«Να σταματήσει το μίσος»

«Να σταματήσει το μίσος»

Να έχουν κόσμια συμπεριφορά και να μην χαλάσουν την προσπάθεια των παικτών, ζήτησε από τον κόσμο του ΟΦΗ ο Ηλίας Κώτσιος.

Με δηλώσεις του στον Athletic Radio 104,2, ο πρώην αμυντικός του ΟΦΗ και νυν του ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε για το ερχόμενο ντέρμπι στην Κρήτη, για την άνοδο του ΠΑΣ, αλλά και για το μίσος που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Για την άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Μας έφυγε ένα μεγάλο άγχος γιατί σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο έπρεπε να επιστρέψει ο σύλλογος στην Super League. Πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι, σημαντικό ρόλο παίζει και το οικονομικό σκέλος. Φέτος έχω δει πράγματα και θαύματα στην Football League. Είναι μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και κατά συνέπεια για το ποδόσφαιρο. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν δυσκολίες όμως εμείς είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Έχουμε έναν πρόεδρο που από ότι καταλαβαίνουμε βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση και έχει στόχους για τον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για όσα έγιναν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου:

«Είμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήμασταν πριν από το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Είχα πει και τότε ότι δεν έπρεπε να γίνει τίποτα. Δυστυχώς, μετά τον αγώνα ασχοληθήκαμε με το παιχνίδι όλοι μας και η υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό που βιώνω εγώ σαν ποδοσφαιριστής δεν μπορώ να μιλήσω σαν οπαδός και σαν φίλαθλος Σκεφτόμουν μετά το τέλος του αγώνα ότι μπορούσε να χαλάσει όλη την προσπάθεια που κάναμε ένας ανόητος οπαδός».

Για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν την Κυριακή:

«Ελπίζω να μην γίνει το ίδιο και από την πλευρά του ΟΦΗ γιατί όλοι στην ομάδα κάνουν μεγάλη προσπάθεια και σε συνδυασμό με τον υποβιβασμό του Ηρακλή, είναι η μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει ο ΟΦΗ στην Super League. Θα είναι κρίμα να σταματήσουν κάποιοι την προσπάθεια του ΟΦΗ. Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν συνέβη τίποτα. Όλοι οι παίκτες μεταξύ τους είναι φίλοι και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων. Δεν γίνεται να πετάει ο καθένας οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο και να τραυματιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής ή και να κάνει κακό ακόμα και στους ίδιους τους εαυτούς τους».

Για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων:

«Οι ποδοσφαιριστές δεν γίνεται να χωρίσουν τίποτα. Σήμερα είναι αντίπαλοι, αύριο μπορεί να είναι συμπαίκτες σε κάποια άλλη ομάδα. Είναι δυνατόν να έχω εγώ έχθρα με κάποιους παίκτες του ΟΦΗ που ήμασταν συμπαίκτες; Αγωνιζόμενος στον ΠΑΣ Γιάννινα και έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν στον ΟΦΗ και στο περιβόητο μπαράζ, θέλησα να φέρω σε επαφή τον κύριο Χριστοβασίλη με το Νίκο Μαχλά ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις ακόμα περισσότερο».

Για την αντιμετώπιση που περιμένει να έχει ο ίδιος από τους οπαδούς του ΟΦΗ:

«Ακούγονται περίεργα πράγματα προς το πρόσωπο μου που με προσβάλουν. Με κατηγόρησαν ότι επιτέθηκα στον Πολυχρόνη Βεζυρίδη και αυτό είναι αστείο. Με το παιδί κάναμε μαζί διακοπές και δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνω αυτό. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πει ότι ζήτησα τον λόγο από τον Βεζυρίδη και τότε θα βγω δημοσίως και θα ζητήσω συγνώμη. Είναι κρίμα να ακούγονται τέτοια πράγματα για εμένα και όπως αγωνιζόμουν στον ΟΦΗ και τιμούσα την φανέλα του, έτσι και τώρα αγωνίζομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα και θέλω να τιμάω την φανέλα του».

Για την «έχθρα» που υπάρχει:

«Πρέπει να σταματήσει αυτό το μίσος που υπάρχει. Ότι έγινε – έγινε και θα πρέπει να μπει ένα τέλος. Εγώ προσωπικά θέλω να ζητήσω από τους φιλάθλους του ΟΦΗ να έχουν κόσμια συμπεριφορά και είναι κρίμα να χαλάσουν κάποιοι την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες του ΟΦΗ, ο προπονητής που τον γνωρίζω αρκετά καλά και ο Νίκος Μαχλάς».

Για τον ίδιο:

«Επέλεξα να έρθω και να αγωνιστώ. Πολλοί μου έλεγαν να μην έρθω να παίξω γιατί θα με βρίσουν και θα ακούσω πολλά. Δεν γίνεται να ακολουθήσω αυτήν την συμπεριφορά. Μετά από 10 ημέρες θα έρθω στην Κρήτη και εκεί είναι το μέρος μου. Εκεί θα έρθω το καλοκαίρι και εκεί θα ζήσω. Θα ακούσω πολλά όπως ακούω πολλά σε κάθε γήπεδο. Ειδικά εγώ βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη κατάσταση γιατί είμαι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στον ΟΦΗ και αγωνίζεται τώρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρέπει να σταματήσουν όλα και μακάρι να ξεκινήσει αυτό από τους φιλάθλους του ΟΦΗ. Και στο κάτω – κάτω, όλοι γνωρίζουν ότι η Κρητική φιλοξενία είναι η καλύτερη στην Ελλάδα και αυτό πρέπει να γίνει».

Για το αγωνιστικό κομμάτι:

«Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι που θα ευχαριστήσει όλους τους φιλάθλους. Ελπίζω να μην σταματήσει ο αγώνας και να συμβεί το παραμικρό. Γνωρίζετε ότι είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Όποιος είναι καλύτερος, θα κερδίσει και εκεί θα τελειώσει το παιχνίδι. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να γίνει και εύχομαι να μην συμβεί το παραμικρό».

Για τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα που θα έρθει και θα προκαλέσει. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Εμείς θα έρθουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και τίποτα παραπάνω».

Για τον στόχο του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Πείτε μου μια ομάδα που αγωνίζεται σε ένα γήπεδο και δεν πάει για να κερδίσει; Αλλιώς δεν υπάρχει ποδόσφαιρο και ανταγωνισμός. Δεν θα έρθουμε στο Ηράκλειο για να κάτσουμε 11 ποδοσφαιριστές και να χάσουμε 7-0 και 8-0. Αν είμαστε σε καλή μέρα θα δούμε τι θα γίνει. Εμείς πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν η άνοδος στην Super League».

Για τον ΟΦΗ:

«Γνωρίζω πολλά πράγματα γύρω από την ομάδα του ΟΦΗ. Οι φίλαθλοι της ομάδας θέλουν να γίνει το παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ». Σίγουρα, είναι άλλη ατμόσφαιρα και διαφορετικό το κλίμα αν γίνει εκεί το παιχνίδι. Και οι παίκτες θέλουν να παίξουν εκεί γιατί γνωρίζουν την ατμόσφαιρα που θα ζήσουν εκεί. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει όμως το θέμα είναι τι διάθεση θα υπάρχει από την διοίκηση του ΟΦΗ, από τους φιλάθλους, από όλους όσους συμμετέχουν. Αν υπάρχει διάθεση να τελειώσει το παιχνίδι, θα τελειώσει. Όσοι σκεφτούν να κάνουν κάτι, ας σκεφτούν μόνο την ομάδα του ΟΦΗ και την προσπάθεια ολόκληρης της χρονιάς».

Για τις ομάδες που πήραν την άνοδο:

«Θα μπορούσα να πω ότι βγαίνουν οι δύο πιο σταθερές ομάδες. Δεν γνωρίζω αν άλλες ομάδες αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα. Είναι μια χρονιά που διεκδίκησαν την απευθείας άνοδο τρεις ομάδες. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ θα είναι η επόμενη ομάδα που θα πάρει την άνοδο».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Χιμένεθ: «Ήταν πάρα πολύ σημαντικό να πάρουμε τη νίκη»
Χιμένεθ: «Ήταν πάρα πολύ σημαντικό να πάρουμε τη νίκη»
ΠΑΕ ΑΕΛ: «Δραπενηφόρο άρμα και αντιαθλητικός ο Μολέδο. Θα τον καταγγείλουμε»
ΠΑΕ ΑΕΛ: «Δραπενηφόρο άρμα και αντιαθλητικός ο Μολέδο. Θα τον καταγγείλουμε»
Τα κλάματα του Λουτσιάνο και οι φόβοι για ρήξη χιαστών (pics)
Τα κλάματα του Λουτσιάνο και οι φόβοι για ρήξη χιαστών (pics)
Ανακοινώθηκε η αναβολή του 2ου ιστιοπλοϊκού Μαραθώνιου
Ανακοινώθηκε η αναβολή του 2ου ιστιοπλοϊκού Μαραθώνιου
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης