«Eλπίζει με νίκη στο Καραϊσκάκη»

«Eλπίζει με νίκη στο Καραϊσκάκη»

Την πεποίθησή του ότι με νίκη του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη όλα μπορούν να συμβούν στο πρωτάθλημα, εξέφρασε ο Αντώνης Αντωνιάδης.

Σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 o κ. Αντωνιάδης, τόνισε πως ο Παναθηναϊκός δείχνει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο στα τελευταία του παιχνίδια και πως έχει την δυνατότητα να χτυπήσει το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Είπε μάλιστα πως αν το κερδίσει όλα μπορούν να γίνουν, αφού και ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αγωνιστική κάμψη τον τελευταίο καιρό.

«Όλα μπορούν να γίνουν. Πες ότι η διαφορά μεταξύ μας είναι ίδια μετά τα παιχνίδια του προσεχούς Σαββατοκύριακου και ο Παναθηναϊκός κερδίσει μέσα στο Καραϊσκάκη. Δεν είναι  δύσκολο. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια κερδίζει με 1-0. Δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, ίσως γίνονται και εσωτερικές αλλαγές που επηρρεάζουν, χαλάνε την αρμονία και την ομοιογένεια της ομάδας. Όταν δεν παίζει ο Ιμπαγάσα, ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στο οργανωτικό  κομμάτι. Βέβαια έχει κι άλλους παίκτες, ο Ριέρα είναι ποδοσφαιριστής μεγάλης κλάσης, αλλά υπάρχουν παιχνίδια που κερδίζει με 1-0 όπως με τον Βόλο, με την Ξάνθη. Εχει βέβαια το αίσθημα υπεροχής και κερδίζει. Αν όμως τον κερδίσει ο Παναθηναϊκός, μετά ένα στραβοπάτημα είναι όλο το πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στο χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας όπου οι «πράσινοι» στάθηκαν πολύ καλά και τόνισε πως πρέπει να λυθεί άμεσα το διοικητικό πρόβλημα, γιατί επηρρεάζει και το αγωνιστικό κομμάτι.

«Η ομάδα λειτούργησε χθες πολύ καλά, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός «ανένηψε» ψυχολογικά. Και με την ΑΕΚ αλλά και χθες στην Τούμπα με δύο πολύ δύσκολους αντιπάλους δηλαδή όχι μόνο κέρδισε αλλά έπαιξε και πολύ καλά. Αν έπαιζε έτσι από την αρχή, δεν θα είχαμε πρόβλημα. Αλλά πάντα θα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες, τραυματισμοί, αλλαγές προπονητών. Πάντα υπάρχει ένα κενό, αυτή η αίσθηση εγκατάλειψης, η παράταση σιωπής. Ο κόσμος το βιώνει αυτό. Υπάρχουν εκατομμύρια παναθηναϊκού κόσμου που ρωτάνε, που ασχολούνται τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να λυθεί το θέμα, ακόμα και με το που θα τελειώσει η αγωνιστική περίοδος  υπάρχουν συνολικά προβλήματα, διοικητικά, το ρόστερ, τα οικονομικά, αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, προγραμματισμός που πρέπει να γίνει κ.λπ. Με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε από τώρα. Δεν είναι νωρίς. Ετσι νομίζαμε και πέρυσι και πήραμε το νταμπλ τον Απρίλιο και μέχρι τον Ιούνιο δεν έγινε τίποτα. Και μετά ψάχναμε τι θα κάνουμε με τους παίκτες, ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν. Το αγωνιστικό κομμάτι δεν θίγεται αν γίνει τώρα προσπάθεια να λυθεί το διοικητικό. Ισα ίσα, τώρα που η ομάδα πηγαίνει καλά πρέπει να φροντίσει η διοίκηση για τα υπόλοιπα».

 Ο κ. Αντωνιάδης είπε πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ έξυπνα στην Τούμπα και του αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ήταν πολύ καλός και σοβαρός, με πολύ σωστή αμυντική λειτουργία, παρά τις ευκαιρίες που έκανε ο ΠΑΟΚ όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες. Θα πρέπει να συγχαρούμε τα παιδιά, γιατί δεν είναι εύκολο μέσα στην Τούμπα, απέναντι σε μια σοβαρή ομάδα και κλειστή όπως ο ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη. Είναι εξαιρετικά κρίσιμα τα ματς της επόμενης αγωνιστικής και για τις δύο ομάδες. Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός, με τον αέρα που έχει τώρα και με την καλή του απόδοση τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Μέχρι τώρα δεν έπαιζε καλά. Με την ΑΕΚ έπαιξε καλά. Με τον ΠΑΟΚ όσο ήταν 11 με 11 το πάλευε επί ίσοις όροις και συμπεριφέρθηκε πολύ έξυπνα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ζιλμπέρτο έχει ανεβεί πολύ τα τελευταία χρόνια, είναι κολοσσός, είναι ο γνήσιος αρχηγός  της Εθνικής Βραζιλίας».

Σε ερώτηση για το πώς ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε τόσο κακός φέτος ενώ όλα έδειχναν πως θα συμβεί το αντίθετο, είπε πως οφείλεται στην διοικητική ανωμαλία και την αποδυνάμωση του ρόστερ.

«Είναι σωρεία πολλών πραγμάτων. Διοικητική ανωμαλία, αλλαγή προπονητών… Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός σχεδόν αποδυναμώθηκε από πέρυσι. Εχουμε αντικαταστάτη του Σάλπι; Εφυγε ο Σαλπιγγίδης, είπαμε θα πάρουμε αντικαταστάτη του, αλλά πόσο αντικαταστάθηκε ο φιλότιμος Σάλπι; Ενας παίκτης που βοηθούσε όχι μόνο επιθετικά, αλλά και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, τα έδινε όλα στο παιχνίδι ήτανε καλός χαρακτήρας. Πήραμε ένα όνομα αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί».

Δικαιολόγησε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για τα λάθη που έκανε στην αρχή της ανάληψης των  καθηκόντων του.

«Αλλαξε και ο προπονητής και μέχρι να μάθει το ρόστερ, θυμάστε πόσες αλλαγές έκανε. Εκανε και λάθη, βέβαια, αλλά κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι. Με την Μπαρτσελόνα έβαλε τον Πλεσί και τον Δημούτσο. Δεν κακολογώ τα παιδιά, αλλά δεν είχαν τις εμπειρίες αλλά και το εκτόπισμα να τα βάλουν με παίκτες σαν τον Μέσι. Ηρθε νέος προπονητής, επηρρέασε το αγωνιστικό κομμάτι, υπήρξε άλλη νοοτροπία, άλλη φιλοσοφία, μέχρι να μάθει ήρθαν δύο άτυχα αποτελέσματα και έτσι δημιουργήθηκε η διαφορά. Και να σκεφτείς ότι είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό, ενώ πέρυσι δεν τον είχαμε κερδίσει, είχαμε χάσει».

Αναφέρθηκε ακόμα στα διοικητικά του Παναθηναϊκού και μίλησε για την ανάγκη να βγει μπροστά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για να τελειώσει η «αίσθηση εγκατάλειψης» που υπάρχει αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό σε διοικητικό επίπεδο.

«Πρέπει να τελειώσει η διοικητική αστάθεια και η αίσθηση εγκατάλειψης. Πρέπει να μπει μπροστά ο μεγαλομέτοχος. Εγώ πήγα για 2 χρόνια, δεν με πρότειναν για το ΔΣ, τελείωσε η θητεία μου. Οι μεγαλομέτοχοι προτείνουν τα μέλη του ΔΣ. Εγώ είμαι υπηρέτης του Παναθηναϊκού. Υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας στους μεγαλομετόχους. Δεν ταιριάζουν ως προς τον τρόπο διοίκησης. Είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Εχει σημασία το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τη διοίκηση. Μιλάμε για μεγάλα καράβια και γι’ αυτό έχει σημασία και είναι μεγάλη υπόθεση το πώς επιλέγουν τα στελέχη τους και ποια στελέχη επιλέγουν. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό από τον μεγαλομέτοχο. Γιατί αυτό που προέχει είναι ο Παναθηναϊκός. Εγώ που αγαπάω τον Παναθηναϊκό, θέλω να λυθεί το θέμα. Είτε να βρεθεί κάποιος τρελός να πάρει το πακέτο των μετοχών, αλλά να μπορεί να κάνει κουμάντο. Όταν κάποιος κρατάει το 30%, οι Γιαννακόπουλοι το 10% άλλο 10% ο Ερασιτέχνης, άλλοι 2-3 από 4-5% τότε ο άλλος δεν πρόκειται να βάλει τα χρήματά του. Εγώ τον πίστεψα τον πολυμετοχικό και λέω αφού επιλέξουν κάποιον και τον στηρίξουν και εάν και εφόσον είναι ειλικρινείς οι σχέσεις θα προχωρήσει. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ειλικρινείς οι σχέσεις. Υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας. Ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί – γωνία δεν είναι μόνο οι οργανωμένοι. Είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, είναι ο κόσμος στο εξωτερικό, είναι ακόμα και οι υπόλοιποι φίλαθλοι που απορούν και ρωτάνε τι γίνεται με τον Παναθηναϊκό. Να επανδρωθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα με ανθρώπους έμπειρους και γνώστες των πραγμάτων και να προχωρήσουν γιατί είναι και το αγωνιστικό κομμάτι που πρέπει να προσεχθεί. Δεν μπορεί να είναι ακέφαλος ο Παναθηναϊκός, δεν είναι ομάδα της γειτονιάς. Πρέπει να μαζευτούν όλοι και να βρουν μια λύση, να υποδείξουν κάποιον που τού έχουν εμπιστοσύνη και να του αναθέσουν υπό τον έλεγχό τους την εποπτεία της ομάδας. Λάθη θα γίνουν, όποιος ασκεί διοίκηση θα κάνει λάθη, μην βγαίνουμε όμως και μιλάμε για κακή διαχείριση, δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν όλες οι μεταγραφές. Συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, να μην βγαίνουν κάποιες μεταγραφές. Εδώ πήγε ο Ιαν Ρας από τη Λίβερπουλ στην Γιουβέντους και εξεδιώχθη! Απειρα τα παραδείγματα. Όλα τα κονδύλια εγκρίθηκαν απ’ όλους, επομένως τι βγαίνουμε και λέμε τώρα εκ των υστέρων για κακή διαχείριση;».

Όταν του γνωστοποιήθηκε πως ο τραυματισμός του Ορέστη Καρνέζη στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ θα τον αφήσει 6-8 εβδομάδες εκτός δράσης, χαρακτήρισε τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» ως «άμαχο πληθυσμό» για την αντιμετώπιση της οποίας έτυχε για το λάθος του που στοίχισε στην ομάδα του την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

«Περαστικά στον Καρνέζη. Ηθελα να κάνω μια ειδική μνεία. Είδατε πώς επιτιθέμεθα στον «άμαχο πληθυσμό»; Αμαχο πληθυσμό τον θεωρώ ποδοσφαιρικά. Αν ο Σισέ ή ο Λέτο είχαν σκοράρει στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, θα μιλούσαμε τώρα για τον Καρνέζη; Θέλω να  πω πώς κάνουμε επίθεση τόσο εύκολα; Δεν ήταν και ο βασικός τερματοφύλακας. Εύκολοι είμαστε να επιτεθούμε στον ποδοσφαιριστή, στον άμαχο πληθυσμό. Αυτό τον χαρακτηρισμό χρησιμοποιούσα και για τους παίκτες όταν ήμουν πρόεδρος του ΠΣΑΠ, επειδή ενδιαφερόμουν πιο πολύ γι’ αυτούς. Ηταν λάθος διαχείριση που πήραμε έναν καλό τερματοφύλακα τον Φερνάντεζ που δεν έπαιξε καθόλου. Δεν επιτρέπεται να μην τον δεις μια φορά, να μη τον δει ο κόσμος, που έχει παίξει κιόλας και στην Α΄ Εθνική και στο εξωτερικό. Και τώρα θα παρακαλάει ο Παναθηναϊκός να μην τραυματιστεί ο Τζόρβας!».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Χιμένεθ: «Πάω να πιω δυο μπύρες και να σκεφτώ την Αούστρια Βιέννης»
Χιμένεθ: «Πάω να πιω δυο μπύρες και να σκεφτώ την Αούστρια Βιέννης»
Super League: Γκολ και φάσεις των αγώνων της Κυριακής (24/9)
Super League: Γκολ και φάσεις των αγώνων της Κυριακής (24/9)
Χάσι: «Τα χάσαμε στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ»
Χάσι: «Τα χάσαμε στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ»
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης