Φανέρωσε τα χαρτιά του ο Κούγιας

Φανέρωσε τα χαρτιά του ο Κούγιας

Τα σχέδια και τα πλάνα του για την Παναχαϊκή ενόψει της νέας περιόδου που θα την βρει στη Football League, γνωστοποίησε μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο γήπεδο της Αγυιάς, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αλέξης Κούγιας.

Ο ισχυρός άντρας της Πατρινής ομάδας διευκρίνισε πως δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει, ούτε και να πουλήσει έστω και μία μετοχή (από τη στιγμή μάλιστα που δεν προχώρησε το σχέδιο λαϊκής βάσης με την αγορά μετοχών), αποκαλύπτοντας παράλληλα πως η ομάδα θα πορευτεί με τον Ηλία Φυντάνη στον πάγκο, θα γίνουν ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ, ενώ έθεσε ως στόχο της ομάδας την είσοδο στα play off ανόδου στη Super League.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο Αλέξης Κούγιας, ζήτησε δημοσίως συγνώμη εκφράζοντας τη λύπη του για το «επεισόδιο» με τον συνάδελφο Χρήστο Βεργανελάκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεν έπρεπε να αντιδράσω με αυτό τον τρόπο…»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

Για το ιδιοκτησιακό: «Όπως θυμάστε κατόπιν προτροπής της Ερασιτεχνικής, αποφάσισα προ τριμήνου να ανοίξουμε λογαριασμό για τις μετοχές, για όλους. Μέχρι σήμερα δεν αγοράστηκε ούτε μία μετοχή! Κατόπιν αυτού, για να μην διακωμωδείτε αυτό το κορυφαίο γεγονός η ιδιοκτησία της ΠΓΕ, δηλώνω ότι η Παναχαϊκή, θα παραμείνει στο 90% υπό τον έλεγχο μου και δηλώνω από σήμερα, ότι δεν υπάρχει στο μυαλό μου, καμία πρόθεση να πουλήσω ούτε 1%.

Αφού τώρα που ήμασταν πολύ χαμηλά κανείς δεν είχε το όραμα το σθένος να έρθει και να πει ότι πιστεύω στην ομάδα, δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν που θέλει να κάνει τον μάγκα και να ξεπλύνει χρήματα. Αυτή η συνταγή απέτυχε με παραδείγματα τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟ. Έχει πετύχει μόνο στον Ολυμπιακό με Κόκκαλη – Μαρινάκη.»

Για τα διοικητικά: «Η ΠΑΕ όσο χρονικό διάστημα θα υπάρχει ο έλεγχος των μετοχών από μένα, θα έχει το ίδιο Δ.Σ. που έχει και σήμερα. Θέλω να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Τσαρτόλια, Παπαθωμά, Χριστακόπουλο, Σταθάκη, όπως επίσης και στον κ, Τσιμιγκάτο για όσα προσέφερε ανιδιοτελώς. Τον ευχαριστώ πολύ.»

Για τα οργανωτικά: Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δοκιμαστεί μαζί μου, όπως οι κ.κ. Σταθάκης, Χριστακόπουλος, η κα. Οικονομοπούλου. Οι άνθρωποι αυτοί θα βοηθηθούν από κάποια πρόσωπα που θα είναι σεμνοί, ταπεινοί, εργατικοί, θα αγαπάνε την Παναχαϊκή, θα έχουν κλειστά στόματα και το μυαλό τους θα είναι πως θα καταφέρουμε τον στόχο.»

Για το θέμα του προπονητή: «Όπως είχα προαναγγείλει προ διμήνου, πριν ακόμα κατακτήσουμε τον τίτλο, ο κ. Φυντάνης θα είναι ο προπονητής. Η μόνη μου αγωνία είναι, αν θα βρισκόμαστε σε θέσεις ανόδου τη νέα περίοδο και ο κ. Φυντάνης δεν έχει το κορυφαίο δίπλωμα που απαιτείται. Το έχω ξαναπεί, δεν μπορεί να γίνει μία ομάδα  μεγάλη, δίχως μόνιμο προπονητή. Επιδίωξή μου, είναι με τον κ. Φυντάνη να παίξουμε στην Ευρώπη. Ο κ. Φυντάνης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σαν υποδομή και σαν προσωπικότητα από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές, που άλλοι με το σπαθί τους και άλλοι με πλάγιο τρόπο, έγιναν γνωστοί στην Ελλάδα. Ο κ. Φυντάνης έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει η ΠΓΕ, είχα κάνει το ίδιο πείραμα με Παπακώστα στον ΠΑΣ. Είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να δίνουν εξέλιξη στο ποδόσφαιρο.

Θα ήταν ευτυχία για μένα να μην αλλάξει κανείς από το τιμ. Είναι ευτυχία να τον έχεις δίπλα σου τον Β. Καράτση, είναι ιδανική προσωπικότητα, κάλυψε με την παρουσία του τα κενά τα δικά μου. Ήταν πάντοτε ακριβοδίκαιος.

Θα ήταν ευχή μου, να έχουμε την ίδια πορεία με τον Ζερδεβά. Θα ήθελα πολύ να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία με τον Ζερδεβά, να έρθει πιο κοντά με Φυντάνη – Καράτση. Η υποδομή του σαν παίκτης της ΠΓΕ, είναι το καλύτερο συστατικό. Κάλυψε ένα φοβερό κενό στα αποδυτήρια, είναι αυτό που μας έλειπε.

Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Τάνταρο. Ο κύριος με «Κ» κεφαλαίο, δεν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι γυμναστές είναι το ασθενές υπογάστριο. Δεν έχουν παίξει μπάλα, δεν έχουν το μεράκι του παράγοντα, και είναι συνεχής πηγή κινδύνων για την ηρεμία στα αποδυτήρια. Η ΠΓΕ, έχει επιστήμονα - ΚΥΡΙΟ γυμναστή.

Το τιμ, δεν αλλάζει με τίποτα, και στις δύσκολες στιγμές, δεν θα φέρνουμε συνέχεια εξάρες, θα φέρουμε και ντόρτια, πρόθεσή μου να τους στηρίξω στα δύσκολα.»

Για τα αγωνιστικά: «Θέλω να εκφράσω τις απόλυτες ευχαριστίες μου σε όλους τους παίκτες, και κυρίως σε μεγάλους παίκτες που δεν έπαιξαν. Μην νομίζετε ότι ακυρώσαμε έναν Βλασόπουλο, ή  έναν Κωνσταντινίδη, Δρακόπουλο, Ακπαρίδη, Σεϊτάι. Όμως, πρέπει να παίζουν 11 να γίνονται 3 αλλαγές και το ρόστερ να είναι 27 παίκτες.

Τα Χριστούγεννα διώξαμε παίκτες που αντιδρούσαν στις επιλογές του προπονητή. Ο τρόπος που χειριστήκαμε το ποδόσφαιρο, δεν αρέσει στο παρασκήνιο.

Το υλικό της ΠΓΕ είναι υπέροχο, η πεποίθησή μου και του Κ. Φυντάνη είναι όσοι είναι 24 ετών και τα συμβόλαια λήγουν σε 2,3,4, χρόνια θα κληθούν να υπογράψουν όλοι 5ετή συμβόλαια.

Όποιος δεν θέλει να υπογράψει θα αποτελέσει παρελθόν. Θα αποτελέσουν παρελθόν όσοι παίκτες αντικειμενικά δεν μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα, γιατί οι ανάγκες της κατηγορίας είναι διαφορετικές.

Αυτοί που θα φύγουν δεν θα ξεπεράσουν τους 6! Αυτό θα γίνει με κουβέντα μαζί τους. Αγαπάμε τα παιδιά αυτά. Αυτή η ομάδα είναι που θα παίξει στη Σούπερ Λίγκα, θυμηθείτε το. Θα πρέπει όμως και οι παίκτες να δείξουν πόσο αγαπούν αυτή την προσπάθεια.

Έχω στεναχωρηθεί για τη δήλωση του Κυβελίδη, αν διάβαζα ότι τέτοιο είπε ο Φυντάνης θα αποτελούσε παρελθόν.

Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι υπάρχει «αλλά», την ίδια συμπεριφορά αντιμετώπισα από Σάμαρη, Σ. Λαμπρόπουλο, το μέλλον θα δείξει αν έκαναν καλά.

Θα γίνουν μεταγραφές, οι στόχοι μας είναι ήδη προκαθορισμένοι. Η ΠΓΕ θα αποκτήσει Έλληνες παίκτες, που θα είναι ταλέντα, που θα έχουν 30άρες συμμετοχές κυρίως στη Β’ Εθνική, μπορεί να πετύχουμε και παίκτες από Α’ Εθνική αν και είναι λίγο δύσκολο.

Θέλουμε οι παίκτες να έχουν 5-8 χρόνια ποδοσφαίρου ακόμα. Δεν θέλουμε να πάρουμε παίκτες που τελειώνουν την καριέρα τους. Το ρόστερ μας δεν θέλουμε να είναι μεγαλύτερο από 27 παίκτες.»

Για τους στόχους: Όταν είχα έρθει είχα πει ότι η ΠΓΕ σε 5 χρόνια θα είναι Α’ Εθνική. Είμαι 2 χρόνια και 3 μήνες, ο στόχος είναι εφικτός.

Η ΠΓΕ ειδικά την επόμενη χρονιά θέλει να μπει στα play- off ανόδου. Δεν μας τρομάζουν καθόλου οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Super League. Τις υπολογίζουμε τις σεβόμαστε, αλλά…

* Η Λάρισα με 46 εκ. χρέος, έχει μπει σε μία λαίλαπα.
* Ο Αστέρας Τρίπολης έχει μόνο ξένους παίκτες που ψάχνουν για άλλες πολιτείες, πρέπει να φτιάξει μία νέα ομάδα.
* Ο Ηρακλής μπαίνει στη Β’ Εθνική, με ένα χρέος 20 εκ. θα πρέπει να επενδύσει σε μία νέα ομάδα.
* Οι Σέρρες από τα Χριστούγεννα πούλησε τους Έλληνες παίκτες,
* Ο ΟΦΗ έχει 15 εκ. χρέος
* Τα Τρίκαλα οφείλουν ακόμα,
* Η Δόξα Δράμας δεν πήρε άδεια…

Άρα, μία ΠΓΕ νοικοκυρεμένη, με παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους που απέδειξαν ότι μόνο με ποδόσφαιρο και με στοιχειωδώς καλές διαιτησίες δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Για τους οργανωμένους οπαδούς: «Πρέπει να καμφθούν οι ενστάσεις των οργανωμένων οπαδών. Μεταξύ της εικόνας που είχε το γήπεδο πριν το ματς με Ασπρόπυργο, και της εικόνας με Απόλλωνα, Ρουφ, Πλατανιά, προτιμώ την εικόνα τη δεύτερη,

Τους θέλουμε τους οργανωμένους, ο κ. Χριστακόπουλος θα ζητήσει από αύριο το καταστατικό, τα μέλη του Δ.Σ. τον εκπρόσωπο τους να μπορούμε να συνεργαζόμαστε για τις εκδρομές, αλλά και ποιους θα ψέξει η ΠΑΕ σε περίπτωση άσχημων περιστατικών. Η εικόνα με την κερκίδα όπως στο παιχνίδι με τη Ρόδο, ήταν η ιδανική που ήταν και οι οργανωμένοι τότε. Θέλουμε το γήπεδο ποδοσφαιρική γιορτή, θέλουμε τους οργανωμένους όχι πρεζάκια, κακοποιούς, και ανθρώπους που έχουν διαφορετική αντίληψη και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προκαλούν καταστροφές.»

Για το προπονητικό κέντρο: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε προπονητικό κέντρο. Κάναμε μία συμφωνία με το Δήμο για το βοηθητικό, αλλά ποτέ δεν μας το διέθεσαν.

Η ΠΑΕ προσβλέπει με λαχτάρα να πάρει το κομμάτι της ΕΠΣΑ, στο Πετρωτό. Όλοι ξέρουν ότι η ΠΓΕ μπορεί να το αξιοποιήσει Δεν θα το πάρουμε ιδιοκτησία, το απαγορεύει ο νόμος, αλλά δεν μπορούμε να σιγήσουμε… Άκουσα για έναν κ. Πλάτσικα και κάποια άλλα μέλη της ΕΠΣΑ, που έχουν δικηγόρο τον κ. Τσαούσογλου της Ερασιτεχνικής.

Μόνο από την ΠΓΕ μπορεί να υπάρχει εξέλιξη. Το να ξεσπιτώνονται νεαρά παιδιά, εξυπηρετεί μόνο κάποιους μάνατζερ. Η ανησυχία τους είναι μην γίνει κάτι όμορφο εκεί, και χάσουν πελατεία.»

Για της ακαδημίες: «Η ΠΓΕ έκανε μία αγνή προσπάθεια ξεκινήσαμε με το γήπεδο της Αγυιάς με Στραβοπόδη, Μιχαλόπουλο, και στη συνέχεια ήρθε η συνεργασία με τη Νίκη Προαστείου.

Είναι βέβαιο, ότι η Νίκη είναι οργανωμένο σωματείο, περίπου 120 παιδιά δικά μας πήγαν εκεί, εμείς δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ, δεν μας ενδιέφερε. Έχω εξαίρετη άποψη για τον κ. Πατρώνη, η πρόθεση μου είναι να συνεχιστεί η συνεργασία με τη Νίκη Προαστείου, απλώς πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πως πρέπει να μετρούν την αισθητική και τις ενέργειες.

Και το λέω αυτό επειδή, έγινε μία παραχώρηση έναντι αμοιβής σε ομάδα που μισεί την Παναχαϊκή, τον Παναιγιάλειο, ενώ στη συνέχεια, μας ήρθε ένα έγγραφο μετά το ματς με Ασπρόπυργο, ότι τα παιδάκια που μάζευαν τις μπάλες, δεν θα έρθουν γιατί κινδυνεύει η ζωή τους. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Όλα αυτά με κάνουν επιφυλακτικό. Θα συζητήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει. Δεν πιστεύω ότι μετά τον κ. Πλιάτσικα, υπάρχουν άνθρωποι της Νίκης, δεν θέλω να το πιστέψω…

Εγώ βάζω μία κόκκινη γραμμή, θέλω από δω και πέρα όλοι μας να γίνουμε με τις συμπεριφορές μας καλύτεροι….»

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πανιώνιος: «Καθαρός» ο Σιώπης
Πανιώνιος: «Καθαρός» ο Σιώπης
Ένα γιωτ έργο τέχνης δαμάζει τα κύματα
Ένα γιωτ έργο τέχνης δαμάζει τα κύματα
Το Βέλγιο στον δρόμο της Ελλάδας (pics)
Το Βέλγιο στον δρόμο της Ελλάδας (pics)
Ρετρό: Η «τεσσάρα» του Παναθηναϊκού επί της Σλιέμα (vid)
Ρετρό: Η «τεσσάρα» του Παναθηναϊκού επί της Σλιέμα (vid)
Στην Αθήνα για σεμινάριο ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»
Στην Αθήνα για σεμινάριο ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τον ΟΦΗ σε μια δύσκολη στιγμή,…
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης