«Από άνοδος μέχρι διάλυση για Καστοριά»

«Από άνοδος μέχρι διάλυση για Καστοριά»

Ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για την φετινή πορεία της Καστοριάς άφησε ο Αχιλλέας Σταμούλης στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (3/11) ζητώντας την στήριξη του κόσμου.

Ο πρόεδρος των «γουναράδων» απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να βοηθήσουν, γιατί η ομάδα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

Στα γραφεία του Α.Γ.Σ. Καστοριάς επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου 17 η διοίκηση της Καστοριάς παρέθεσε ανοικτή Συνέντευξη Τύπου. Στο πάνελ βρέθηκαν οι κ. κ. Γιάννης Κογιόπουλος, Νίκος Καλλίνικος και οι αρχηγοί, Αλέκος Παπαδόπουλος, Διονύσης Λίτσκας και Βασίλης Δημητριάδης. Μεγάλος απών ήταν ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Μιχάλτσης, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος, Αχιλλέας Σταμούλης, λέγοντας: «Φέτος όλα είναι πιθανά. Από άνοδος μέχρι και διάλυση! Κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο. Ξεκινάμε μια καινούργια αρχή. Με νέους παίκτες, αλλά με τους ίδιους στόχους. Τα πράγματα είναι πέρα για πέρα δύσκολα και όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Η διοίκηση είναι απογοητευμένη από τον κόσμο, όμως πιστεύω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει φέτος κάλλιστα και να έρθει κοντά μας και να μας "αγκαλιάσει". Δυστυχώς κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ομάδα, ωστόσο όλα είναι πιθανά, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, αλλά δεν δεσμεύομαι για τίποτα. Μπορούμε να πάρουμε άνοδο ή να φτάσουμε στην διάλυση! Δεν μπορώ να δίνω απαντήσεις στα καφενεία. Όποιος θέλει και αγαπάει την ομάδα, να το δείξει έμπρακτα. Όχι με λόγια. Το κυριότερο το ξαναλέω είναι να έρθει κοντά μας ο κόσμος. Τον έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Άμα συνεχίσουμε χωρίς πόρους τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα, από πολλές απόψεις. Θα φτάσουμε σε σημείο να τερματίσουμε στην Καστοριά. Είναι κρίμα να ασχολούνται καθημερινά μόνο πέντε άτομα. Πέρυσι διέλυσα την επιχείρηση μου, έβαλα λεφτά, αλλά ως εδώ. Δεν μπορώ να παίζω με την οικογένεια μου, δεν μου φταίει σε τίποτα».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος έριξε τα βέλη του στον Δήμο Καστοριάς, τονίζοντας: «Οι φορείς από πέρυσι απέχουν και δεν μας δίνουν καμία βοήθεια. Για παράδειγμα, ζητήσαμε λεωφορείο για τις εκτός έδρας μετακινήσεις μας και μας ζήτησαν 250 έως 300 ευρώ. Αυτά είναι ανήκουστα. Και με την δικαιολογία, ότι βάση νόμου δεν μπορούν να μετακινήσουν λεωφορείο. "Χτυπήσαμε" πόρτες για να μας βοηθήσει ο Δήμος και ο καθένας μας έλεγε, μιλήστε με αυτόν και με εκείνον. Θα ξανακάνουμε άλλη μια προσπάθεια, ελπίζω στο τέλος να μας βοηθήσουν. Γιατί πραγματικά θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις μετακινήσεις».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Γιάννης Κογιόπουλος, ο οποίος σημείωσε: «Παρακολουθώ την Καστοριά πολλά χρόνια. Ήμουν διαιτητής και ξέρω πως είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ, απλά ήρθα, διότι μου το ζήτησε ο πρόεδρος. Ήρθα για να κάνω το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι να φύγει αυτή η μιζέρια που "τρώει" την ομάδα καθημερινά».

Στη συνέχεια, μίλησε ο Νίκος Καλλίνικος, ο οποίος, αρκετά προβληματισμένος και απογοητευμένος έκανε και αυτός έκκληση στον κόσμο: «Κάνω έκκληση στον κόσμο της Καστοριάς να έρθει στον γήπεδο και να μας προσφέρει βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο. Τα έξοδα για την φετινή χρονιά είναι τεράστια, χρειαζόμαστε άμεσα ζεστό χρήμα στα ταμεία για να μπορέσουμε να τερματίσουμε την χρονιά. Κάνω έκκληση στις Καστοριανές ομάδες της πόλης μας με οποίον μέσον μπορούν να μας δώσουν μια χείρα βοηθείας. Ειδικά φέτος θα πρέπει να υπάρξει μια συσπείρωση για να βγούμε όλοι κερδισμένοι. Η οικονομική κρίση μας έχει λυγίσει, εμείς ζητάμε μόνο αγάπη και νέες ιδέες, νέους ανθρώπους που μπορούν να βάλουν ένα λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή. Η πόρτα είναι ανοικτή για όλους. Εμείς και εγώ προσωπικά ήρθα για την ιστορία του συλλόγου. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν με μια πινακίδα, με μια κάρτα διαρκείας με όποιο μέσον έχουν να βοηθήσουν για την ομάδα».

Λίτσκας: «Να γίνουμε όλοι μια γροθιά»

Ο μέσος της ομάδας, Διονύσης Λίτσκας πήρε το λόγο και επισήμανε: «Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, κακά τα ψέματα. Και εμείς κάνουμε τεράστια προσπάθεια για το ιστορικό σωματείο, που ονομάζεται ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε ευθέως και χωρίς περιστροφές είναι ότι δεσμευόμαστε για το καλύτερο δυνατό και για θέαμα σε κάθε παιχνίδι. Η φανέλα της Καστοριάς είναι βαριά και εμείς κάθε Κυριακή θα δίνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να μας δει. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Το κλίμα είναι εκπληκτικό και είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε την ομάδα ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες. Για να γίνουν, όμως όλα αυτά θα πρέπει να γίνουμε όλοι μια γροθιά».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο πλάνο για να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο, ο Σταμούλης υποστήριξε: «Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα και η πορεία η οποία και θα κάνουμε στην αρχή θα τον φέρει πάλι πίσω. Με την δική σας μπορούμε να φέρουμε πάλι τον κόσμο πίσω. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει απογοήτευση, αλλά ζητάμε άμεσα βοήθεια για να μην φτάσουμε στον... γκρεμό. Και 200 και 300 εισιτήρια των 10 ευρώ για εμάς θα είναι μεγάλη βοήθεια. Πιστεύω ότι αυτοί που αγαπάνε πραγματικά την ομάδα θα έρθουν και θα μας στηρίξουν».

Για την αποχώρηση του Μιχάλη Μαυρίδη δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Σταμούλης είπε: «Είχαμε κάνει καλή συμφωνία με τον προπονητή, αλλά λόγω προσωπικού προβλήματος και μεταφοράς από την Αριδαία τα έξοδα ήταν μεγάλα και ο ίδιος αποφάσισε να αποχωρήσει. Αρχικά η παραίτηση δεν έγινε δεκτή, ωστόσο αποφασίσαμε να διακόψουμε την συνεργασία μας και να συνεχίσει μέχρι νεωτέρας ο ποδοσφαιριστής, Αλέκος Παπαδόπουλος. Ευχόμαστε ό, τι καλύτερο στον κ. Μαυρίδη και τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες του. Σε αυτό το σημείο να πω ότι με το παιχνίδι με τον Ακρίτα Αχλάδας στο πάγκο θα κάτσει ο Παπαδόπουλος».

Τέλος, για τα σενάρια συγχώνευσης μεταξύ Κάστορα και Καστοριάς, σημείωσε: «Η μόνη καλή πρόταση ήρθε από τον πρόεδρο του Κάστορα, Σταύρο Μπαχαδέρογλου, ο οποίος σε συζήτηση μου είπε να γίνει συγχώνευση μεταξύ Κάστορα και Καστοριάς. Οι διαδικασίες θα ήταν χρονοβόρες και αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε νωρίς θα παίζαμε με το όνομα Κάστορας, όχι με το Νέα Καστοριά. Η κεντρική ιδέα ήταν να γίνουμε Νέα Καστοριά και οι Καστοριανοί ποδοσφαιριστές να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο. Θεώρησα ότι θα ήταν καλό να μείνουμε έως έχουμε, γι' αυτό και συνεχίσαμε με το όνομα Καστοριά. Σε αυτό το σημείο θέλω να σας πω ότι το ΑΦΜ του συλλόγου είναι καθαρό και είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις από επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να συνδράμουν οικονομικά στην ομάδα.

Κάποιοι λένε ότι είμαι “κολλημένος” στην καρέκλα του προέδρου. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όποιος έχει τα κότσια ας έρθει να την πάρει. Το ξαναλέω δεν μπορούν πέντε άνθρωποι να σηκώνουν αυτό το βάρος. Και ειδικά ο Γιάννης Μιχάλτσης, ο αντιπρόεδρος, ο οποίος μας έχει βοηθήσει οικονομικά και δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Αυτός σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος και οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Ψάχνουμε συμπαίκτες. Αν όμως κάποιος θέλει να πάρει την ομάδα, ας το δείξει έμπρακτα. Θα συζητήσουμε, αλλά θα πρέπει αν αφήσω την ομάδα να την αφήσω σε καλά χέρια. Αν ερχόταν ο Σπυρόπουλος και μου έλεγε θέλω ξανά πίσω την ομάδα; Θα του έλεγα αμέσως ναι. Διότι όλοι μας ξέρουμε τι έχει προσφέρει ο κ. Σπυρόπουλος στην Καστοριά».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης