«Να έρθουν οι Χαλκιδέοι στο γήπεδο»!

«Να έρθουν οι Χαλκιδέοι στο γήπεδο»!

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο σύνδεσμος φίλων του ΑΟ Χαλκίδας, «Τρελά Νερά», καλεί όλους τους πολίτες της Χαλκίδας να αγκαλιάσουν την ομάδα και να πάνε στο γήπεδο για να την υποστηρίξουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Είναι κατάρα; Είναι λάθος προβολή; Είναι κάτι το οποίο δεν υπάρχει ή έχει πέσει σε λήθαργο; Σαφώς λοιπόν μιλάμε για το φίλαθλο κόσμο της Χαλκίδας. Τον φίλαθλο κόσμο του ΑΟ Χαλκίς. Αν γυρίσουμε πίσω το χρόνο θα δούμε ότι η ομάδα της Χαλκίδας, έχει να δει κόσμο στο γήπεδο της από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Όταν μιλάμε για κόσμο δεν μιλάμε μερικούς εκατοντάδες και χιλιάδες, αλλά για το σεβαστό κόσμο που μπορεί να μαζέψει αναλογικά μία πόλη, η οποία στην απογραφή του 2011, κατέγραψε 102.420 κόσμο (χώρια αυτούς που δεν γράφτηκαν).

Ο ΑΟ Χαλκίς μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90, μετρούσε στο γήπεδο του δεκάδες χιλιάδες κόσμο. Σε ένα στάδιο με χωρητικότητα τόσο, πριν γκρεμιστεί η μεγάλη εξέδρα που βρισκόταν από την μεριά του στρατοπέδου. Από το 1996 εως το 2003 ο ΑΟ Χαλκίς έχασε τον κόσμο του. Η εφταετία της παραμονής στην Δ' Εθνική δεν είχε συνηθίσει τους φιλάθλους του ΑΟΧ σε τέτοια κατηγορία. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής το 2003, έφερε 6000 Χαλκιδέους στην Λιβαδειά και 1000 περίπου στα 4 παιχνίδια - μπαράζ της ίδιας χρονιάς. Ο ΑΟΧ ανεβαίνει στην Γ' Εθνική, μένει μία χρονιά και μετά ξεκινάει η εξαετία στα τοπικά. Από το κακό στο χειρότερο. 5 χρόνια στο τοπικό ο ΑΟΧ μετρούσε μόλις δεκάδες φιλάθλους (εξαίρεση η χρονιά 2009-10 που ανέβηκε στην Δ' Εθνική).

Αν όμως γυρίσουμε σε αυτή την εποχή, δεν θα δούμε κόσμο. Στην εφταετία της Δ' Εθνικής ο ΑΟΧ είχε στο γήπεδο πάντα κάτω από 500 άτομα. Στην Γ' Εθνική δεν θα λέγαμε ότι ξεπέρασε ποτέ τα 1000 άτομα στο γήπεδο του. Τα μόνα ρεκόρ των τελευταίων 15 χρόνων, ο αγώνας μπαράζ στην Λιβαδειά με το Ηλυσιακό (6000 κόσμο) και οι επόμενοι αγώνες μπαράζ (από 1000 περίπου, 2 φορές στην Ελασσόνα, Κιάτο, Αλμυρό).

Με αυτά τα στατιστικά θα έρθουμε στην τελευταία διετία. Σε μια σύγχρονη εποχή που ο ΑΟ Χαλκίς προσπαθεί να αναστηθεί και να γυρίσει εκεί που του αξίζει. Τα 2 τελευταία χρόνια ο κόσμος της Χαλκίδας (Α' Τοπικό - Δ' Εθνική), έφτασε στα επίπεδο της εφταετίας 1996-2003 που αγωνιζόταν στην Δ' Εθνική. Αυτό όμως που θα δούμε είναι η "γρίνια". Όλο και ποιο πολλοί κάτοικοι της Χαλκίδας, δηλώνουν ότι ο ΑΟ Χαλκίς δεν έχει κόσμο, κάτι που κανένας δεν δήλωνε την τότε εφταετία. Τώρα υπάρχουν κάτοικοι της Χαλκίδας που χλευάζουν τον ΑΟΧ, ενώ το 1996-2003 ήμασταν μία πόλη γροθιά. Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα; Άνθρωποι που πιστεύουν σε κατάρες ή άνθρωποι που κάνουν πόλεμο στον ΑΟΧ;

Είμαστε η μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα που δεν έχουμε νόμιμο σύνδεσμο φιλάθλων και μαζεύουμε λιγότερο από 1000 άτομα στην έδρα μας. Και όμως, είμαστε η 10η μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα και υπάρχουν περισσότερο από 30 πόλεις με περισσότερο κόσμο από εμάς στις ομάδες τους. Είναι απίστευτο αλλά είναι η αλήθεια. Και τα δικά μας τα μυαλά μασάνε την ίδια καραμέλα. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑ...

Αν υποθέσουμε ότι είμαστε νοήμων άνθρωποι θα πρέπει να πάψουμε να λέμε συνέχεια για κατάρα. 15 χρόνια υπάρχει ανοργανωσιά. Η Χαλκίδα έχει μείνει πίσω. Ακόμα 102.240 άνθρωποι δεν έχουν δημιουργήσει έναν σύνδεσμο φιλάθλων στην πόλη τους. 102.240 άνθρωποι δεν γνωρίζουν την ομάδα της πόλης τους. Μία πόλη με 102.240 κατοίκους δεν έχει γήπεδο. Επίσης είμαστε η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας με το μικρότερο γήπεδο. Και τώρα καθόμαστε και λέμε τι; Για την ομάδα; Για τον κόσμο; Για την κατηγορία; Μόνο γκρίνια και από έργα τίποτα. Τους είδαμε και στην Γ' Εθνική... πουθενά... Σας είδαμε και στα σαλόνια...

Μόλις το 1% της πόλης μας ασχολείται με το ποδόσφαιρο της Χαλκίδας. Είτε είναι ΑΟΧ, είτε είναι Ολυμπιακός Χαλκίδας, είτε Προποντίδα, είτε ΑΕΧ, είτε ΑΕΚ Χαλκίδας. Και αυτό το 1% σκοτώνεται. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει περισσότερη ιστορία, γιατί η Προποντίδα έχει καλύτερη οργάνωση γιατί ο ΑΟΧ έχει περισσότερο κόσμο, ΓΙΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΡΙΧΑ ΤΗΣ Ψ.... ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΘΕ ΧΑΛΚΙΔΕΟΥ ΑΥΤΟ. Οι περισσότερες επαρχιακές ομάδες που εκπροσωπούν σε μεγάλη κατηγορία την πόλη τους δεν είναι και η ποιο παλιά. Όπως ο ΑΟ Χαλκίς ιδρύθηκε το 1967 και η Προποντίδα και ο Ολυμπιακός υπήρχαν από το 1926, έτσι και κάποιες επαρχιακές ομάδες που ιδρύθηκαν πάνω κάτω στην εποχή του ΑΟΧ, υπήρχαν στην πόλη τους άλλες πιο παλιές ομάδες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτές οι ομάδες δεν έχουν ιστορία και έχουν οι άλλες ομάδες. Και ας μου πει κάποιος αν γνωρίζει την ιστορικότερη ομάδα της Λάρισας, των Σερρών, Της Κέρκυρας. Την ΑΕΛ ξέρουμε, τον Πανσερραϊκό, τον ΑΟ Κέρκυρας. Δεν ξέρουμε τις άλλες...

Ας φτάσουμε όμως στο θέμα που μας απασχολεί. Η απουσία του κόσμου. Όπως αναφέραμε, αναλογικά με τον πληθυσμό της Χαλκίδας, μόνο το 1% παρακολουθεί μπάλα και αυτό τρώγεται μεταξύ του. Οι μισοί χλευάζουν τον ΑΟΧ και πιπιλάνε την δικαιολογία της κατάρας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Τι διαφήμιση έχει γίνει για τον ΑΟ Χαλκίς στην Χαλκίδα; Τι κινήσεις έχουν γίνει για να έρθει ο κόσμος. Ο κόσμος δεν κοιτάει ότι ο ΑΟ Χαλκίς παίζει Δ' Εθνική, ούτε ποια διοίκηση έχει ούτε τι γήπεδο. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίσει την ομάδα. Με λόγια, με ντουντούκες, με αφίσες, με παρακάλια, με με με... ο κόσμος της Χαλκίδας δεν έρχεται στο γήπεδο. Πιστεύω ότι πάνω από 70% της Χαλκίδας δεν θα γνωρίζει ότι η ομάδα λέγεται ΑΟ Χαλκίς, πάνω από το 90% πιστεύω ότι ο κόσμος δεν ξέρει τα χρώματα της ομάδας. Και ένα 99% δεν θα γνωρίζει το σήμα του ΑΟΧ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΟΧ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.

Τι φταίει που δεν γνωρίζει ο κόσμος της Χαλκίδας τον ΑΟΧ; Ας πούμε τις δικές μας γνώμες και τις γνώμες που κατά καιρούς ακούμε:

- Δεν υπάρχουν κασκόλ, λάβαρα, αφίσες, μπλούζες. Δεν μιλάμε για εμπόριο αλλά για έμμεση διαφήμιση. Κασκόλ έχουμε να δούμε στην Χαλκίδα δεκαετίες (δεν μιλάω για τα τελευταία που πουλήθηκαν την σεζόν 2009-10 τα οποία δεν ήταν κασκόλ). Δεν υπάρχουν λάβαρα. Ένα λάβαρο να βάλει ο απλός κόσμος στο σπίτι του, στο μαγαζί του, να θυμίζει στους άλλους την ομάδα. Δεν υπάρχει μία αφίσα να κάνει το ίδιο πράγμα. Και η στολή της Χαλκίδας, δεν έχει διαφημιστεί. Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτά δεν υπήρχαν ανέκαθεν.

- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ! Σημαντικό πράγμα. Δεν υπάρχουν παλιές φωτογραφίες, δεν υπάρχει καν ένα βιβλίο για την ιστορία του ΑΟ Χαλκίς. Εδώ να επισημάνουμε ότι μόνο το CHALKIDAFANS.TK, κατάφερε και μάζεψε σε μία σελίδα όλη την πορεία των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου του ΑΟΧ. Μετά από 44 χρόνια ιστορία του ΑΟΧ τώρα έγινε κάτι τέτοιο το οποίο έπρεπε να προϋπήρχε. Και μιλάμε μόνο ονομαστικές αναφορές και όχι λεπτομέρειες. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; ΕΔΩ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ;

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε να μαζέψουμε τον κόσμο;

Το πρόβλημα είναι ότι κι εμείς δεν μπορούμε να μαζευτούμε.

- Ένας σύνδεσμος φιλάθλων, αναμφισβήτητα, μπορεί να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Με διαφήμιση, με εκδηλώσεις, με μέσα που δεν μπορούν κάποιοι να φανταστούν. Παρόλα αυτά σε συναντήσεις για την επανίδρυση του ήμασταν λίγοι και τα μέλη πάλι ήταν λίγα.

- Αφίσες και έντυπα. Οι αφίσες είναι λίγες και περισσότερο μοιάζουν σαν αγώνα τοπικού παρά σαν αγώνα του ΑΟ Χαλκίς. Να μοιραστούν έντυπα με το πρόγραμμα των αγώνων. Να ενημερώνονται... να μοιραστούν σε σχολεία.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ!

Πέρσι ο σύνδεσμος φιλάθλων μοίρασε έντυπα με τον αγώνα ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΔΗΛΕΣΙ, σε ίντερνετ καφέ και σχολεία και περισσότερο από 400 πιτσιρίκια μαζεύτηκαν στο γήπεδο. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Ότι είχε κάνει η ΑΓΕΧ για μια σεζόν και το μισό Κανήθου ήταν γεμάτο με πιτσιρικάδες. Έτσι κι αλλιώς δεν μπαίνουν με εισιτήριο. Ταυτόχρονο αυτό είναι και μία πρόταση στην διοίκηση. Να σκεφτεί πως μπορεί να ελκύσει τα πιτσιρίκια στο γήπεδο. Έτσι κι αλλιώς αυτά δεν πληρώνουν εισιτήριο.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΣΙΔΑ! ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ,

ΜΑΘΑΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΝ ΑΟΧ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ

Δημιουργούν ευχάριστο κλίμα και θα πάρουν πιο εύκολα την πρωτοβουλία να φωνάξουν,

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΔΥΝΑΤΟ ΚΛΙΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Το πρόβλημα είναι το εξής: Στο στάδιο της Χαλκίδας βλέπουμε κυριλέ φιλάθλους. Άτομα που έρχονται λες και πάνε να δουν ΟΠΕΡΑ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό σπορ. Έχουμε δει σκηνικά γέλιου όπως, μην κρεμάτε τα πανό για να βλέπουμε (όταν το γήπεδο είναι μισοάδειο), μην φωνάζετε μας κουφάνατε και χλευάζουν διαρκώς άτομα που πονάνε την ομάδα. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ, πρέπει να έχεις και τους φιλάθλους που θα κάνουν στο γήπεδο ατμόσφαιρα για να ενθαρρύνουν τους ποδοσφαιριστές τους και θα δώσουν να καταλάβουν στην αντίπαλη ομάδα ότι παίζουν εκτός έδρας. Αυτή την απόφαση πρέπει να πάρει η διοίκηση... τι φιλάθλους θέλει; Πρέπει επιτέλους όλοι να βοηθήσουμε για να έρθει ο κόσμος στα γήπεδα, διοίκηση, φίλαθλοι του ΑΟΧ, φίλαθλοι του ποδοσφαίρου της Χαλκίδας. ΟΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ.... ΤΟ 1%».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/8)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/8)
Η πρώτη του Άρη και το μήνυμα του Γιαννάκη
Η πρώτη του Άρη και το μήνυμα του Γιαννάκη
Επίσημο: Γκιώνας στον Εργοτέλη
Επίσημο: Γκιώνας στον Εργοτέλη
Με φόντο το απέραντο γαλάζιο!
Με φόντο το απέραντο γαλάζιο!
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»
ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται έντονα φαινόμενα - Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες
ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται έντονα φαινόμενα - Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες
Αυτοκίνητο έπεσε σε στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία - Μία γυναίκα νεκρή
Αυτοκίνητο έπεσε σε στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία - Μία γυναίκα νεκρή
Εικόνες - σοκ: Ο μακελάρης της Βαρκελώνης στιγμές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Las Ramblas
Εικόνες - σοκ: Ο μακελάρης της Βαρκελώνης στιγμές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Las Ramblas

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης