Μπλάτερ: «Εμπιστευόμαστε τη Ρωσία»

Μπλάτερ: «Εμπιστευόμαστε τη Ρωσία»

Με την επισήμανση ότι η πολιτική δεν πρέπει να επηρεάζει τον αθλητισμό, απάντησε ο Σεπ Μπλάτερ σε όσους υποστηρίζουν ότι η FIFA θα όφειλε να αφαιρέσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 από τη Ρωσία

Λόγω της εμπλοκής της στις συρράξεις που μαίνονται στη γειτονική Ουκρανία. Ο πρόεδρος της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσποδίας, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα για την παρουσίαση του επίσημου εμβλήματος του Μουντιάλ 2018, ξεκαθάρισε πάντως ότι, αν η Ουκρανία προκριθεί στην τελική φάση, δεν πρόκειται να διασταυρωθεί με την οικοδέσποινα Ρωσία.

«Το μποϊκοτάζ δεν πετυχαίνει ποτέ και δεν έχει θετικό αντίκτυπο. Η FIFA στηρίζει απόλυτα το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, εμπιστευόμαστε τη χώρα και την κυβέρνηση», δήλωσε ο Μπλάτερ και συμπλήρωσε: «Το ποδόσφαιρο μπορεί, όχι μόνο να ενώσει τη Ρωσία, αλλά και να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι είναι ισχυρότερο από οποιοδήποτε κίνημα διαμαρτυρίας».

Ο πρόεδρος της FIFA εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για την πορεία των προετοιμασιών, τονίζοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται πολύ πιο μπροστά απ΄ό,τι ήταν η Βραζιλία το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ο "μικρός" τελικός του Μουντιάλ, αφήνοντας μάλιστα και μία... αιχμή: «Αν δεν υπήρχε ο αγώνας για την τρίτη θέση, ο επικεφαλής της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δεν θα έπαιρνε ποτέ το χάλκινο μετάλλιο (σ.σ. η Γαλλία ήταν τρίτη στο Μουντιάλ του 1986)».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή το αργότερο στις αρχές του 2015, θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Ο αρχικός προγραμματισμός προβλέπει έναρξη των αγώνων στις 8 Ιουνίου 2018 και ολοκλήρωση της διοργάνωσης στις 8 Ιουλίου.



Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved