος βλέπω σαφέστατη βελτίωση. Για να αποφύγουμε στη χώρα της καχυποψίας τη συζήτηση για τη διαιτησία, πρέπει να θεσμοθετηθεί η κλήρωση των διαιτητών. Τουλάχιστον στα ματς υψηλής επικινδυνότητας. Πιστεύω ότι η κλήρωση των διαιτητών είναι ένα θέμα που θα ωριμάσει».

 

{textlink02}

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Super League: Ποινές για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό
Super League: Ποινές για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό
Σουμάχερ: Μεταφέρεται στις ΗΠΑ
Σουμάχερ: Μεταφέρεται στις ΗΠΑ
Απίστευτο! Ο πρόεδρος της Σιόν επιτέθηκε σε πρώην κόουτς του ΠΑΟΚ! (video)
Απίστευτο! Ο πρόεδρος της Σιόν επιτέθηκε σε πρώην κόουτς του ΠΑΟΚ! (video)
Παναθηναϊκός Superfoods: «Τρέλα» η νέα φανέλα (photo)
Παναθηναϊκός Superfoods: «Τρέλα» η νέα φανέλα (photo)
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης