Κροατία - Ελλάδα: Σκάνδαλο… η απόφαση για Μανωλά από FIFA

Κροατία - Ελλάδα: Σκάνδαλο… η απόφαση για Μανωλά από FIFA

Περίεργη χαρακτήρισε την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να τιμωρήσει με μία αγωνιστική τον διεθνή αμυντικό ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM» αναφορικά με τη τιμωρία του Κώστα Μανωλά, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην πρώτη «μάχη» των play offs της ευρωπαϊκής ζώνης κόντρα στην Κροατία.

Σύμφωνα με την απόφαση της FIFA, ο στόπερ της Ρόμα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής, καθώς στο προτελευταίο ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Κύπρο, στη Μεγαλόνησο, πήρε εσκεμμένα κίτρινη κάρτα, ούτως ώστε να εκτίσει στην αυλαία των ομίλων με το Γιβραλτάρ και να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, κατά τις δηλώσεις του, χαρακτήρισε το… λιγότερο περίεργη την απόφαση, αφήνοντας… αιχμές ακόμα και για σκάνδαλο, για τον χρόνο που βγήκε, λίγες μέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι των μπαράζ με την «Χρβάτσκα» στο Ζάγκρεμπ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για:

Το αν τον αιφνιδίασε η απόφαση για Μανωλά: «Φυσικά και με αιφνιδίασε και εμάς και τον κόσμο, αλλά και τον προπονητή που πρέπει να φτιάξει τα σχέδια του για το παιχνίδι. Θεωρώ ότι ήταν μια απόφαση, στον χρόνο που βγήκε, το λιγότερο περίεργη για να μην την αποκαλέσω σκάνδαλο»

Το πως αντέδρασε η FIFA: «Δεν γνωρίζω αν έχουν γίνει πιο αυστηρές οι ποινές. Για παράδειγμα, στη διαιτησία, κάποιος λέει ότι θα κάνει πιο αυστηρή την κάρτα και ενημερώνει ότι θα το κάνει. Υπάρχει γνωστοποίηση στους αρμόδιους. Αλλά, τόσες μέρες μετά και πέντε μέρες πριν από δύο κρίσιμα παιχνίδια, δεν υπάρχει ερμηνεία για την τιμωρία. Νομίζω ότι έχει γίνει αυτεπάγγελτα αυτό το πράγμα και όχι μετά από καταγγελία της Κροατίας. Αν δεν ήταν έτσι θα γινόταν κάθε φορά καταγγελίες για το παραμικρό. Η FIFA σε κάποιες περιπτώσεις ανακοινώνει την τιμωρία στις ομοσπονδίες. Όταν είναι ποινή κάτω από τρεις αγωνιστικές δεν μπορείς να κάνεις έφεση. Δεν είναι σωστό αυτό γιατί δεν μπορεί να ακουστεί η θέση σου, ούτε να απολογηθείς. Δεν νομίζω να υπάρχει ευθύνη της Ομοσπονδίας. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι σε αυτό, αλλά θεωρώ ότι η ΕΠΟ στα θέματα της Εθνικής ομάδας, δρα αρκετά καλά».

Τον διαιτητή της ρεβάνς στην Αθήνα: «Ο Κάιπερς είναι διαιτητής που χαρακτηρίζεται σκληρός. Το να λέμε ότι μας έβαλαν «κακό» διαιτητή στην έδρα μας και καλό έξω, δεν κάνει καλό. Όλα αυτά είναι στη θεωρία. Η Εθνική έχει τη δυνατότητα να προκριθεί. Έχει κερδίσει στο παρελθόν τους Κροάτες και έχει ελπίδα. Έτσι όπως παίζει η Εθνική έχουμε πολλές ελπίδες και ας είναι διαιτητής ο Μάτζουκιτς. Ο Σκίμπε έχει συμμαζέψει την Εθνική ομάδα».

Την επιτροπή παρακολούθησης και την εικόνα που έχουν οι ξένοι για την ΕΠΟ: «Δεν ασχολούμαι... Ούτε αφήνω κανέναν να μου πει κάτι για αυτά τα θέματα. Πραγματικά δεν αφήνω κανέναν να μου πει κάτι για αυτά τα θέματα, γιατί απλά δεν ασχολούμαι. Προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις ομοσπονδίες και οι προϊστάμενοι μας, κρίνουν το μέγεθος τους».



Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved