Πλετίκοσα: «Ηγέτης ο Καραγκούνης»

Πλετίκοσα: «Ηγέτης ο Καραγκούνης»

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Κροατίας, Στίπε Πλετίκοσα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τον αρχηγό του, Γιώργο Καραγκούνη.

Ο 32χρονος πορτιέρο μίλησε στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» και τόνισε πως ένας παίκτης σαν τον Γιώργο Καραγκούνη είναι ο ηγέτης που δεν έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα της Κροατίας. Ο Στίπε Πλετίκοσα τόνισε πως η Ελλάδα έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012 μετά τη νίκη της στο παιχνίδι της Παρασκευής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Τι να πω για τον Καραγκούνη; Ειλικρινά σου μιλάω είναι ο αληθινός ηγέτης της Εθνικής σας ομάδας. Όλο το παιχνίδι περνάει από το μυαλό και τα πόδια αυτού του τύπου. Τρέχει, πασάρει, εμπνέει και δημιουργεί. Κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και είστε τυχεροί που τον έχετε. Εμείς στην Κροατία, λυπάμαι που το λέω, δεν έχουμε ηγέτη αυτή τη στιγμή όπως τον Καραγκούνη. Παρασέρνει και τους υπόλοιπους στο ρυθμό του αγώνα και κυριολεκτικά παίζει για την ομάδα. Πίστεψέ με, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι τόσο απλά τα πράγματα!», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Στίπε Πλετίκοσα για τον Γιώργο Καραγκούνη.

Όσο για το παιχνίδι των δυο ομάδων την Παρασκευή, σχολίασε: «Ενώ δουλεύαμε στις προπονήσεις πάνω στον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας, εντέλει δεχθήκαμε δύο γκολ από σέντρες. Δεν αντιδράσαμε στον αγωνιστικό χώρο. Είχατε πάθος και μέταλλο, που, όμως ξέρουμε καλά, κρίνουν τέτοια ματς. Δεν αρκεί μόνο να γυρίζουμε την μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά να δημιουργούμε και ευκαιρίες. Εμείς σπάνια πατήσαμε την εστία του Τζόρβα και έτσι το πληρώσαμε. Παίξατε όμως παθιασμένα και μπράβο σας»

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Και πριν από το ματς λέγαμε πως δεν πρέπει να δώσουμε χώρους στους παίκτες σας να μπουν στην περιοχή, είτε από κόρνερ είτε με σέντρες σε δεύτερες επιθέσεις. Τελικά δεχθήκαμε δύο γκολ μέσα στην περιοχή από το πόδι του Καραγκούνη, που μας έκανε τρελή ζημιά. Πλέον είμαστε πεσμένοι».

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση, υπογράμμισε: «Η πρόκριση δεν είναι στο χέρι μας και πρέπει να βρούμε το μέταλλο να σηκώσουμε το κεφάλι. Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε νίκη δική μας και ήττα της Ελλάδας για να πετύχουμε την πρόκριση. Στη Γεωργία εμείς χάσαμε και γνωρίζω καλά πως είναι δύσκολο πια για σας να μην πάρετε το εισιτήριο για το Euro. Ελπίζουμε σε γκέλα σας, αλλά... είστε το φαβορί πια! Διαχειρίζεστε την κατάσταση στον όμιλο και παίζετε στην Τιφλίδα για δύο αποτελέσματα».



Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved