«Η Καστοριά ανήκει στις επαγγελματικές κατηγορίες»

«Η Καστοριά ανήκει στις επαγγελματικές κατηγορίες»

Δύο εβδομάδες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Καστοριάς, ο Μιχάλης Μαυρίδης μίλησε για όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στην ομάδα.

Επίσης, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως στόχος όλων στην ομάδα είναι να την ανεβάσουν στις επαγγελματικές κατηγορίες, όπου είναι η φυσική της θέση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μαυρίδη στην επίσημη ιστοσελίδα της Καστοριάς.

-Αξιότιμε κ.  Μαυρίδη, βρισκόμενος περίπου 15 μέρες στην τεχνική ηγεσία του Α.Γ.Σ. Καστοριάς ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από το σύλλογο;

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχουμε πετύχει πάρα πολλά πράγματα. Δεν σας κρύβω ότι η αρχή ήταν δύσκολη, διότι  ξεκινήσαμε μ’ ένα ελλιπές ρόστερ. Βρεθήκαμε με την Καστοριά σ’ ένα μεταβατικό σημείο για την ομάδα. Αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού , πιστεύω ότι το σημείο αυτό θα είναι η απαρχή ώστε να κάνουμε μια πορεία ανάλογη του βεληνεκούς και της ιστορίας της ομάδας της Καστοριάς. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο θα απαρτίζεται σ’ όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό από ποδοσφαιριστές  της περιοχής.

Είναι γνωστό ότι η περιοχή έχει τους παίκτες για να στελεχώσει την ομάδα και να πορευτεί στις επαγγελματικές κατηγορίες τόσο σ’ επίπεδο έτοιμων ποδοσφαιριστών όσο και σ’ επίπεδο φερέλπιδων ποδοσφαιριστών και αυτό μεγαλώνει την ευθύνη μας, που είναι να μπορέσουμε να φέρουμε αυτούς τους παίκτες στην ομάδα μας και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, οδηγώντας την ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες όπου είναι και η φυσική θέση της Καστοριάς».

-Αυτή τη στιγμή το ρόστερ απαρτίζεται από 22 ποδοσφαιριστές. Που πιστεύετε ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα και που ακριβώς θα κινηθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός;

«Κατ’ αρχάς, αυτή τη στιγμή έχουμε αποβάλει το άγχος των  μεταγραφών. Η στελέχωση του ρόστερ δεν έχει να κάνει με την εικόνα που είχαμε πριν από 15 μέρες . Αυτό μας κάνει να είμαστε λίγο πιο ήρεμοι, να μπορέσουμε να αντιδράσουμε χωρίς πίεση και να συμπληρώσουμε αυτές τις μικρές προσθήκες που χρειαζόμαστε. Συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε ένα παιδί στην επίθεση, αν είναι δυνατόν να έχει όγκο και να είναι ψιλός, έναν περιφερειακό δεξιό και δυο μικρούς. Έχουμε το χρόνο πλέον, δεδομένου ότι από τις 15 μέρες που δουλέψαμε στην προπόνηση είδα το πώς ανταποκρίνονται τα παιδιά και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

-Πέραν της ενδυνάμωσης του έμψυχου δυναμικού, ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις για την οργάνωση και τη λειτουργία του ‘’οικοδομήματος’’ που λέγεται Καστοριά;

«Θέλουμε να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα επίπεδο συνεργασίας με τα ερασιτεχνικά σωματεία και με τη μικτή ομάδα του νομού και μέσα από αυτή τη συνεργασία και με τη βοήθεια των σωματείων να μπορέσουμε να φέρουμε τους καλύτερους παίκτες στην Καστοριά. Η διοίκηση είναι πολύ κοντά σ’ ό,τι ζητάω και αυτό μου δίνει την βεβαιότητα ότι θα έχουμε αυτό που θέλουμε και στις προπονήσεις, γιατί αυτό που θέλω είναι να παρέχουμε το καλύτερο επίπεδο προπόνησης στα παιδιά και με την πάροδο του χρόνου, σιγά-σιγά να μπουν στην ομάδα και να γίνουν βασικά στελέχη της».

-Είναι γνωστό ότι ο κόσμος της Καστοριάς είναι χολωμένος εξαιτίας διαφόρων γεγονότων του παρελθόντος. Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα προς τη λαϊκή βάση της ομάδας μας;

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κόσμος της Καστοριάς είναι μακριά από την ομάδα της Καστοριάς, μπορώ να δεχτώ ότι είναι μακριά από το γήπεδο. Έχω τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος δεν είναι μακριά από την ομάδα της Καστοριάς, γιατί η Καστοριά είναι ένα σωματείο πολύ μεγάλου βεληνεκούς που δεν περιορίζεται στα όρια του νομού της Καστοριάς. Η εμβέλεια της είναι ανά την Ελλάδα. Το ότι δεν είναι τόσο κοντά στην ομάδα έχει να κάνει ενδεχομένως με κάποια λάθη του παρελθόντος. Όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι κάτι που δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων μου. Εγώ μπορώ να μιλήσω για την Καστοριά του σήμερα και την Καστοριά του αύριο.

Για την Καστοριά του σήμερα μπορώ να πω ότι από την πλευρά μου θα καταθέσω ό,τι έχω μέσα στο γήπεδο για να φανώ πρώτα απ’ όλα αντάξιος της Καστοριάς και μετά να βοηθήσω το σύλλογο. Για το αύριο έχω τη βεβαιότητα ότι η Καστοριά είτε με μένα στο τιμόνι της είτε με κάποιον άλλον σίγουρα θα πρέπει ο κόσμος να το αντιμετωπίζει με περισσότερη αισιοδοξία ότι ο φυσικός χώρος της Καστοριάς είναι οι επαγγελματικές κατηγορίες και εκεί θα έρθει».

-Αξιότιμε κ. Μαυρίδη σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ενδιαφέρουσα κουβέντα, σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας.

«Και εγώ σας ευχαριστώ θερμά. Κλείνοντας, να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά σ’ όλους τους ποδοσφαιριστές του νομού Καστοριάς και σ’ όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία και να τονίσω για ακόμα μια φορά ότι το τηλέφωνο μου είναι στη διάθεση όλων των προπονητών και η πόρτα της Καστοριάς είναι ανοικτή για όλους».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης