Ο Ντάνιελ Πράνιτς μιλάει στο Onsports για το Κροατία – Ελλάδα! (photos+videos)

Τι λέει ο Κροάτης μπακ-χαφ για το Κροατία – Ελλάδα, το ποιος θα πάει στο Μουντιάλ, τον φίλο του Ζέκα και τον Παναθηναϊκό που έχει στην καρδιά του!

Στο πρώτο Μουντιάλ που είχε δικαίωμα να συμμετάσχει η Κροατία, αυτό του 1998, πήγε εκεί και… τρομοκράτησε τους πάντες φτάνοντας ως την τρίτη θέση στα γήπεδα της Γαλλίας, αφού πρώτα είχε δώσει το… προειδοποιητικό χτύπημα στο Euro 1996...

Ο Ντάνιελ Πράνιτς παρακολουθούσε λίγο πριν τα 17 του τη γενιά των Σούκερ, Ασάνοβιτς, Μπίλιτς, Μπόμπαν, Στίματς, Βλάοβιτς και αρκετών ακόμα παικταράδων, να κάνει… όργια και να δείχνει πως η Κροατία θα έχει και συνέχεια και δεν θα είναι απλά ένα ακόμα… παρακλάδι της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας

Κι η συνέχεια είχε παρουσία σε τρία σερί Μουντιάλ (1998, 2002, 2006), παρουσία σε τέσσερα συνεχόμενα Euro (2004, 2008, 2012, 2016) κάτι που φέρνει την Κροατία εδώ και 22 χρόνια στην πρώτη 20άδα του FIFA Ranking...

Δεν είναι, λοιπόν, κι ό,τι πιο εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή από την Κροατία να μπει και να παίξει σε μια τέτοια δυνατή εθνική ομάδα. Όταν, όμως, στις 7 Φεβρουαρίου 2007 ο «Πράνια» έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα της «Hrvatska», σε φιλικό με τη Νορβηγία, ονειρευόταν πως θα τα καταφέρει. Σίγουρα, ονειρευόταν και πολλά από αυτά που πέτυχε με την εθνική ομάδα της χώρας του...

Μετά από 55 ματς, 1 γκολ και 10 ασίστ με την Εθνική Κροατίας, ο Ντάνιελ Πράνιτς σίγουρα γνωρίζει πολύ καλά το πώς προετοιμάζεται η αποψινή αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας για παιχνίδια όπως αυτό που θα γίνει στο «Μάξιμιρ». Έχοντας αγωνιστεί άλλωστε στο Euro 2008, στο Euro 2012 και στο Mundial 2014, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ξέρει καλύτερα από τον καθέναν πως συμπεριφέρονται σε αυτά τα παιχνίδια οι κάτι παραπάνω από ποιοτικοί που είχε και απόψε θα αντιμετωπίσουν τη «γαλανόλευκη». 

Παικταράδες όπως ο Μόντριτς, ο Ράκιτιτς, ο Μάντζουκιτς που θα κληθούν να σταματήσουν οι Έλληνες διεθνείς, μπήκαν… νέοι στην Εθνική και βρήκαν εκεί τον Πράνιτς, ο οποίος στα 36 του συνεχίζει το ποδόσφαιρο στην Ανόρθωση και προσφέρει ακόμα πράγματα με την ποιότητα, την προσωπικότητα, την τεχνική αλλά και το εξαιρετικό του αριστερό πόδι.

Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά, τα είδαμε και… δια ζώσης από το πέρασμα του Πράνιτς από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Το καλοκαίρι του 2013 η έλευση του Ντάνιελ Πράνιτς, ενός παίκτη με παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο και με κατακτήσεις τίτλων με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, ήταν ένα από τα πιο… ηχηρά μεταγραφικά «χτυπήματα» των «πράσινων». 

Ο Κροάτης μπακ-χαφ, έμεινε στο «τριφύλλι» μια τριετία και σε 108 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είχε 9 γκολ και 11 ασίστ. Αξέχαστη, βέβαια, θα μείνει στους φίλους του «τριφυλλιού» η πρώτη του σεζόν. Τόσο για την κατάκτηση του Κυπέλλου, όσο κυρίως γιατί ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για το εντυπωσιακό 0-3 επί του Ολυμπιακού μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Πράνιτς, λοιπόν, γνωρίζει αρκετά καλά – όχι βέβαια όπως την εθνική ομάδα της χώρας του – και την Ελλάδα. Με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που θα παίξουν απόψε στο «Μάξιμιρ», άλλωστε, υπήρξε και συμπαίκτης. 

Όπως ο καλός του φίλος, Κάρλος Ζέκα. Στον οποίο στέλνει μεν ευχές, αλλά ελπίζει να μην πιάσουν και τόσο πολύ… τόπο αυτή τη φορά, αλλά από την επόμενη, αφού όπως τόνισε στο Onsports θέλει πολύ να δει την Κροατία του Ντάλιτς να φτάνει στα γήπεδο της Ρωσίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018

Φυσικά, ο «Πράνια» δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού, λέγοντας πως πάντα θα έχει στην καρδιά του την «πράσινη οικογένειά του»…

Κυρίες και κύριοι, ο Ντάνιελ Πράνιτς μιλάει στο Onsports για το Κροατία – Ελλάδα…


-Ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα όταν πληροφορήθηκες πως η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στα play off για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που θα γίνει στη Ρωσία;

«Ήμουν χαρούμενος, αλλά και ενθουσιασμένος. Παράλληλα, αισθάνθηκα σίγουρος για την ομάδα της Κροατίας. Επίσης, αυτή η κλήρωση μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά γιατί είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δω και πάλι κάποιους πολύ καλούς μου φίλους στην Ελλάδα. 

Σκοπεύω να έρθω στην Ελλάδα για τον επαναληπτικό των δυο ομάδων και να δω το παιχνίδι αυτό από κοντά».


-Πιστεύεις πως υπάρχει φαβορί σε αυτό το ζευγάρι, που έχει το προβάδισμα για να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Έχω τεράστιο σεβασμό για την Ελλάδα, αλλά η Κροατία έχει αρκετούς παίκτες με ταλέντο παγκόσμιας κλάσης στην ομάδα και όπως είπα και πριν, είμαι σίγουρος πως αυτό θα είναι αρκετό για να πάρουν την πρόκριση και να βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Επίσης, έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον νέο προπονητή της ομάδας, τον Ζλάτκο Ντάλιτς. Ο νέος προπονητής της εθνικής μας ομάδας έχει δείξει ότι γνωρίζει πώς να διαχειριστεί μια ομάδα γεμάτη ταλέντο και τι να κάνει με αυτούς τους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές».


-Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Κροατίας και τι πιστεύεις πως οι συμπατριώτες σου θα πρέπει να προσέξουν από την πλευρά της Ελλάδας;

«Λοιπόν, ήδη ανέφερα το ταλέντο παγκόσμιου επιπέδου που υπάρχει στην ομάδα μας. Έχουμε παίκτες που παίζουν σε συλλόγους τοπ επιπέδου στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αρκετούς ποδοσφαιριστές με μεγάλες προοπτικές για να φτάσουν σε αυτά τα κλαμπ, που παίζουν ήδη σε υψηλό επίπεδο και δυνατά πρωταθλήματα. 

Όσο για την Ελλάδα… Μπορώ να πω πως δεν υπάρχει ποιότητα, αλλά η βασική δύναμη της ελληνικής ομάδας, είναι η… ίδια η ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να διασπάσεις την ελληνική άμυνα, και πάντα θα πρέπει να προσέχεις τις αντεπιθέσεις τους, αλλά και τις εκτελέσεις τους στις στατικές φάσεις. Είναι επικίνδυνη ομάδα σε φάουλ, κόρνερ και παρόμοιες τέτοιες καταστάσεις».


-Ο Κάρλος Ζέκα, πρώην συμπαίκτης σου στον Παναθηναϊκό, παίζει πλέον με την Εθνική Ελλάδας. Έχεις να του στείλεις ένα μήνυμα;

«Ο Ζέκα είναι εξαιρετικός παίκτης και εξαιρετικός άνθρωπος. Ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην ελληνική ομάδα. Του εύχομαι καλή τύχη, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μόνο ένας νικητής. 

Η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι… κλεισμένη από την Κροατία. Άρα, φίλε μου Ζέκα, εύχομαι την επόμενη φορά να είσαι πιο τυχερός!»


-Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους, ειδικότερα σε αυτούς του Παναθηναϊκού στον οποίο αγωνίστηκες μια τριετία;

«Θερμούς χαιρετισμούς στην πράσινη οικογένειά μου. Θα είστε για πάντα στην καρδιά μου! Ελπίζω να είναι κοντά καλύτερες ημέρες για τον Παναθηναϊκό και να τις απολαύσουμε όλοι με υπέροχα αποτελέσματα για την. 

Εύχομαι σύντομα ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του, να δουν την ομάδα εκεί που της αρμόζει. Είναι κάτι που αξίζει στο κλαμπ, για την ιστορία και το μέγεθός του, αλλά και στους οπαδούς που είναι πάντα δίπλα στον Σύλλογο».


SHARE
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved