Μουντιάλ 2022: Τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν για το ποιος θα στεφθεί «Βασιλιάς» στο Κατάρ!
Twitter: Selección Argentina

Μουντιάλ 2022: Τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν για το ποιος θα στεφθεί «Βασιλιάς» στο Κατάρ!

Ποιος θα κατακτήσει το φετινό Μουντιάλ; Ποιος θα πάρει τη «Χρυσή Μπάλα» και ποιος το «Χρυσό Παπούτσι»; Ποιος θα στεφθεί «Βασιλιάς» στο Κατάρ;

Μουντιάλ 2022: Αργεντινή vs Γαλλία ή αλλιώς Λιονέλ Μέσι vs Κιλιάν Εμπαπέ. Οι δύο πρώτοι σκόρερ του φετινού Μουντιάλ, οι δύο ακρογωνιαίοι λίθοι της Παρί Σεν Ζερμέν αναμένεται να «κονταροχτυπηθούν» την ερχόμενη Κυριακή (18/12) στις 5μ.μ. για τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αμφότεροι θα γράψουν ιστορία!

Ο απόλυτος σούπερ σταρ του Μουντιάλ του Κατάρ, Λιονέλ Μέσι στον «τελευταίο του χορό» έχει πάρει από το χέρι την Αργεντινή και την έχει οδηγήσει στον τελικό της διοργάνωσης έχοντας μάλιστα σκοράρει 5 γκολ και δώσει 3 ασίστ. Ενώ με τον Χουλιάν Άλβαρες που έχει σκοράρει 4 τέρματα, συνθέτουν το απόλυτο δίδυμο της «αλμπισελέστε».

Μάλιστα έχοντας κατακτήσει και 4 φορές, περισσότερες φορές από κάθε άλλον αθλητή, σε αυτό το Μουντιάλ τον τίτλο του MVP σίγουρα θα κατακτήσει και την «Χρυσή Μπάλα» στο τέλος της διοργάνωσης και μάλιστα για δεύτερη φορά στην καριέρα του!

Στην αντίπερα όχθη ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει επίσης σκοράρει 5 γκολ και με 2 ασίστ βρίσκεται στην 2η θέση στη «μάχη» για το «Χρυσό Παπούτσι», πίσω φυσικά από τον Αργεντίνο άσο, που υπερτερεί στις ασίστ. Ενώ δεύτερος σκόρερ της Γαλλίας είναι ο Ολιβιέ Ζιρού με 4 τέρματα.

Η απόλυτη ισορροπία στις δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν την προσεχή Κυριακή 18 Δεκεμβρίου τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Το κλισέ ότι θα το πάρει αυτός που το θέλει περισσότερο είναι για συζήτηση στα καφενεία!

Δεν υπάρχει κάποιος που δεν το θέλει. Και ο Λούκα Μόντρις το ήθελε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να «κλείσουν» ιδανικά την καριέρα τους. Όπως και κάθε άλλος αθλητής που αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο.

Επιστρέφουμε όμως στα «αστέρια» με τον κορυφαίο των κορυφαίων, Λιονέλ Μέσι!

Στα 35 του διεκδικεί το πρώτο του Μουντιάλ, το τρόπαιο που λείπει από το παλμαρέ του και αυτό που θα τον ανεβάσει στο Πάνθεον του ποδοσφαίρου. Όχι φυσικά ότι δεν βρίσκεται ήδη εκεί με όσα έχει προσφέρει στο άθλημα, κάτι που μαρτυρούν πλέον εχθροί και φίλοι, όμως όπως και να το κάνουμε πρόκειται για το σημαντικότερο τίτλο που μπορεί να κατακτήσει ένας αθλητής. Και στην περίπτωση του Μέσι είναι ένας τίτλος με τον οποίο θα αποδείξει πως είναι ο άξιος διάδοχος του Θεού, Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο αρχηγός της Αργεντινής «διψάει» για να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο και ξέρει πως δε θα έχει άλλη ευκαιρία, έχει ανακοινώσει εξάλλου πως την Κυριακή θα παίξει το τελευταίο του ματς σε Μουντιάλ. Ο 35χρονος άσος της Παρί έχει «κουβαλήσει» στις πλάτες του ένα ολόκληρο έθνος και έχει εμπνεύσει όλους τους συμπαίκτες του να θέλουν να του χαρίσουν αυτόν τον τίτλο, για να γραφτεί ένας ιδανικός επίλογος μια ονειρικής καριέρας. Όμως ο Μέσι φέρεται σαν… Μέσι και δεν τα περιμένει όλα από εκείνους. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 5 τέρματα και έχει δημιουργήσει άπειρες ευκαιρίες για γκολ, με 3 να έχουν μετουσιωθεί σε γκολ.

Ο «Λέο» ήδη έχει γραφτεί στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, καθώς την Κυριακή θα φτάσει στις 26 συμμετοχές σε Μουντιάλ και θα προσπεράσει το ρεκόρ του Λόταρ Ματέους, που έχει και αυτός 5 παρουσίες σε Μουντιάλ και έφτασε στις 25 συμμετοχές το 1998.

Ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αργεντινής σε Μουντιάλ αφού με το γκολ του στο ματς με την Κροατία έφτασε τα 11 τέρματα στον θεσμό και ξεπέρασε τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα που είχε σταματήσει στα 10.

Το «παιδί-θαύμα» της Γαλλίας έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία κόντρα στον GOAT

Ο Κιλιάν Εμπαπέ από την πλευρά του έχει ήδη κατακτήσει το 2018 το Παγκόσμιο Κύπελλο και στα 23 του ετοιμάζεται για ιστορικό back to back με την Γαλλία. Όποια λοιπόν και αν είναι η έκβαση του μεγάλου τελικού με την Αργεντινή πρόκειται να γραφτεί ιστορία την Κυριακή στο πιο αμφιλεγόμενο Μουντιάλ όλων των εποχών.

Η Παρί Σεν Ζερμέν όχι μόνο έχει εκπρόσωπο στον μεγάλο τελικό, αλλά έχει τους δύο Top σκόρερ της διοργάνωσης.

Μάλιστα οι δύο συμπαίκτες έχουν βρεθεί αντίπαλοι τρεις φορές στο παρελθόν, με χαρακτηριστικό αυτών των αναμετρήσεων, ότι ο Μέσι δεν έχει νικήσει ποτέ τον Εμπαπέ, ο οποίος επίσης έχει σκοράρει, κάθε φορά που έπαιξε με αντίπαλο τον Αργεντίνο GOAT.

Συγκεκριμένα ο Λιονέλ Μέσι με την φανέλα της Αργεντινής ηττήθηκε από το «παιδί-θαύμα» το 2018 με 4-3 στην φάση των «16», με δύο γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ από τους «τρικολόρ». Στη συνέχεια οι δυο τους συναντήθηκαν σε συλλογικό επίπεδο στους «16» του Champions League (2020/21), όταν η Παρί Σεν Ζερμέν, συνέτριψε την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη με 4-1 και μάλιστα με «χατ-τρικ» του Εμπαπέ και γκολ από τον Μέσι με πέναλτι και παραχώρησε ισοπαλία 1-1, με γκολ του Εμπαπέ αλλά και του Μέσι στο Παρίσι.

Με τα ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι γράφεται «εγκυκλοπαίδεια» ενώ συνθέτουν το απόλυτο «παραμύθι» στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου.

Τα «άστρα έχουν ευθυγραμμιστεί» και ευχή όλων είναι η «αλπισελέστε» να κατακτήσει το 3ο της Μουντιάλ για να στεφθεί ο Αργεντινός σούπερ σταρ «Βασιλιάς» στο Κατάρ, «κλείνοντας» ιδανικά την καριέρα του με το εθνόσημο στο στήθος, με τον Ντιέγκο να τον καμαρώνει από ψηλά!

NEW RECORD! Lionel Messi All 11 WC Goals


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μουντιάλ 2022 - Λιονέλ Μέσι: «Ο τελικός θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι σε Μουντιάλ»!

Μουντιάλ 2022 - Λιονέλ Μέσι: «Ο τελικός θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι σε Μουντιάλ»!

Μουντιάλ 2022-Μόντριτς: «Δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Κορυφαίος ο Μέσι, του αξίζει το τρόπαιο»

Μουντιάλ 2022-Μόντριτς: «Δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Κορυφαίος ο Μέσι, του αξίζει το τρόπαιο»

Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved