To…Σικάγο της ελληνικής διαιτησίας!

To…Σικάγο της ελληνικής διαιτησίας!

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα κατά των ρέφερι και γενικότερα των ανθρώπων της διαιτησίας, πυκνώνουν επικίνδυνα, με τελευταίο θύμα τον Κύρο Βασάρα.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής και μέλος της ΚΕΔ, περίπου ένα χρόνο μετά το καρτέρι που του έστησαν άγνωστοι στα Καμίνια (λίγες ώρες έπειτα από την λήξη του περυσινού ντέρμπι του α΄γύρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό  στο ΟΑΚΑ) έπεσε ξανά θύμα επίθεσης, αυτή την φορά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μετά το τέλος του αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Κροατία.

Ακόμη και σε μια μεγάλη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, έπειτα από μια νίκη - «χρυσάφι» που στέλνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το ενάμιση πόδι στην τελική φάση του Euro 2012, κάποια αρρωστημένα μυαλά συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα.

Από το φθινόπωρο του 2009 ξεκίνησε ένας νέος κύκλος τρομοκρατίας, είτε με προσωπικές επιθέσεις εις βάρος νυν και πρώην διαιτητών, είτε με την τοποθέτηση βομβών σε μαγαζιά, τηλεφωνικές απειλές και εμπρησμούς.

Το Onsports γυρίζει το ρολόι του χρόνου πίσω και θυμάται…

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΚΑΣ

Το καμένο μηχανάκι

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον βοηθό διαιτητή Αντώνη Καρατζίκα, μετά το τέλος του αγώνα της ΕΠΣ Αθηνών Γαλάτσι – Α.Ο. Περιστερίου. Ο Αθηναίος ρέφερι βρήκε καμένο το μηχανάκι του, κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία και στην ΚΕΔ και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΛΟΥΚΑΣ

Βόμβα στη… γειτονιά

Αγνωστοι τοποθετούν βόμβα σε κατάστημα με ορθοπεδικά είδη στην πόλη του Βόλου. Η επίθεση αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο ανάλογο κατάστημα σε απόσταση τριάντα μέτρων, διατηρεί και συγγενικό πρόσωπο του Γιώργου Δαλούκα. Ο διεθνής διαιτητής διέψευσε από την πρώτη στιγμή οποιαδήποτε σχέση με τον ίδιο, ωστόσο σύμφωνα με μια εκδοχή, οι δράστες είναι πιθανόν να μπέρδεψαν τα μαγαζιά που βρίσκονται σε απόσταση περίπου τριάντα μέτρων.

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΜΠΑΡΚΙΟΛΗΣ

«Πήγαινε σε οφθαλμίατρο»

Θύμα επίθεσης από δύο αγνώστους στο κατάστημα ανδρικών ρούχων όπου εργάζεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπεσε ο διαιτητής Απόστολος Αμπάρκιολης. Αφού τον έσπρωξαν και τον χτύπησαν στο πρόσωπο, αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους και την ταμειακή μηχανή, προφανώς για να «χρεωθεί» το χτύπημα ως ληστεία. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι επρόκειτο για προσωπική επίθεση εις βάρος του διαιτητή, ενώ ο ίδιος έκανε λόγο για απλή απόπειρα ληστείας. Μάλιστα οι δράστες σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - κατά την αποχώρησή τους από το κατάστημα - φέρονται να συμβούλεψαν τον Μακεδόνα ρέφερι να κοιταχτεί σε οφθαλμίατρο!

22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ

Τηλεφωνικές απειλές και τρύπια λάστιχα

Ο διαιτητής Βασίλης Παμπορίδης κατήγγειλε στην αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς απειλητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους. Λίγες ημέρες αργότερα, προκλήθηκαν φθορές στο αυτοκίνητό του, (τρύπια λάστιχα), ενώ έγραψαν στο Ιντερνετ υβριστικά σχόλια για τον ίδιο και την οικογένειά του.

3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γκαζάκια στο βουλκανιζατέρ

Εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στο κατάστημα βουλκανιζατέρ που διαθέτει ο διεθνής διαιτητής στον Επτάλοφο Θεσσαλονίκης, τον οποίο ευτυχώς εντόπισε ο πατέρας του νωρίς το πρωί ανοίγοντας το μαγαζί. Συγκεκριμένα, βρήκε μια σακούλα σκουπιδιών, μέσα στην οποία υπήρχαν ένα δοχείο με βενζίνη, τέσσερα γκαζάκια και ένας μηχανισμός πυροδότησης. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία και στον τόπο του συμβάντος έφτασε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η σήμανση, προκειμένου να «εξουδετερώσουν» και να εξετάσουν τον μηχανισμό.

14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 - ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

«Φουσκωτοί» στο αεροδρόμιο

Θύμα επίθεσης από «φουσκωτούς» έπεσε ο βοηθός διαιτητή Λεωνίδας Βασιλειάδης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα Λεβαδειακός  - Ξάνθη (2-1). Κατευθυνόμενος στο λεωφορείο το οποίο θα τον μετέφερε στο αεροπλάνο, δύο «φουσκωτοί» βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά του…

Μετά την φραστική επίθεση για τις αποφάσεις του στο παιχνίδι της Λιβαδειάς, τον έριξαν στο πάτωμα (φέρεται να του έσπασαν τα δύο δάκτυλα) κι έφυγαν σαν κύριοι. Ο Βασιλειάδης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη.

21 MAΡΤΙΟΥ 2010 - ΚΥΡΟΣ ΒΑΣΑΡΑΣ

Εκρηξη κάτω από τα γραφεία

Χειροβομβίδα έσκασε σε πολυκατοικία του Νέου Φαλήρου που στεγάζεται το ταξιδιωτικό γραφείο του Διευθυντή Ανάπτυξης Διαιτησίας, Κύρου Βασάρα! Σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν στο βιβλίο συμβάντων του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πειραιά, η γειτονιά αναστατώθηκε από την έκρηξη και τους θορύβους από τις πέτρες που πετούσαν άγνωστοι.

Η πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας στην οποία έγινε η επίθεση καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ έσπασαν τζάμια δίπλα από την καγκελόπορτα. Από το περιβάλλον του κ. Βασάρα ειπώθηκε ότι η επίθεση δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον ίδιο.

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 - ΚΥΡΟΣ ΒΑΣΑΡΑΣ

Ξυλοδαρμός στα Καμίνια

Γκανγκστερική επίθεση κατά του διευθυντή ανάπτυξης της ΚΕΔ στα Καμίνια. Ο πρώην διεθνής διαιτητής ήταν παρατηρητής διαιτησίας στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (2-1) και αποχώρησε με ταξί από το ΟΑΚΑ, κατευθυνόμενος στο σπίτι του πεθερού του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. το ταξί ακολούθησαν άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες. Όταν ο Βασάρας βγήκε από το ταξί δέχτηκε χτυπήματα σε όλο του το σώμα, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - ΤΑΣΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μέρα - μεσημέρι στον Αγιο Κοσμά!

Δύο άγνωστοι, με περιβολή που προκαλούσε υποψίες και αφού προηγουμένως είχαν παρακολουθήσει τα αγωνιστικά τεστ στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, πλησίασαν προς τα αποδυτήρια και επιτέθηκαν με μανία στον διαιτητή Σιδηρόπουλο. Ο Σπάθας άρχισε να καταδιώκει τους δύο άντρες, όταν ανέβηκαν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, που είχαν σταθμεύσει σε διάδρομο και διέφυγαν. Ο Σιδηρόπουλος δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βούλας.

22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011- ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ

Ο φούρνος βάφτηκε κόκκινος!

Αγνωστοι έβαψαν κόκκινο το αρτοποιείο που διατηρεί ο Πέτρος Κωνσταντινέας στη Καλαμάτα, μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, στους τοίχους γράφτηκαν και απειλητικά μηνύματα κατά του διαιτητή. Την αποκάλυψη έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο παλαίμαχος παίκτης  του ΠΑΟΚ Αντώνης Μαυρέας.

11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011- ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΛΟΥΚΑΣ

Εμπρησμός στο αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο του πρώην διαιτητή, Γιώργου Δαλούκα, γίνεται στόχος εμπρηστών κατά την παραμονή του στο εξοχικό του στο χωριό Κάτω Λεχιώνας στη Μαγνησία. Το πολυτελές τζιπ μάρκας Porsche Cayenne, τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς. Οι δράστες έσπασαν το τζάμι και έκλεψαν ένα laptop, καθώς και άλλα αντικείμενα μικρότερης αξίας. Στη συνέχεια, οι άγνωστοι πέταξαν ένα στουπί με βενζίνη, βάζοντας φωτιά στο τζιπ, προφανώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 - ΚΥΡΟΣ ΒΑΣΑΡΑΣ

Πέσιμο στο «Καραϊσκάκη»

Επίθεση κατά του Κύρου Βασάρα σημειώθηκε μετά το τέλος του αγώνα της εθνικής ομάδας με την Κροατία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το μέλος της ΚΕΔ έγινε δέκτης φραστικής επίθεσης από μικρή μερίδα ατόμων που τον πλησίασαν, του πέταξαν γιαούρτια και κάποιοι πρόλαβαν να χειροδικήσουν κιόλας, φωνάζοντας, «κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό».



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved