Αργεντινή-Κροατία 3-0: Στον τελικό με περίπατο και «δήλωση» για κούπα (photos+videos)
Intime

Αργεντινή-Κροατία 3-0: Στον τελικό με περίπατο και «δήλωση» για κούπα (photos+videos)

Αργεντινή-Κροατία: Θέση στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2022 έκλεισε η «Αλμπισελέστε» επικρατώντας άνετα 3-0 της «Χρβάτσκα» με την πιο πειστική της εμφάνιση και «έκανε» δήλωση για την κούπα.

Αργεντινή-Κροατία. Πιστή στο ραντεβού της στα ημιτελικά έμεινε η «Αλμπισελέστε», η οποία πανηγύρισε την 6η της πρόκριση σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε ισάριθμες «προσπάθειες». Η «παρέα» του Λιονέλ Μέσι πραγματοποίησε την πιο πειστική της εμφάνιση, κόντρα στους Βαλκάνιους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Λατίνων.

Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία για την Αργεντινή, καθώς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (34’) και έφτασε τα 11 τέρματα, ξεπερνώντας τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στη λίστα με τα περισσότερα γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε εξαιρετική βραδιά βρέθηκε και ο Ζουλιάν Άλβαρες, ο οποίος σκόραρε δύο τέρματα (39’ και 69’).

Πλέον, η «Αλμπισελέστε» θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2022, το απόγευμα της Κυριακής (18/12) και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από το δεύτερο ημιτελικό, αυτόν της Γαλλίας κόντρα στο Μαρόκο, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη (14/12). Από την άλλη, η «Χρβάτσκα» θα διεκδικήσει την τρίτη θέση, στον μικρό τελικό του Σαββάτου (17/12) απέναντι στον ηττημένο του άλλου ημιτελικού.

Χαμηλό τέμπο στην εκκίνηση

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον ημιτελικό στο «Lusail Iconic Stadium» αρκετά επιφυλακτικά, με τους Κροάτες να έχουν για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και τους Αργεντινούς να ψάχνουν κυρίως τις κόντρα επιθέσεις με την ταχύτητα του Άλβαρες και τις επινοήσεις του Μέσι.

Στο 25’ ο Έντσο Φερνάντες είχε την πρώτη τελική στο ματς, με ένα πολύ ωραίο μακρινό σουτ που βρήκε τον Λιβάκοβιτς σε ετοιμότητα να αποκρούει στη γωνία του. Στο 31’ ο Πέρισιτς δοκίμασε να «σκάψει» πάνω από τον Μαρτίνες, όμως η προσπάθειά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (32’) έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. 

Έγραψε ιστορία ο Μέσι, το «καθάρισε» ο Άλβαρες

Ο Φερνάντες βρήκε εξαιρετικά τον Άλβαρες ο οποίος «τσίμπησε» πρώτος την μπάλα, ο Λιβάκοβιτς τον ανέτρεψε κι ο Ορσάτο έδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα υποδειγματικό χτύπημα, έκανε το 1-0 για την «Αλμπισελέστε» στο 34’ κι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αργεντινής στα Παγκόσμια Κύπελλα με 11 γκολ, προσπερνώντας τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Στο 39’ η Αργεντινή «χτύπησε» για δεύτερη φορά με ένα καταπληκτικό γκολ του Ζουλιάν Άλβαρες. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι πήρε τη μπάλα κάτω από το κέντρο, έκανε την κούρσα προς την περιοχή της Κροατίας, πήρε δύο κόντρες, αρχικά από τον Γιουράνοβιτς και εν συνεχεία από τον Σόσα και απέναντι στον Λιβάκοβιτς έγραψε το 2-0.

Στο 43’ ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Μακ Άλιστερ, ενώ στο 45’ ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έδιωξε δύσκολα τη σέντρα-σουτ του Γιουράνοβιτς.

Αντεπιθέσεις «φωτιά» από Αργεντινή

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς προσπάθησε να τονώσει την επίθεση της Κροατίας με τις αλλαγές που έκανε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως η Αργεντινή ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη ευκαιρία όταν ο Μέσι άλλαξε πολύ γρήγορα την μπάλα με τον Φερνάντες και πλάσαρε από δύσκολη γωνία, με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει.

Η κλάση του Λιονέλ Μέσι «μίλησε» στο 69ο λεπτό όταν «χόρεψε» όλη την άμυνα της Κροατίας, περνώντας... δύο φορές τον Γκβάρντιολ και την κατάλληλη στιγμή, γύρισε την μπάλα προς τον Άλβαρες, ο οποίος έκανε το 3-0 «τελειώνοντας» το ματς με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του και τέταρτο στη διοργάνωση.

Στο 83’ Μακ Άλιστερ είχε άλλη μία τελική που πέρασε λίγο άουτ απ’ το δοκάρι του Λιβάκοβιτς, ενώ στο 85’ ο Λόβρεν από κοντά δεν μπόρεσε να μειώσει για τους Κροάτες.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Eμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα (86’ Φόιτ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ (74’ Παλάσιος), Φερνάντες, Παρέδες (62’ Λισάντρο Μαρτίνες), ΜακΆλιστερ (86’ Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74’ Ντιμπάλα).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46’ Όρσιτς), Μπρόζοβιτς (50’ Πέτκοβιτς), Κόβατσιτς, Μόντριτς (81’ Μάγιερ), Πάσαλιτς (46’ Βλάσιτς), Κράμαριτς (72’ Λιβάγια), Πέρισιτς.



Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved