Ολλανδία-Κατάρ 2-0: Άνετα τους «16» οι «οράνιε» (photos+video)
INTIME

Ολλανδία-Κατάρ 2-0: Άνετα τους «16» οι «οράνιε» (photos+video)

Μουντιάλ 2022: Η Ολλανδία νίκησε χωρίς πρόβλημα το Κατάρ και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο.

Στο πιο εύκολο παιχνίδι της στη φάση των ομίλων, η Ολλανδία παρουσιάστηκε βελτιωμένη και αποτελεσματική απέναντι στο Κατάρ, παίρνοντας τη νίκη με 2-0. Αυτή η νίκη δίνει στους «οράνιε» το εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και την πρωτιά στον όμιλο. Ο Χάπκο και ο Ντε Γιονγκ πέτυχαν τα γκολ της ομάδας του Λουίς Φαν Χάαλ, που έχει υψηλές βλέψεις σε αυτή τη διοργάνωση.

Το Κατάρ ολοκλήρωσε άδοξα την πρώτη του παρουσία σε Μουντιάλ, με τρεις ήττες.

Δυνατά ξεκίνησε το ματς η Ολλανδία, ψάχνοντας το γκολ, ενώ το Κατάρ είχε αμυντικούς προσανατολισμούς, προσπαθώντας να βγει σε αντεπιθέσεις. Ο Ντεπάι, που ξεκίνησε βασικός, έκανε το πρώτο του σουτ στο πρώτο λεπτό, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 3’ ο Αλ Κεϊντός έκανε ένα σουτ για το Κατάρ, αλλά ο Νόπερτ μπλόκαρε.

Οι «οράνιε» σε μια πολλαπλή ευκαιρία στο 4’ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με τους Κλάασεν, Μπλιντ, ενώ στο 14’ ένα σουτ του Ντεπάι δεν βρήκε στόχο. Στο 19’ η κεφαλιά του Κλάασεν πέρασε πάνω από την εστία του Μπαρσάμ.

Η υπεροχή των Ολλανδών έφερε αποτέλεσμα στο 26’. Μετά από φανταστική συνεργασία των Χάκπο, Κλάασεν και Ντεπάι, ο πρώτος με ένα όμορφο σουτ εκτός περιοχής, άνοιξε το σκορ. Ο Χάπκο έχει σκοράρει και στα τρία παιχνίδια στο Κατάρ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λίγο, με το Κατάρ να προσπαθεί να ισορροπήσει, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ένα σουτ του Ντεπάι δεν βρήκε στόχο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πάλι δυνατά για την Ολλανδία και στο 50’ ο Ντε Γιονγκ έβαλε γκολ, ο οποίος μετά από αποτυχημένη προσπάθεια του Ντεπάι πέτυχε το 2-0.

Στη συνέχεια, οι «οράνιε» έριξαν ταχύτητα και ο Φαν Χάαλ έκανε κάποιες αλλαγές για να ξεκουράσει παίκτες. Ωστόσο, στο 67’ ο Μπέργκχαους σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για χέρι του Χάπκο στην αρχή της φάσης. Το Κατάρ δεν είχε τη διάθεση να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, με την Ολλανδία αν και σε χαλαρό τέμπο, να γίνεται επικίνδυνη.

Ένα σουτ του Αζίζ στο 79’, κατέληξε στην αγκαλιά του Νόπερτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ολλανδός γκολκίπερ επενέβη σωστά σε γύρισμα του Αχμέντ. Στο 90+2’ ο Μπέργκχαους είχε δοκάρι σε ένα ωραίο σουτ με φάλτσα που επιχείρησε.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ακέ, Μπλιντ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ντε Γιονγκ (86’ Τέιλορ), Ντε Ρόουν (83’ Κοπμάινερς), Κλάασεν (66’ Μπέργκχαους), Ντεπάι (66’ Γιάνσεν), Χάκπο (83’ Βέγκχορστ).

Κατάρ (Φέλιξ Σάντσεθ): Μπαρσάμ, Πέδρο Μιγκέλ, Χασάν, Αχμέντ, Μοχαμάντ (85’ Κιντίρ), Μαντιμό (64’ Μπαντιάφ), Χατέμ (85’ Αλαελντίν), Αλ Χεϊντός (64’ Ασαντάγια), Αλμόεθ Άλι (64’ Μουντάρι), Αφίφ.



Παναθηναϊκός Aktor: Στο ΟΑΚΑ για τον... τελικό ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός Aktor: Στο ΟΑΚΑ για τον... τελικό ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός: Ατομικό για Μπερνάρ και Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: Ατομικό για Μπερνάρ και Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός Aktor: Με τον Χουάντσο οι “πράσινοι”, εκτός ο Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός Aktor: Με τον Χουάντσο οι “πράσινοι”, εκτός ο Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Κέντρικ Ναν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Κέντρικ Ναν!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved