Γκράθια: «Χαμένη ευκαιρία για όλους μας»

Γκράθια: «Χαμένη ευκαιρία για όλους μας»

Ως μία χαμένη ευκαιρία για εκείνον και τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου χαρακτήρισε ο Χάβι Γκράθια την «περιπέτεια» που περνούν λόγω της μη συμμετοχής τους στη Super League.

Ο Ισπανός τεχνικός με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει όλο αυτό το διάστημα ο ίδιος και οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί, στα τηλεφωνήματα που δέχθηκε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και το μέλλον του στο θεσσαλικό σύλλογο. Παράλληλα, μίλησε για τη «ζεστασιά» που βρήκε από τον κόσμο του Βόλου και την αγάπη που «τρέφει» πλέον για την πόλη, αλλά και τους παίκτες του, τονίζοντας ότι παρότι είναι επαγγελματίες αγαπούν πολύ την ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάβι Γκράθια:

Για την πρώτη του έξοδο στην Ευρώπη, που δεν συνδυάστηκε όπως θα ήθελε: «Είναι μία χαμένη ευκαιρία για την ομάδα που είναι πολύ καλή, που θα συνέχιζε να γράφει ιστορία, για τους φιλάθλους, για την πόλη. Ήταν μία ευκαιρία για όλους μας».

Πως ήταν η κατάσταση με τις προπονήσεις και τους παίκτες: «Υπήρχαν πολλές διαφορετικές στιγμές μέσα σε αυτούς τους μήνες που έχουμε περάσει μέχρι σήμερα. Αλλαγές, πέσαμε στη Βʼ Εθνική, ανεβήκαμε στη Super League με μείον βαθμούς, αποκλειστήκαμε από την UEFA, πέσαμε στη Δʼ Εθνική. Νομίζω ότι η συμπεριφορά των παικτών ήταν πολύ καλή, έχουν δείξει αγάπη για αυτή την ομάδα παραπάνω από ότι είναι φυσιολογικό. Κάνανε δυνατές προπονήσεις. Είναι επαγγελματίες, αλλά έχουν στην καρδιά τους αυτή την ομάδα. Πριν από μία βδομάδα με αυτή την απόφαση της ΕΠΟ για τους ποδοσφαιριστές, όταν κάποιοι έφευγαν για άλλες ομάδες, ήταν πολύ δύσκολο. Φτάσαμε να έχουμε άλλες φορές έξι, επτά, πέντε παίκτες, κατά μέσο όρο έξι, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν πως οι άλλοι παίκτες πηγαίνουν σε άλλες ομάδες. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω προπονήσεις, θα μιλήσω με τον πρόεδρό μας, τι θα κάνουμε, πως θα συνεχίσουμε».

Τι του έλεγαν οι παίκτες για την «περιπέτεια» που περνούσαν: «Σε δύσκολη θέση δεν με έφεραν. Έχω συνηθίσει να είμαι καθαρός απέναντί τους, ειλικρινής σε κάθε απάντηση. Φυσιολογικό είναι ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα υπήρχαν στιγμές που δεν ήταν τόσο καλές για τους παίκτες, που δεν είχαν την όρεξη να κάνουν προπόνηση. Επαναλαμβάνω ότι είναι επαγγελματίες, αλλά αγαπούν την ομάδα και αυτό βοήθησε στο να συνεχίσουν να κάνουν προπονήσεις».

Αν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα με όλες αυτές τις υποθέσεις: «Είναι κάτι το οποίο δεν το έχει ζήσει ποτέ, το ζω αυτή τη στιγμή και περιμένω να μην το ζήσω ξανά ποτέ. Είναι κάτι το οποίο είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος Έλληνας, πολύ περισσότερο ένας ξένος, με όλα τα εμπόδια της γλώσσας. Μέχρι σήμερα δεν καταλαβαίνω τι γίνεται».

Για το αν έχει επικοινωνία με κάποιον Ισπανό που εργάζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Περιμέναμε ότι τα πράγματα θα ήταν πιο καλά από αυτά που έχουμε περάσει. Όταν ήμασταν σε δύσκολη κατάσταση, όπως τώρα, έχω δεχτεί τηλεφωνήματα και από τον Βαλβέρδε και από τον Ντάρκο. Τους είπα να μην ανησυχούν, γιατί είμαι καλά εδώ, η πόλη, ο κόσμος είναι πολύ ζεστοί. Έχω περάσει πολύ καλά εδώ».

Για τις δυνατότητες της ομάδας: «Είναι πολύ εύκολο χωρίς να παίξουμε παιχνίδια να πω ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Νομίζω ότι η ομάδα θα έπαιζε πολύ καλά, θα κάναμε πολύ καλή χρονιά και θα ήμασταν καλύτεροι από ότι ήμασταν πέρυσι. Τα αποτελέσματα, όσα μπορούσαμε να είχαμε μέχρι σήμερα, το δείχνουν. Εννιά παιχνίδια μεταξύ αυτών την UEFA και φιλικά. Είχαμε δύο ισοπαλίες, βάλαμε 22 γκολ και δεθήκαμε μόλις τρία. Δείχνουν ότι η ομάδα ήταν σε καλό δρόμο, ανεξάρτητα αν ήταν ή όχι τόσο δυνατοί οι αντίπαλοι».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Πρέπει να συναντηθώ με τον πρόεδρο για να δούμε ποιο είναι το επόμενο βήμα για το αύριο. Να δω και το μέλλον των ποδοσφαιριστών και αφού μιλήσουμε θα πάρουμε αποφάσεις».

Για το αν παρακολουθεί το πρωτάθλημα και ποια ομάδα του αρέσει: «Ναι, παρακολουθώ, αλλά η δική ομάδα μου αρέσει. Ο Ολυμπιακός Βόλου».

Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό Βόλου: «Δεν ξέρω ακόμη. Αυτό που θα κάνω είναι να μιλήσω με τον πρόεδρο για τι θα γίνει από εδώ και πέρα και μετά θα πάρω μία απόφαση. Οι παίκτες που είναι σήμερα στην ομάδα είναι γιατί θέλουν, γιατί αγαπάνε την ομάδα και όχι γιατί δεν έχουν συμβόλαιο με άλλο σύλλογο».

Αν είναι διατεθειμένος να μείνει στο Βόλο: «Θα σας πω ότι είμαι ευτυχισμένος εδώ στο Βόλο και η οικογένειά μου και εγώ αισθανόμαστε πολύ καλά. Εγώ ήρθα εδώ για να κάνω προπονήσεις, για να ετοιμάσω μία ομάδα. Έχω κάνει φίλους και πάντα θα έρχομαι εδώ. Εξαρτάται από το ποια θα είναι η απόφαση της ομάδας».

Πως αντιμετώπισε στο Λουξεμβούργο την κατάσταση όταν άκουσε για τον υποβιβασμό της ομάδας: «Πρώτα από όλα κάποιος πρέπει να το χωνέψει και μετά να το περάσει προς τους παίκτες. Να αλλάξει η ψυχολογία τους και το πρόβλημα να μείνει μακριά τους. Έπρεπε να παίξουν ένα παιχνίδι που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς εκείνη τη στιγμή».

Για την αναφορά στον Αχιλλέα Μπέο μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Ραντ: «Περάσαμε αρκετά δύσκολες στιγμές, αλλά είναι φυσιολογικό. Ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησα την πρώτη στιγμή για τον σχεδιασμό της ομάδας, αυτός που με έφερε εδώ με ένα όνειρο, το οποίο ακολούθησα, με στήριξε, μου έδωσε όλα τα μέσα για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Έτσι, σε μία δύσκολη στιγμή όταν κάποιος με έχει βοηθήσει, μου έχει δώσει την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την ομάδα, ήθελα να του δείξω ότι ήταν στο μυαλό μας σε ένα παιχνίδι που τότε η ομάδα έγραφε η ιστορία».

Ο βοηθός του Χάβι Γκράθια, Χουάν Σόγια είπε: «Βρεθήκαμε σε ένα πρόβλημα που ποτέ δεν το περιμέναμε να έρθει. Μέχρι σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί η ομάδα δεν είναι στη Super League. Μου έχουν εξηγήσει, αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Η Ντόρτμουντ δίνει την δική της απάντηση ενάντια στον φασισμό
Η Ντόρτμουντ δίνει την δική της απάντηση ενάντια στον φασισμό
«Πιάστηκε» στα χέρια με πρόεδρο ομάδας ο Γκώνιας
«Πιάστηκε» στα χέρια με πρόεδρο ομάδας ο Γκώνιας
10 memes για τον αδικοχαμένο Μπέσνικ Χάσι
10 memes για τον αδικοχαμένο Μπέσνικ Χάσι
Λύση πρώτης γραμμής με Μαυροκεφαλίδη! (pic)
Λύση πρώτης γραμμής με Μαυροκεφαλίδη! (pic)
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
Μεγαλώνει η λίστα στον Ολυμπιακό!
Μεγαλώνει η λίστα στον Ολυμπιακό!
Γκράθια και Γκέντε «παίζουν» για τον πάγκο των «ερυθρολεύκων».
Μεγαλώνει η λίστα στον Ολυμπιακό!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης