Καϊμακάμης: «Προβλέπεται ένταση»

Καϊμακάμης: «Προβλέπεται ένταση»

Την εκτίμηση ότι τις προσεχείς ημέρες και μέχρι την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν στην Super League θα υπάρξει ένταση με αφορμή τις δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, έκανε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ηρακλής κ. Πέτρος Καϊμακάμης.

Ο κ. Καϊμακάκης σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 τόνισε πως ο Ηρακλής, που κατέθεσε αίτηση αναίρεσης, έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο που ρόλο έχει να «διορθώνει» τις λανθασμένες αποφάσεις των άλλων Επιτροπών. Είπε πως ο «Γηραιός» θα επιχειρήσει να «πατήσει» πάνω στην υπόθεση Βάλνερ όπου η Καλαμαριά για ένα δελτίο «μη νομίμως εκδοθέν» δεν τιμωρήθηκε με την ποινή του υποβιβασμού, αλλά τιμωρήθηκε για το πλαστό έγγραφο.

Τόνισε πως ο «Γηραιός» ζητά αν είναι ένοχος να τιμωρηθεί με το άρθρο που προβλέπεται και όχι με άλλο και συμπλήρωσε πως δεν είναι δυνατόν για το ίδιο αδίκημα ομάδες να τιμωρούνται με διαφορετικές ποινές.

Τέλος, ζήτησε από την ΕΠΟ να δείξει σεβασμό στην νομιμότητα, καθώς για το θέμα της αδειοδότησης στην Επιτροπή που δίκασε τον Ηρακλή συμμετείχε παρανόμως  μέλος που είχε διοριστεί από την ίδια.

Aναλυτικά ο κ. Καϊμακάμης είπε:

Για το ρόλο του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου: «Οι περισσότερες από τις αποφάσεις είναι αντιφατικές. Το μόνο όργανο όπου μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπισθεί λανθασμένες αποφάσεις είναι το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο. Όταν μια αντιφατική απόφαση εκδίδεται από τους ίδιους δικαστές, αυτό σε οδηγεί σε μονόδρομο να σκεφτείς κάτι. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς εφαρμόζονται διαφορετικές ποινές σε όμοιες υποθέσεις. Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο έχει μια σταθερότητα. Εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια τους νόμους και βέβαια είναι εύκολο το έργο του, γιατί διαπιστώνοντας την αντιφατικότητα των αποφάσεων ίδιων οργάνων διορθώνει αυτές τις αντιφάσεις. Eίναι πλέον αναιρετικό όργανο, αντικαθιστά τον Αρειο Πάγο. Ο,τι είναι ο Αρειος Πάγος για την πολιτική δικαιοσύνη είναι το Τακτικό για την αθλητική δικαιοσύνη. Με πρόσφατες αποφάσεις προσδιορισε τον δικονομικό του ρόλο που είναι ακριβώς αυτός. Αναιρετικός. Εξετάζει αν εφαρμόζεται σωστά ο νόμος και ο κανονισμός. Αν δηλαδή δικάζεσαι βάσει της συγκεκριμένης διάταξης που πρέπει να δικαστείς. Δεν μπαίνει στην ουσία».

Για το αν έπρεπε ή όχι ο Ηρακλής να τιμωρηθεί για το πλαστό έγγραφο:

«Εμείς ως Ηρακλής δεν ασχολούμαστε με το αν υπήρξε πλαστό ή όχι έγγραφο. Απλώς με το αν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις που προβλέπονται. Αν δηλαδή έπρεπε να τιμωρηθώ με το τάδε άρθρο και όχι με το δείνα. Δεν είναι μόνο οι δικονομικοί λόγοι που επικαλείται ο Ηρακλής. Είναι δουλειά του Διαιτητικού να αποφασίσει αν έπρεπε ο Ηρακλής να δικαστεί με άλλο τρόπο.

Τι προσδοκά ο Ηρακλής από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο:

«Εμείς ζητάμε από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο να μεταρρυθμίσει επί τα βελτίω την προσβαλλομένη απόφαση. Αν κρίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό, τότε θα πρέπει να εκδικαστεί από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων με άλλη σύνθεση».

Για το πώς πρέπει να νοιώθει ένας τακτικός δικαστής που του αναιρείται μια απόφαση:

«Οσο άσχημα αισθάνεται και ένας τακτικός δικαστής που του αναιρείται μια απόφαση, άλλο τόσο άσχημα αισθάνεται και η Επιτροπή. Πάρα πολλές φορές ο Αρειος Πάγος αναιρεί αποφάσεις. Είτε της ποινικής, είτε της πολιτικής δικαιοσύνης. Δεν σημαίνει αυτό ότι ο δικαστής θα πρέπει να παραιτηθεί. Βέβαια, δεν είναι συνηθισμένο στην πολιτική δικαιοσύνη να εκδίδονται αντιφατικές αποφάσεις. Συνήθως ή υπάρχει κακή εφαρμογή όπως ζητά ο Ηρακλής ή δημιουργείται καινούργια νομολογία των νέων νόμων που ψηφίζονται συχνά πυκνά τον τελευταίο καιρό».

Για το πότε εκτιμά ότι θα προσδιορίσει η ΕΠΟ την δικάσιμο;

«Η αίτηση αναίρεσης επειδή δεν χρειάζεται κλήτευση διαδίκων, δεδομένου ότι αντίδικος είναι η ΕΠΟ μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά ακόμα και αύριο. Νομίζω ότι η ΕΠΟ δεν θα κάνει το ίδιο λάθος που έκανε με τον ΟΦΗ όταν έπαιζε κρυφτούλι με το «προσδιορίζω δεν προσδιορίζω». Είναι λογικό να προσδιοριστεί την Τετάρτη με την έννοια ότι θα πρέπει να λάβει γνώση του δικόγραφου ο πρόεδρος του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου και να οριστεί αυτός δικάσιμο. Η ημερομηνία δεν μπορεί να είναι πέραν της Τετάρτης».

Για το αν έπρεπε να μετατεθεί το πρωτάθλημα:

«Όταν λέμε ότι θα έπρεπε να μετατεθεί το πρωτάθλημα κατά μία αγωνιστική δεδομένου ότι έρχονται και 15 μέρες κενές, λόγω εθνικής ομάδας νομίζω ότι θα ήταν πολύ σωστή πράξη μια πιθανή αναβολή της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ώστε μέσα στις προσεχείς 21 ημέρες να ξεκαθαριστούν τελεσιδίκως οι υποθέσεις και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να υπάρξει καμία δικαστική εκκρεμότητα».

Για το τι προβλέπει ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα:

«Προβλέπω ότι τα επόμενα 24ωρα θα κυλήσουν με ένταση, δεδομένου ότι ο Ηρακλής δεν φταίει που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, επειδή κάποιοι εφάρμοσαν - κατά την άποψή μας - λανθασμένα το νόμο. Ο Ηρακλής δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί με υποβιβασμό. Η ενοχή έχει πάντα και ανάλογη ποινή. Και να είναι πλαστό το έγγραφο η ποινή η οποία απειλείται είναι πρόστιμο και ανάκληση των δελτίων. Τίποτα άλλο. Και μάλιστα στην αίτηση που καταθέσαμε σήμερα αναφερόμαστε στη γνωστή υπόθεση Βάλνερ, στην οποία εκρίθη ότι ο Απόλλων Καλαμαριάς χρησιμοποίησε ένα δελτίο, ας το πούμε, μη νομίμως εκδοθέν. Η ποινή η οποία επεβλήθη στην Καλαμαριά ήταν να κατοχυρωθεί το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού. Δεν υποβιβάστηκε ο Απόλλων Καλαμαριάς επειδή χρησιμοποίησε ένα παίκτη του οποίου το δελτίο δεν είχε εκδοθεί νομίμως. Στην υπόθεση Βάλνερ είχε νικήσει ο Απόλλων Καλαμαριάς το Ολυμπιακό και ανετράπη όλο το πρωτάθλημα. Ωστόσο, όμως, δεν δικάστηκε με την κατηγορία της δυσφημήσεως του αθλήματος. Και πλέον είναι υποχρέωση του Tακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου να εξετάσει και αυτή την περίπτωση. Εγώ δε λέω ότι ήταν καλή η απόφαση. Θα έλεγα τουναντίον. Τώρα λοιπόν ο Ηρακλής θα έπρεπε να τιμωρηθεί με τη διάταξη περί πλαστογραφίας».

Για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η ΕΠΟ:

«Η ΕΠΟ θα πρέπει να δείξει σεβασμό στη νομιμότητα κα να προσδιορίσει την προσφυγή του Ηρακλή το ταχύτερο δυνατόν, όπως και την υπόθεση της αδειοδότησης όπου στην Επιτροπή μετείχε παρανόμως μέλος που δεν είχε διοριστεί από μένα ή από εσάς αλλά από την ίδια την ΕΠΟ. Ένα τόσο μεγάλο νομικό επιτελείο δεν γνώριζε ότι υπήρχαν παραβάσεις και ότι ο κ. Σμαϊλης παρανόμως συμμετείχε; Δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν παραβάσεις του νόμου που οι ίδιοι είχαν συντάξει;  Στα πόδια τους τον είχαν. Και να πω ότι δεν γνώριζαν πως είναι ορκωτός λογιστής σε άλλες ΠΑΕ; Αφού ήταν ελεγκτής και στην ίδια την ΕΠΟ. Και τον διόρισαν στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης, στο δεύτερο βαθμό. Αρα , λοιπόν, θα πρέπει η ΕΠΟ να δείξει σεβασμό στην νομιμότητα. Είναι η τελευταία της ευκαιρία να μπορέσει να δείξει ότι παραδέχεται και αποδέχεται κάποια πράγματα. Να ορίσει τη δικάσιμο και να μπορέσουμε να έχουμε πρωτάθλημα απαλλαγμένο από δικαστικές εκκρεμότητες».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Οριστικό το σοκ: Πέντε μήνες εκτός ο Λουτσιάνο!
Οριστικό το σοκ: Πέντε μήνες εκτός ο Λουτσιάνο!
Τρίκαλα: Φιλική νίκη με... μεταγραφή
Τρίκαλα: Φιλική νίκη με... μεταγραφή
Γκαζιαντέπ-ΠΑΟΚ 80-66: «Καμπανάκι» κινδύνου!
Γκαζιαντέπ-ΠΑΟΚ 80-66: «Καμπανάκι» κινδύνου!
Μπήκε ο Σίνγκλετον, θεραπεία για Καλαϊτζάκη
Μπήκε ο Σίνγκλετον, θεραπεία για Καλαϊτζάκη
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης