«Δολιοφθορά και απειλές»

«Δολιοφθορά και απειλές»

Κάποιοι θέλουν να βλάψουν την Παναχαϊκή με κατασκευασμένο έγγραφο φορολογικής ενημερότητας, δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας που δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στο πρόβλημα που προέκυψε με ένα έγγραφο που αφορά την φορολογική ενημερότητα της ομάδας. Όπως λοιπόν τόνισε, πρόκειται για δολιοφθορά που ίσως να σχετίζεται με την κατάθεσή του για την υπόθεση των «στημένων». Μάλιστα, υπογράμμισε πως για τον ίδιο λόγο δέχεται και απειλές για τη ζωή του.

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή σύμφωνα με έγγραφα 11/4/2011 υποδεικνύει στην ΕΠΟ με ποιο τρόπο θα πρέπει να γίνει ένας ουσιαστικός κι όχι τυπικός έλεγχος όλων των οικονομικών στοιχείων των ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, πως θα ελέγξει η ΕΠΟ αν υπάρχουν πραγματικές ασφαλιστικές ενημερότητες χωρίς να περιορίζεται στα πιστοποιητικά, ελέγχοντας αν ασφαλίζονται όλοι οι παίκτες και οι υπάλληλοι. Επίσης και για το πώς θα ελέγχει τη φορολογική ενημερότητα. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή παρέδωσε στην ΕΠΟ όλα τα δικά της έγγραφα απέναντι σε ΙΚΑ και εφορία» τόνισε αρχικά ο «ισχυρός άντρας» της Παναχαϊκής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε περιπτώσεις ομάδων που δεν πήραν αδειοδότηση τονίζοντας: «Υπήρξαν δυσάρεστες εξελίξεις με τον Ηρακλή, τον ΟΦΗ και άλλες αξιόλογες ομάδες. Προσπάθησαν να με πλησιάσουν για να ζητήσουν τη βοήθειά μου. Υπήρξαν επισκέψεις ανθρώπων του Ηρακλή και του δημάρχου του Ηρακλείου. Τους εξήγησα ότι δεν ειδικεύομαι σε αυτά τα θέματα. Μου είπαν πρόσεξε γιατί η Παναχαϊκή δεν έχει τόσο καλά στοιχεία από την περίοδο Μακρή. Τους είπα ότι η ομάδα είναι υπόδειγμα φορολογικής συνέπειας. Υπάρχουν έγγραφα που βεβαιώνουν ότι έχουν καταβληθεί όλες οι δόσεις (ο Αλέξης Κούγιας διάβασε τα σχετικά έγγραφα). Όμως μου είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα με ένα πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας».

Σχετικά με την επικοινωνία που είχε με τους υπεύθυνους της εφορίας, επεσήμανε: «Όταν ρώτησα τους υπεύθυνους μου είπαν ότι δεν υπάρχει τίποτα. Την περασμένη Πέμπτη μου τηλεφώνησε ο διευθυντής της Εφορίας για κάποια πρόβλημα με τη φορολογική ενημερότητα. Του είπα ότι έχω χαρτί στα χέρια μου που βεβαιώνει ότι είμαστε συνεπείς. Μου απαντάει ότι έτσι είναι αλλά υπάρχει ένα έγγραφο στο φάκελο που αφορά χρέη επί εποχής Μακρή για το οποίο δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα. Του απάντησα ότι έχω λογιστή και δικηγόρο με παχυλές αμοιβές και με έχουν διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι άψογα. Υπάρχει μια μη νόμιμη έκδοση φορολογικής ενημερότητας μου λέει. Είναι τόσο λάθος που όποιος το δει το αντιλαμβάνεται αμέσως. Μου είπε ότι κάποιος έβγαλε ένα μη νόμιμο έγγραφο παρά το ότι οι υποχρεώσεις σας είναι εκπληρωμένες».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Ο κύριος διευθυντής μου είπε ότι πρόκειται για δολιοφθορά. Η Παναχαϊκή έχει όλες τις προϋποθέσεις να εκδώσει όποιο πιστοποιητικό θέλει. Παράλληλα μαθαίνω ότι μια ιστοσελίδα της Κρήτης αναφέρει ότι έχει προβλήματα και η Παναχαϊκή».

Όσο για τις απειλές που δέχεται, ανέφερε: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχομαι απειλές για τη ζωή μου και εκβιασμούς για να ανακαλέσω τις καταθέσεις που έχω δώσει και αφορούν τα στημένα, που σύμφωνα με την κατάθεσή μου πρέπει να ελεγχθούν ο κύριος Γκαγκάτσης και μια σειρά προέδρων. Μου είπαν αν δεν πας να ανακαλέσεις θα δεις τι θα πάθεις εσύ και η Παναχαϊκή. Νόμιζα ότι αφορά το μέλλον και ενόψει της συμμετοχής μας στη Football League».

Σχετικά με τις κινήσεις που έκανε αφού πληροφορήθηκε την ύπαρξη του εν λόγω εγγράφου, δήλωσε: «Αμέσως έκανα εξώδικο στο λογιστή για να μάθω τι συμβαίνει και του ζήτησα να μου απαντήσει με εξώδικο σχετικά με αυτό. Η απάντηση ήρθε 31/5/2011 και μου λέει «Πληροφορήθηκα όσα μου αναφέρετε. Πάντοτε από την πρώτη μέρα προσπάθησα να είμαι συνεπής για να σας ευχαριστήσω που με διατηρήσατε σε αυτή τη θέση. Μπορώ να σας πω ότι η εταιρεία από τότε που αναλάβατε είναι απόλυτα συνεπής. Δεν κάτι διαφορετικό για να πάρω αυτή τη φορά το σύστημα φορολογικής ενημερότητας. Δεν γνωρίζω τι συνέβη και είμαι πρόθυμος να δώσω οποιαδήποτε εξήγηση σε οποιαδήποτε αρχή». Ζήτησα από το λογιστή να μου δώσει τις καταστάσεις καταβολών στο ΙΚΑ. Πήγε σήμερα (2/6) και προκύπτει πως από τις 31/1 μέχρι και σήμερα το συνολικό ποσό που έχω καταβάλλει έναντι των υποχρεώσεων του Μακρή είναι 380.000 ευρώ περίπου. Είναι ασφαλισμένα 31 άτομα, πράγμα που δεν συμβαίνει ούτε σε κορυφαίες ΠΑΕ».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Μου δόθηκε έγγραφο και από την εφορία που λέει τα ίδια. Ότι είμαστε απόλυτα συνεπείς. Αυτά τα έκανα γνωστά στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ετοιμάζω κι ένα έγγραφο προς την ΕΠΟ που θα αναφέρονται όλα. Όμως η Παναχαϊκή δεν είναι μικρό σωματείο ούτε είναι η παλιά Παναχαϊκή που όλα ήταν διαλυμένα και «μαϊμουδένια». Επειδή δεν θα ανακαλέσω τις καταθέσεις μου και κάποιοι θα πάνε φυλακή, δεν πρόκειται να φοβηθούμε τίποτα. Μου είναι αδιανόητο να σκέφτονται κάποιοι ότι η Παναχαϊκή θα εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση. Από την πλευρά μου κάθε μέρα για το οτιδήποτε γίνεται θα σας ενημερώνω συνεχώς. Έχω βγάλει και αντίτυπα των εγγράφων».

Ερωτηθείς για το ποιοι μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση, απάντησε: «Το μυαλό μου πηγαίνει στα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ και σε όσους μεθόδευσαν την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης και το άνοιγμα του δρόμο του Λεβαδειακού. Το επεισόδιο που είχα με τον κύριο Καϋμενάκη δεν ήταν τυχαίο. Μέχρι τη Δευτέρα η ΠΑΕ Παναχαϊκή θα υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατασκευή αυτού του εγγράφου. Η ΠΑΕ θα κινηθεί κι εναντίον εκείνων που ενώ πήραν το κατασκευασμένο και «χοντροκομμένο» χαρτί δεν το ανέδειξαν. Επειδή δεν υπάρχουν χρέη αυτή η υπόθεση κρύβει κάτι άλλο από αυτό που θέλει να δείξει αυτό το χαρτί».

Όσο για το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή της ομάδας στη Football League, τόνισε: «Πρέπει να πιστοποιηθεί ότι η Παναχαϊκή δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της για να υπάρξει πρόβλημα με την άνοδο. Πρέπει να αποδειχτεί ότι δεν έχουμε πληρώσει κάποιο μήνα. Όμως εμείς προπληρώνουμε κάθε μήνα βάση τις ρύθμισης που έχουμε κάνει. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά με τόσα που έχω δει στο ποδόσφαιρο και την Παναχαϊκή οφείλω να είμαι επιφυλακτικός και σας ενημερώνω. Η Παναχαϊκή δεν είναι Ηρακλής που χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά. Αντίστοιχες υποχρεώσεις έχει και ο ΟΦΗ. Η Παναχαϊκή δεν χρωστάει. Δεν έχει πρόβλημα και είναι συνεπής».

Αναφερόμενος ξανά στο θέμα των καταθέσεών του για τα «στημένα», υπογράμμισε: «Οι δικές μου καταθέσεις έχουν αναδείξει ονόματα. Έχει αναδείξει ποιοι γνωρίζονται μεταξύ τους και πώς σχετίζονται μεταξύ τους. Μέσα σε αυτούς εμπλέκονται κάποιοι πρώην υπάλληλοι της ΕΠΟ και σύμβουλοι της Ομοσπονδίας. Κάποιοι που έχουν πρόβλημα γνωρίζοντας πως η Παναχαϊκή δεν έχει πρόβλημα θέλησαν να τη βάλουν στο πρόβλημα για να τους το λύση ο Κούγιας. Όμως εμείς θέλουμε η δική μας ομάδα να είναι καθαρή. Ο κύριος Κουράκης προσπαθεί να κάνει το πρόβλημα του ΟΦΗ και δικό μου».

Τέλος, δεν παρέλειψε να πει και μερικά πράγματα για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, τονίζοντας: «Τους μεταγραφικούς μας στόχους τους έχουμε πραγματοποιήσει. Έχουμε κάνει τις 5 μεταγραφές. Ορισμένοι από αυτούς έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και ορισμένοι δεσμεύονται με συμβόλαιο ενός ακόμη χρόνου. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για να προχωρήσουν οι περιπτώσεις. Έχουμε αφήσει μόνο μια εκκρεμότητα για τη θέση του σέντερ φορ που θέλουμε ένα ή δυο παίκτες και «χτυπάμε» και παίκτη από τη Σούπερ Λιγκ».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τον ΟΦΗ σε μια δύσκολη στιγμή,…
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης