Το σκεπτικό για Αετό Σκύδρας, Δόξα Κρανούλας

Το σκεπτικό για Αετό Σκύδρας, Δόξα Κρανούλας

Το παιχνίδι του Αετού Σκύδρας με τη Δόξα Κρανούλας είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο, όμως η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League την αθώωσε. Δείτε το σκεπτικό.

Αναλυτικά:

Αριθμός Απόφασης 306/6-10-2011       
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας αποτελούμενη από τoν Ευάγγελο Κατσή Επίτιμο Εισαγγελέα Εφετών ως Πρόεδρο και τους  Μαρία Κατσούλα  Δικηγόρο- Εισηγήτρια και Χαρίλαο Ζυγογιάννη, Επίτιμο Εισαγγελέα Εφετών ως μέλη, καθώς και από τον Γραμματέα του Αθανάσιο Γεωργόπουλο.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό της στην Αθήνα την 3-10-2011  και ώρα 10.30 για να δικάσει επί της αναφερόμενης στην υπ΄αριθμ. Πρωτοκ. 316/27-9-2011 κλήση προς απολογία κατηγορίας κατά των: 1) ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 2)Ι.ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ (Πρόεδρο), 3)Γ.ΤΥΡΙΑΚΙΔΗ (Προπονητή), 4)ΤΑΠ ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΣΣΗ (Πρόεδρο)  για παραβάσεις των άρθρων 1,2,3,4,5,6,21Α , 22Α και 26 παρ.3 σε συνδυασμό με το άρθρο π 31 παρ.1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και σε συνδυασμό με τα άρθρα 26 παρ.1, 27 παρ.1, 46 παρ.1α, 94 παρ.1 και 98 του Ποινικού Κώδικα.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης οι εγκαλούμενοι παρέστησαν οι μεν 1ος, 2ος και 3ος  δια των πληρεξουσίων δικηγόρων τους Ευαγγ. Και Κων/νου Χατζηιωάννου, οι δε 4ος και 5ος δια του πληρεξουσίου Δικηγόρου τους Απ. Μπανιώτου.

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 5 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα: «Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τιμωρούνται με τις ακόλουθες ποινές : α)Προειδοποίηση, β)Επίπληξη, γ)Χρηματική ποινή, δ)επιστροφή τροπαίων».

Ακολούθως κατά τις διατάξεις του 21Α «οποιοσδήποτε προσφέρει υπόσχεται ή δίδει αδικαιολόγητα δώρο σε ένα όργανο της ΕΠΟ, έναν αξιωματούχο αγώνα, ποδοσφαιριστή ή αξιωματούχο ομάδας, για λογαριασμό του ή για λογαριασμό τρίτου, προσπαθώντας ή προτρέποντας την παραβίαση των κανονισμών των ΕΠΟ- UEFA-FIFA, θα τιμωρείται με τις ποινές που ακολουθούν: α)με χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000), β) με απαγόρευση εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και γ)με απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους.
2. Η παθητική δωροδοκία θα τιμωρείται με τις αυτές ποινές.
3.Σε σοβαρές περιπτώσεις και σε περίπτωση επαναλήψεως, οι χρηματικές ποινές διπλασιάζονται, οι δε ποινές β και γ απαγγέλλονται εφ΄όρου ζωής.
4.Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, η υπαίτια ομάδα θα τιμωρείται με υποβιβασμό και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000)».

Σύμφωνα με τη διάταξη 21Β «1.Οποιοσδήποτε αξιωματούχος ή εν γένει εμπλεκόμενος στον χώρο του ποδοσφαίρου, προσπαθεί ή συμμετέχει σε προσπάθεια προκαθορισμού του αποτελέσματος ενός αγώνα για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη, μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό τιμωρείται με τις ποινές που αναφέρονται στο άρθρο 21Α. Οι ως άνω ποινές δύναται να επιβληθούν σωρευτικά.
2.Εάν υπήρξε πράγματι επίτευξη του σκοπού, επιβάλλονται οι ανωτέρω ποινές με τριπλασιασμό των χρηματικών ποινών.»
Περαιτέρω σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 26 «Παράλληλα κάθε ομάδα είναι υπέυθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα-όπως ειδικότερα αναφέρεται αυτή στην προηγούμενη παράγραφο- συνδέονται με αυτή, εκτός αν οι ενέργειες αυτών στρέφονται κατά της ομάδας τους».

Στην προκειμένη περίπτωση από έγγραφα και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που επισυνάπτονται στη δικογραφία από τις έγγραφες και προφορικές εξηγήσεις των εγκαλουμένων και από όσα διεμείφθησαν κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν κατά την ομόφωνη κρίση της επιτροπής τα εξής:

Από τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες ότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Γ.ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για την έκβαση του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ – ΤΑΠ ΔΟΞΑΣ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ χωρίς όμως να καταγράφεται καμία συνομιλία που να αφορά την έκβαση ή την αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα αυτού. Κατά την διεξαγωγή του αγώνα δεν παρατηρήθηκαν σφάλματα διαιτησίας τα οποία να διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα. Άλλωστε και το αποτέλεσμα του αγώνα με σκορ 1-0 δεν προσφέρει επιχειρήματα ότι ο αγώνας αυτός μπορεί να ήταν χειραγωγημένος και από την πλευρά κάποιου από τους εγκαλουμένους.

Από την κατάθεση δε του μοναδικού εμφανισθέντος μάρτυρα Αλεξίου Κουγια, Δικηγόρου, επιβεβαιώνεται το γεγονός της μη ανάμιξης των εγκαλουμένων σε στημένα παιχνίδια. Συγκεκριμένα ο μάρτυρας κατέθεσε ότι : «Ο Τσακογιάννης αγωνίστηκε να το στήσει αυτό το παιχνίδι και δεν μπόρεσε. Ο κ. ΚΑΣΣΗΣ είναι εξαίρετος άνθρωπος, θα το απέκλεια να στήσει παιχνίδι».

Κατόπιν αυτού η Επιτροπή ομόφωνα άγεται στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την πειθαρχική τιμωρία όλων ή κάποιων από τους παραπάνω εγκαλουμένους και πρέπει αυτοί να απαλλαγούν από κάθε πειθαρχική κατηγορία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δικάζει παρόντων των εγκαλουμένων.
Απαλλάσσει τους 1. ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 2)Ι.ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ (Προεδρος), 3)Γ.ΤΥΡΙΑΚΙΔΗ (Προπονητη), 4)ΤΑΠ ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ και 5) Μ.ΚΑΣΣΗ (Προεδρο) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς κατηγορίες. 
Κριθηκε  αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε στην Αθήνα την 6-10-2011.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης