Μουντιάλ 2022 - FIFA: Ο Ινφαντίνο ζήτησε μηνιαία εκεχειρία στην Ουκρανία (video) - Οι αντιδράσεις
EUROKINISSI

Μουντιάλ 2022 - FIFA: Ο Ινφαντίνο ζήτησε μηνιαία εκεχειρία στην Ουκρανία (video) - Οι αντιδράσεις

Απίστευτο και όμως αληθινό ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κάλεσε σήμερα τις εμπλεκόμενες πλευρές στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία να προβούν σε μηνιαία εκεχειρία, για το διάστημα που θα διαρκέσει το Μουντιάλ του 2022! Η «καυστική» αντίδραση του Σεργκέι Στακόφσκι.

Ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου θέλησε με αυτόν τον τρόπο να στείλει το μήνυμα πως ο αθλητισμός θα μπορούσε να παίξει ενοποιητικό ρόλο, κάτι που κάνει με λάθος τρόπο καθώς η δήλωσή του αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο κατά την διάρκεια γεύματος για τους ηγέτες της G20 στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η έκκλησή μου προς όλους σας, είναι να εξετάσετε την προσωρινή κατάπαυση του πυρός για έναν μήνα, κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν είμαστε τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να λύσει τα προβλήματα του κόσμου. Όμως το Παγκόσμιο Κύπελλο, προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα, με εκτιμώμενο κοινό πέντε δισεκατομμυρίων θεατών, δίνοντας μια ευκαιρία να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τερματίσουμε όλες τις συγκρούσεις».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απουσιάζει από την συνάντηση των ηγετών των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη, αλλά η Ρωσία, εκπροσωπείται από τον επικεφαλής της διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ινφαντίνο, ο οποίος παρασημοφορήθηκε από τον επικεφαλής του Κρεμλίνου μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που έγινε στην Ρωσία, μίλησε για την πιθανότητα «ανθρωπιστικών διαδρόμων όπου οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανέναρξη του διαλόγου»!

«Κλείνοντας» ο κ. Ινφαντίνο επαίνεσε τον ενοποιητικό ρόλο του ποδοσφαίρου, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και ότι η Ουκρανία, είναι υποψήφια να φιλοξενήσει την κορυφαία διοργάνωση το 2030 με την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Η απάντηση και η νέα... πρόταση του Σεργκέι Στακόφσκι

Οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της FIFA προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στο Twittter, με το μήνυμα του πρώην Ουκρανού τενίστα, Σεργκέι Στακόφσκι ο οποίος υπερασπίζεται την χώρα του, να είναι αυτό που ξεχωρίζει.

Ο Ουκρανός πρώην Νο 31 της παγκόσμιας κατάταξης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Έχω μια άλλη ιδέα για τον κύριο Ινφαντίνο. Γιατί δεν προτείνει στο Ιράν να μην «εκτελούν θανατικές ποινές για τον μήνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου»; Έτσι θα είναι μια μοναδική ευκαιρία στην ηγεσία του Ιράν να δείξουν την ανθρωπιά τους. Τι αστείο…»

Με τα περισσότερα σχόλια χρηστών να τίθενται με το μέρος του Σεργκέι Στακόφσκι, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην αψυχολόγητη θέση που πήρε ο Τζιάνι Ινφαντίνο λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ του Κατάρ.



«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved