Ανακοίνωση-καταγγελία

Ανακοίνωση-καταγγελία

Απογοήτευση  επικρατεί στο  «στρατόπεδο» του Παναιγιάλειου, μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να υποβιβαστεί η ομάδα στη Δ’ Εθνική.

Γι’ αυτόν τοπν λόγο,  οι Αιγιώτες εξέδωσαν ανακοίνωση – καταγγελία προς την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της κ. Πιλάβιο, τη Γ.Σ. της ΕΠΟ αλλά και την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ, η οποία κοινοποιήθηκε στη ΓΓΑ, το γραφείου του Πρωθυπουργού, τη Βουλή αλλά και όλα τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά το περιεχόμενό της:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

Του ΤΑΠ Παναιγιάλειος

ΠΡΟΣ

1. Την ΕΠΟ

2. Τον Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο

3. Τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

4. Την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ

1. Το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού

2. Το Γραφείο Πρωθυπουργού

3. Τη Βουλή των Ελλήνων

4. Όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής Β’ και Γ’ Εθνικής βάσει της οποίας μεταξύ άλλων η ιστορική ομάδα μας υποβιβάστηκε στη Δ’ Εθνική.

Είναι προκλητικό άλλες ομάδες όπως η Παναχαϊκή και η Βέροια που είχαν την ίδια υπερασπιστική γραμμή με τη δική μας ως προς την ύπαρξη δόλου για την έκδοση των δελτίων να απαλλάσσονται και η δική μας ομάδα να υποβιβάζεται χωρίς καν να εξετάζεται και να μνημονεύεται ο σχετικός ισχυρισμός μας που είναι αυταπόδεικτος και σαφέστατος και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει δόλος της ομάδας μας σε καμία περίπτωση.

Άλλη ομάδα της Β’ Εθνικής, τα Τρίκαλα παρόλο που υπήρχε κατηγορία για πλαστογραφία εγγυητικής επιστολής, κάτι ανάλογο και με την υπόθεση της δικής μας ομάδας, δεν υπήχθησαν στην κατηγορία της δυσφήμισης του αθλήματος που «ανακάλυψαν» τα αρμόδια όργανα.

Είναι πρωτοφανές η ομάδα μας να κατηγορείται για δυσφήμιση αθλήματος, όταν το άρθρο 14 του ΚΑΠ αναφέρει περιοριστικά ποιες είναι οι περιπτώσεις δυσφήμισης του αθλήματος και η πλαστογραφία για την οποία δεν είχε ευθύνη η ομάδα μας σε καμία περίπτωση δεν επιφέρει ως αυτοτελής ποινή τον υποβιβασμό.

Είναι πρωτοφανές η Πειθαρχική Επιτροπή αυτούς τους ουσιώδεις ισχυρισμούς μας να μην τους λαμβάνει υπόψη και όταν καλούμαστε να κάνουμε έφεση εντός 48 ωρών κατά της απίθανης αυτής απόφασης να μη γνωρίζουμε καν το σκεπτικό της απόφασης, καθώς μας κοινοποιήθηκε μόνο το διατακτικό της, στο οποίο δεν αναφέρεται καν για ποιο λόγο και αν απερρίφθησαν ή εξετάστηκαν οι ανωτέρω καταλυτικοί και ουσιώδεις ισχυρισμοί μας.

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι δεν εξετάζεται καν η νομιμότητα και βασιμότητα των λόγων που προτείνουμε (σε άλλες ομάδες βέβαια εξετάστηκαν και απαλλάχτηκαν) προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα και δημιουργώντας μας εύλογα την πεποίθηση ότι οδηγούμαστε σαν πρόβατα επί σφαγή αφού είναι ξεκάθαρο ότι δεν λαμβάνονται επιλεκτικά υπόψη οι ισχυρισμοί μας και εύλογα δημιουργείται πεποίθηση ότι έχει προαποφασιστεί ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν και ποιες θα σωθούν. Αυτό το δείχνει και η πρακτική των αρμοδίων οργάνων και επιτροπών.

Η ομάδα μας και ο φίλαθλος κόσμος της πόλης μας δεν θα ανεχθεί αυτή την άνιση μεταχείριση, την αυθαίρετη και κατά παραβίαση του Συντάγματος επιβολή ποινών για αδικήματα που δεν προβλέπονται αλλά κυρίως την άνιση μεταχείριση σε σχέση με άλλες ομάδες.

Σας γνωρίζουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων της ομάδας μας και καλούμε επιτέλους τις Επιτροπές σας να εξετάσουν με νομικά κριτήρια και ΜΟΝΟΝ τους ισχυρισμούς μας.

Είναι απαράδεκτο και προσβλητικό οχυρωμένοι πίσω από το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ να καταλύεται κάθε αρχή νομιμότητας, να παραβιάζεται το Σύνταγμα, να εφαρμόζονται επιλεκτικά και ευρηματικά οι διατάξεις του ΚΑΠ, να λαμβάνονται υπόψη ισχυρισμοί επιλεκτικά για κάθε ομάδα, και με προκλητικό τρόπο να μην απαντούνται και εξειδικεύονται ενστάσεις και νομικοί ισχυρισμοί μας.

Είμαστε σίγουροι πως αν η υπόθεσή μας με καθαρά νομικά κριτήρια εξεταζόταν από δικαστές θα είχαμε δικαιωθεί. Ακόμα και πρωτοετής φοιτητής της νομικής θα αντιλαμβανόταν τη νομιμότητα των ισχυρισμών μας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η Επιτροπή Εφέσεων θα εφαρμόσει το γράμμα του Νόμου. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο.

Επειδή με την διαδικασία αυτή που γίνεται σε βάρος των συμφερόντων της ομάδας μας αισθανόμαστε ότι δεν εξασφαλίζεται το δικαίωμα υπεράσπισης απέναντι στα πειθαρχικά όργανά σας, σας γνωρίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση που αντιληφθούμε ότι δεν εξετάζονται νομικά οι ισχυρισμοί μας και λόγω της καταφανέστατης παραβίασης Συνταγματικών αρχών, ήτοι της ισότητας και της αρχής της «κανένα έγκλημα και καμία ποινή χωρίς γραπτό νόμο» (ας μας γνωρίσουν επιτέλους πώς είναι δυνατόν η πλαστογραφία να αποτελεί δυσφήμιση αφού δεν είναι στις περιοριστικές περιπτώσεις του άρθρου 14 του ΚΑΠ και πώς είναι δυνατόν η πλαστογραφία και η ανάκληση δελτίων να επιφέρει την ποινή του υποβιβασμού από τη στιγμή που στα αδικήματα αυτά δεν προβλέπεται αυτή η ποινή).

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και τα αρμόδια όργανα να δημοσιοποιήσουν εντός τριών ημερών ποιες ομάδες δεν προσκόμισαν καν ασφαλιστική ενημερότητα και ποιες άλλα έγγραφα που δεν σχετίζονται με ασφαλιστικές ενημερότητες. Επίσης, να δημοσιοποιήσουν για ποιο λόγο αυτές οι ομάδες δεν παραπέμφθηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή αφού και η δόλια απόκρυψη στοιχείων είναι πράξη με ισοδύναμη ποινική αξία. Είναι τραγικό η ομάδα μας να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα για την επιχειρούμενη εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου και να επιβαρύνεται με ποινές που δεν προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Σοκ! Σέξι καθηγήτρια θέλει να φορέσει προφυλακτικό σε μαθητή μπροστά στο κορίτσι του!
Σοκ! Σέξι καθηγήτρια θέλει να φορέσει προφυλακτικό σε μαθητή μπροστά στο κορίτσι του!
Νέα επιτυχία από το Super Paroli του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ!
Νέα επιτυχία από το Super Paroli του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ!
«Σεβασμό στους οπαδούς»
«Σεβασμό στους οπαδούς»
Όταν η «Sportime» άλλαξε τη ζωή μας
Όταν η «Sportime» άλλαξε τη ζωή μας
Survivor: O κρυφός έρωτας στο στρατόπεδο των Διασήμων
Survivor: O κρυφός έρωτας στο στρατόπεδο των Διασήμων
Απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ για τρεις ημέρες
Απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ για τρεις ημέρες
Eurogroup: Ταπείνωση και υποταγή της Ελλάδας με νέα σκληρά μέτρα για το 2019
Eurogroup: Ταπείνωση και υποταγή της Ελλάδας με νέα σκληρά μέτρα για το 2019
Δολοφόνησαν εν ψυχρώ την βασίλισσα του Καρναβαλιού στο Ρίο
Δολοφόνησαν εν ψυχρώ την βασίλισσα του Καρναβαλιού στο Ρίο

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα για: Ασίτων ΑΕ
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τον ΟΦΗ σε μια δύσκολη στιγμή,…
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης