Την Πέμπτη (03/11) οι αποφάσεις της ΕΠΟ

Την Πέμπτη (03/11) οι αποφάσεις της ΕΠΟ

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα ανακοινώσεις τις αποφάσεις της την Πέμπτη (03/11) στις εφέσεις Λάρισας, Πανσερραϊκού, Αγροτικού Αστέρα, Αετού Σκύδρας, Δόξας Κρανούλας, Ιωνικού και του Λουίς Μιγκέλ Άλβες του Ηρακλή Ψαχνών.

Υπομνήματα κλήθηκαν να καταθέσουν μέχρι την Τετάρτη (02/11) όλες οι ομάδες που βρέθηκαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Έτσι, το μέλλον της Λάρισας και του Πανσερραϊκού, αλλά και των υπόλοιπων ομάδων θα κριθεί την Πέμπτη (03/11).

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της υπόθεσης του Αετού Σκύδρας και της Δόξας Κρανούλας, καθώς το μεταξύ τους παιχνίδι είχε κριθεί ύποπτο. Πρωτοβάθμια οι δύο ομάδες είχαν αθωωθεί, ωστόσο άσκησε έφεση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Και οι δυο ομάδες υποστήριξαν πως είναι αθώες και πως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην πειθαρχική Επιτροπή της Football League δεν παρουσιάστηκε κανένα στοιχείο που να τους εμπλέκει. Υπάρχει μια συνομιλία του κ. Τσακογιάννη με τον πρόεδρο του Αετού Σκύδρας, κ. Ναυρινιάδη, ωστόσο το αποτέλεσμα του αγώνα τελικά δεν ήταν αυτό που ήθελε ο πρόεδρος της Ηλιούπολης. Μάλιστα αναφέρθηκε από τους δικηγόρους του Αετού πως «το μόνο επιλήψιμο είναι ότι η σύζυγος του κ. Τσακογιάννη κατάγεται από την Σκύδρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Δόξα Κρανούλας, καθώς δεν υπάρχει ούτε αναφορά της ομάδας στις συνομιλίες, αλλά απλά είναι ο αντίπαλος του Αετού σε αυτό το παιχνίδι. Παρών στην εκδίκαση της έφεσης ήταν και ο πρόεδρος του ηπειρώτικου συλλόγου κ. Κασής, ο οποίος τόνισε πως δεν έχει μιλήσει ποτέ με τον κ. Τσακογιάννη και τους τελευταίους μήνες διασύρεται το όνομά του όπως και της ομάδας».

Σειρά πήρε η υπόθεση του Αγροτικού Αστέρα, ο οποίος άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, που τον υποβίβαζε στην Football League 2. Η υπερασπιστική γραμμή της ομάδας στηρίχθηκε στο γεγονός ότι ο πρόεδρος κ. Ριαβόγλου δεν αναφέρεται πουθενά στις συνομιλίες, ενώ η ομάδα κατηγορείται βάσει της λίστας της UEFA με τα ύποπτα για στοιχηματισμό παιχνίδια. Πρόκειται για δύο αναμετρήσεις του Αγροτικού με την Καβάλα, όπου οι «αργοναύτες» νίκησαν και στα δύο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πως οι κ. Ψωμιάδης και κ. Ριαβόγλου είχαν στήσει τα παιχνίδια.

Μάλιστα, ο κ. Ριαβόγλου δήλωσε: «Κι εγώ αν έπαιζα στοίχημα το Καβάλα-Αγροτικός άσο θα το έπαιζα», ενώ πρόσθεσε: «Έπαιζα 15 χρόνια μπάλα και μετά κάποια άτομα αναλάβαμε την ομάδα στη Δ' Εθνική. Δεν είμαι ουρανοκατέβατος στο ποδόσφαιρο. Το όνομά μου δεν υπάρχει στις τηλεφωνικές συνομιλίες, ενώ ούτε προέκυψε κάτι από την έρευνα του ΣΔΟΕ εις βάρος μου. Τα μόνα παιχνίδια που είναι ύποπτα από την UEFA είναι αυτά τα δύο. Αν είχαμε σχέση με το κύκλωμα, θα υπήρχαν περισσότερα παιχνίδια μας στη λίστα. Είμαστε η μόνη ομάδα που κατηγορούμαστε μόνο βάσει αυτής της λίστας, που δεν είναι και τόσο αξιόπιστη».

Επόμενη έφεση που εξετάστηκε ήταν αυτή του Ιωνικού και του Χρήστου Κανελλάκη. Ο Ιωνικός έχει υποβιβαστεί στη Δ’ Εθνική και γι’ αυτό, όπως είχε γίνει και με τη Ρόδο, δεν έχει νόημα να εκδικαστεί, σύμφωνα με την υπεράσπιση. Υπάρχει συνομιλία ανάμεσα στον κ. Τσακογιάννη και τον Χρήστο Κανελλάκη για το παιχνίδι Ηλιούπολη-Ιωνικός, ωστόσο δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που να προκύπτει ότι υπήρξε στήσιμο.

Συγγενής σε αυτή την υπόθεση ήταν και αυτή του Άλβες, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τριών ετών από το ποδόσφαιρο, αν και δεν αγωνίστηκε σε αυτό το παιχνίδι. Η μη συμμετοχή του φάνηκε ύποπτη, όμως ο Βραζιλιάνος δεξιός χαφ υποστήριξε πως ένιωσε ενοχλήσεις την προηγούμενη μέρα του αγώνα και πήγε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στην καρδιά.

Ο μεταφραστής του Άλβες τόνισε ότι ο παίκτης έμενε σπίτι του, και πριν τον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός ένιωσε ενοχλήσεις και πήγε στο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε πρόβλημα στην καρδιά, το οποίο του επιτρέπει να παίζει ποδόσφαιρο. Τον Ιούλιο υπέγραψε στον Πανθρακικό, που μετά τις εξετάσεις δεν το ενεργοποίησε και τελικά υπέγραψε στον Ηρακλή Ψαχνών.

Ο δικηγόρος του παρουσίασε και μια σχετική υπόθεση των Σκοπίων που έφτασε στο CAS, το οποίο απεφάνθη πως ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να επηρεάσει έναν αγώνα μόνο αν αγωνίζεται. Ο Αλβες δεν αγωνίστηκε σε εκείνο το παιχνίδι.

Τελευταία εκδικάστηκε η έφεση της Λάρισας και του Πανσερραϊκού  κατά της απόφασης της Super League να ανεβάζει τους Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό. Παρόντες ήταν μόνο δικηγόροι και κανένας εκπρόσωπος των συλλόγων, ενώ την Λίγκα εκπροσώπησε ο Γιάννης Οικονομάκης.

Η ένταση δεν έλειψε, καθώς ο δικηγόρος των ΑΕΛ και Πανσερραϊκού, Χάρης Γρηγορίου, θεώρησε απαράδεκτη την παρέμβαση των Λεβαδειακού και της Λίγκας, καταθέτοντας ένσταση. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η ΕΠΟ επικύρωσε την απόφαση της Λίγκας για Δόξα και Λεβαδειακό, καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων, ενώ αναφέρθηκε στο δεδικασμένο της παραμονής του Αστέρα Τρίπολης και την οδηγία της UEFA.

Ο εκπρόσωπος της Λίγκας από την πλευρά του υποστήριξε πως η Super League ακολούθησε τον ΚΑΠ, ενώ δεν υπήρξε καμία οδηγία από την UEFA. Σημείωσε πως πρόκειται για mail που είχε σταλεί από μέλος της ΕΠΟ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τον Μάρτιο, και υπήρξε απάντηση, η οποία δεν ήταν επίσημο έγγραφο, ούτε υποχρεωτικό να την ακολουθήσουν.

Εντονη συζήτηση έγινε και για το πότε θα εκδοθεί η απόφαση. Ο δικηγόρος των Λάρισας και Πανσερραΐκού ζήτησε προθεσμία δύο ή τριών ημερών για να καταθέσει υπόμνημα, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων να τονίζει πως η απόφαση θα εκδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου της Δόξας Δράμας, καθώς αν η απόφαση βγει στις 9/11, δεν θα επιτρέψει στην ομάδα να κάνει μεταγραφές, καθώς η προθεσμία από την ΕΠΟ λήγει στις 7/11. Υστερα από πολλές συζητήσεις, αποφασίστηκε μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (2/11) στις 2 το μεσημέρι να κατατεθούν τα υπομνήματα και η απόφαση να εκδοθεί την Πέμπτη. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες υποθέσεις που εκδικάστηκαν.

Το Onsports βρέθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων και σας μετέφερε LIVE τις εκδικάσεις. Θυμηθείτε όλα όσα διαδραματίστηκαν στην ΕΠΟ.

{coveritlive}447083fd21{/coveritlive}

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved