«Μέχρι τις 20 του μήνα...»

«Μέχρι τις 20 του μήνα...»

Πολλά ενδιαφέροντα θέματα περιελάμβανε η τελευταία κατά τα φαινόμενα  συνέντευξη τύπου του Καβακά για τη φετινή σεζόν.

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων αναφέρθηκε στο επερχόμενο ματς με τη Παναχαϊκή στη Πάτρα, στο δικό του μέλλον στο Μάλεμε στις σκέψεις του αναφορικά με τον αγωνιστικό προγραμματισμό της ομάδας ενόψει της επόμενης σεζόν, αλλά και την υπόθεση με το φερόμενο ενδιαφέρον του για τον ποδοσφαιριστή του ΑΟΧ Σωτήρη Τσάτσο.

Σχετικά με τον αγώνα με τη Παναχαϊκή τελευταίος για τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τον Καβακά ο Πλατανιάς θα ταξιδέψει στη Πάτρα για να υπερασπιστεί το όνομα του και να εξαντλήσει όσες πιθανότητες έχει για θετικό αποτέλεσμα και κατʼ επέκταση να διεκδικήσει μια θέση στα μπαράζ ανόδου. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι οι πιθανότητες δεν είναι πολλές, ενώ τόνισε ότι η Παναχαϊκή αξίζει να αγωνίζεται στη Βʼ εθνική.

«Κανένας προπονητής παγκοσμίως δεν προετοιμάζει την ομάδα του για να πάει να δει την ατμόσφαιρα ή να παρακολουθήσει αν έχει κόσμο ή όχι. Βέβαια, μας ευχαριστεί πάρα πολύ που θα βρεθούμε σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου, σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για την Πάτρα και την πόλη της Αχαΐας. Προσωπικά θα έλεγα ότι η ομάδα αυτή αξίζει να βγει στην Βʼ Εθνική και όχι στην Βʼ Εθνική, αλλά στην Αʼ Εθνική. Είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία, με πάρα πολύ κόσμο. Έχει γίνει μια προσπάθεια από τον πρόεδρό της, τον κ. Κούγια, εδώ και αρκετά χρόνια θα έλεγα, και νομίζω ότι δικαιωματικά θα πρέπει να ανέβει στην Βʼ Εθνική. Και βάσει εικόνας, νομίζω πως είχε την πιο σταθερή στο βʼ γύρο. Και βάσει ομάδος και βάσει οργάνωσης και βάσει ονόματος και βάσει φανέλας. Όλα αυτά συντελούν στο ότι η Παναχαϊκή θα πρέπει να αλλάξει κατηγορία. Κι εγώ είμαι ένας από αυτούς που λένε ότι η ομάδα αυτή πρέπει να αλλάξει κατηγορία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πάμε να γίνουμε σάκος του μποξ στην Πάτρα. Εμείς θα πάμε να υπερασπίσουμε το όνομά μας, τους εαυτούς μας, την ομάδα μας, το χωριό μας και να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος.»

Σχετικά με την επόμενη μέρα και το δικό του μέλλον στο Μάλεμε ήταν ξεκάθαρος δηλώνοντας ότι θα περιμένει τη διοίκηση μέχρι τις 20 του μήνα χωρίς να παραλείψει να εκφράσει την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται  στο σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.

«Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε κανένα θέμα είτε οργανωτικό είτε προπονητικό είτε αγωνιστικό και θα έλεγα ότι αυτό είναι ανησυχητικό για μένα. Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ όσον αφορά τη νέα χρονιά. Θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη κάποιες συζητήσεις. Εγώ θα βρίσκομαι στα Χανιά έως τις 20 του μήνα, από εκεί και πέρα θα αναχωρήσω για την πατρίδα μου. Από εκεί και πέρα, καλό θα είναι να ρωτήσετε πάνω σε αυτό το θέμα, τη διοίκηση. Εγώ μέχρι τις 20 του μηνός θα είμαι εδώ. Από εκεί και πέρα θα φύγω. Το σωστό είναι όταν έχεις έναν άνθρωπο, να μιλάς τετ-α-τετ και όχι από το τηλέφωνο. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος, όταν έχεις κάποιον απέναντί σου να συζητήσεις, να το κάνεις από το τηλέφωνο. Θα ήταν άκαιρο θα έλεγα να συζητήσουμε διά τηλεφώνου. Απʼ ό,τι έχω καταλάβει και η διάθεση της διοίκησης είναι μέχρι τις 20 του μήνα, να κάνουμε μια συζήτηση, να δούμε τι γίνεται.
Νομίζω πάντως ότι έχουν δείξει τη διάθεση πως επιθυμούν να συνεργαστούμε και τη νέα χρονιά. Μου το έχουν πει και εμένα προσωπικά. Νομίζω ότι το σωστό και το πιο λογικό είναι να τελειώσει το παιχνίδι της Κυριακής και να ξεκινήσουμε από Τρίτη-Τετάρτη μία συζήτηση για το τι θα κάνουμε τη νέα χρονιά. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο λογικό..».

Η εκτίμηση ωστόσο του Καβακά για τις προθέσεις της διοίκησης είναι ότι θα και αυτή από την πλευρά της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η ομάδα να συνεχίσει την φετινή πορεία της και του χρόνου να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατή.

«Είμαι σίγουρος ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να παίξουν και οι ίδιοι τον ρόλο του κομπάρσου στο νέο πρωτάθλημα. Από τη φύση τους είναι εγωιστές και αυτό που έχουν ξεκινήσει να κάνουν, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να το αφήσουν χωρίς να το υπερασπιστούν. Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορώ να απαντήσω εξ ονόματός τους. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι εγωιστές και δεν πρόκειται να αρκεστούν σε μία καλή πορεία της ομάδας ή να σωθούν την προτελευταία αγωνιστική. Νομίζω ότι μία πορεία εξίσου ανάλογη της φετινής, θα είναι ο στόχος και για τη νέα χρονιά».

Αποκάλυψε επίσης έχει ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζει την έκθεσή του αναφορικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό την οποία θα παραδώσει μετά το τέλος του πρωταθλήματος στη διοίκηση η οποία θα περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές, εκ των οποίων κάποιες κατ ανάγκη κι άλλες κατʼ επιλογή . Σύμφωνα πάντως με τον Καβακά το πλάνο της νέας περιόδου θα πρέπει να έχει τριετή ορίζοντα.

«Εγώ έχω ήδη ξεκινήσει να κάνω την έκθεσή μου, την οποία θα αφήσω στη διοίκηση είτε μείνω είτε φύγω. Από εκεί και πέρα, οι άνθρωποι θα πράξουν αναλόγως προς το συμφέρον της ομάδας τους. Εγώ τις θέσεις και τις ιδέες μου θα τις καταθέσω και θα δούμε.
Σίγουρα τη νέα χρονιά θα αποχωρήσουν κάποιοι παίκτες, γιατί έχουν φιλοδοξίες, γιατί θέλουν να πάνε παραπάνω, γιατί έκαναν μια πολύ καλή σαιζόν. Λογικό είναι να υπάρξει ενδιαφέρον από μεγαλύτερες ομάδες. Τώρα, αν θα μείνουν ή όχι, θα έλεγα ότι δεν είναι δικό μας θέμα γιατί οι παίκτες αυτοί μένουν ελεύθεροι. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας να τους κρατήσουμε.
Καταλαβαίνετε όμως ότι η ομάδα θα πρέπει να χτιστεί εκ νέου. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια νέα αρχή. Θα πρέπει να χτίσουμε μία ομάδα για τα επόμενα 2-3 χρόνια, τουλάχιστον. Μόνο έτσι νομίζω ότι θα ξεκινήσει η ομάδα αυτή να έχει βιωσιμότητα. Δε μπορούμε δηλαδή να πάρουμε έναν αριθμό «Χ» ποδοσφαιριστών και του χρόνου να μην τους έχουμε. Δεν γίνεται. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά μετά από την αρχή. Και φέτος αυτό πάθαμε.
Αυτό σημαίνει δηλαδή συμβόλαια μεγαλύτερης διάρκειας. Δύο-τριών χρόνων, παιδιά σε καλή ηλικία για να παίξουν ποδόσφαιρο. 4-5 ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έχουν εμπειρία την οποία δεν είχαμε φέτος, για να κάνουμε αυτό που θέλουμε και οραματιζόμαστε».

Ο Καβακάς διευκρίνισε τέλος επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Σωτήρη Τσάτσο.  Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα ο Καβακάς φερόταν να έχει δείξει ενδιαφέρον  για τον έμπειρο μέσο του ΑΟ Χανιά, σενάρια τα οποία ο τεχνικός του Πλατανιά χαρακτήρισε αστεία. 

«Το θέμα αυτό το δημιουργήσατε εσείς, δεν το δημιούργησα εγώ. Ουδέποτε μίλησα για μεταγραφικούς στόχους. Εγώ δεν μίλησα για μεταγραφικούς στόχους, αν θυμάστε καλά, ούτε τον Δεκέμβριο που επιμένατε και μου κάνατε ερωτήσεις ποιους παίκτες θα πάρουμε, πόσο μάλλον τώρα που ουσιαστικά δεν έχω έρθει και σε συμφωνία με την ομάδα. Πώς να προσεγγίσω ποδοσφαιριστές και να μιλήσω για του χρόνου όταν δεν έχω συμφωνήσει εγώ ο ίδιος; Νομίζω ότι είναι αστείο. Και είναι αστεία όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται.
Δεν υπάρχει ούτε φιλολογικό ενδιαφέρον ούτε επίσημο ενδιαφέρον ούτε... πλατωνικό ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή για τίποτε άλλο πέραν από το παιχνίδι της Κυριακής».

Στα αγωνιστικά ενόψει Πάτρας, ο Καβακάς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και θα έχει άπαντες στη διάθεσή του. Μονάχα ο Πότσι νιώθει κάποιες μικροενοχλήσεις αλλά δεν υπάρχει ανησυχία.

Χανιά: Μάνος Βαϊδάκης

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τον ΟΦΗ σε μια δύσκολη στιγμή,…
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης