Football League: Το… ταμείο του πρώτου γύρου!

Football League: Το… ταμείο του πρώτου γύρου!

Η Λαμία κέρδισε την Πέμπτη, εκτός έδρας, την Αναγέννηση Καρδίτσας με 2-0, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου της  Football League.

Η ομάδα της Φθιώτιδας τερμάτισε στην πρώτη θέση της δεύτερης κατηγορίας τους πρωταθλήματος μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης έχοντας 43 βαθμούς κι ακολουθούν ο Άρης με 35 και ο Αγροτικός Αστέρας με τον ΟΦΗ που έχουν από 30.

Η κατάσταση στην κορυφή όμως μπορεί να αλλάξει μετά την ένσταση των Άρη και ΟΦΗ για την αντικανονική συμμετοχή του Ντουρμισάι στο ματς της Λαμίας με τη Σπάρτη, μιας και η ομάδα της Φθιώτιδας κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών.

Στους δυο… τρίτος δεν χωρεί

Απομένουν άλλες 17 αγωνιστικές για να δούμε ποιες ομάδες θα εγκαταλείψουν τα δύσβατα μονοπάτια της Football League για τα μεγάλα σαλόνια. Την χαρά όμως θα την νοιώσουν μόνο δυο ομάδες. Βάση των αποτελεσμάτων και της εικόνας που έχουμε σχηματίσει από τον πρώτο γύρο, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία διεκδικούν με αξιώσεις την μετακόμιση στην πρώτη κατηγορία.

Οι Άρης και ΟΦΗ κουβαλάνε ιστορία χιλιάδων χρόνων και δεκάδων επιτυχιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να κάνουν την υπέρβαση. Και ενώ οι Κρητικοί φαίνεται να βρίσκουν την ηρεμία που τους έλειπε με την πρόσληψη του Παπαδόπουλου στον πάγκο, οι Θεσσαλονικείς διανύουν ένα μεταβατικό στάδιο. Η διοίκηση ψάχνει τον αντι-Αναστόπουλο και τον κατάλληλο που θα επιχειρήσει ένα ηλεκτροσόκ για να μπει ο Άρης δυνατά στο κυνήγι της ανόδου.

Untitled copy
Βαρύ πυροβολικό η «ελαφρά ταξιαρχία»

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα 32 φορές σε 17 αγώνες, γεγονός που δικαιολογεί και την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Ακολουθεί η Λαμία με 31 γκολ όσα και ο τρίτος Άρης. Η ομάδα της Φθιώτιδας πάντως έχει δεχθεί τα λιγότερα τέρματα στο πρώτο γύρο, μόλις 4 και πέντε λιγότερα από τον συγκάτοικο στην κορυφή, Απόλλωνα Σμύρνης.

2 copy

«Χρυσό» παπούτσι στον Βασιλόγιαννη

Το όνομα του Ανδρέα Βασιλόγιαννη φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ. Ο επιθετικός της Λαμίας έχει δει 8 φορές τη μπάλα στα δίχτυα αντίπαλης ομάδας, μετά από προσπάθεια του. Ο ανταγωνισμός όμως στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι μεγάλος. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τρεις επιθετικοί οι οποίοι έχουν κλέψει τις εντυπώσεις με την μέχρι τώρα εκτελεστική τους δεινότητα. Είναι ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος (Απόλλων Σμύρνης), ο Κώστας Ηλιόπουλος (ΑΕ Σπάρτη) και ο Ανδρέας Σταματής (ΑΟ Χανιά) που έχουν σημειώσει επτά γκολ.

Τα «κάστρα» της κατηγορίας

Πέντε ομάδες της κατηγορίας έχουν μετατρέψει τις έδρες τους σε απόρθητα κάστρα. Η Λαμία έχει το απόλυτο στο δημοτικό στάδιο της πόλης, μετρώντας 9 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στη σχετική λίστα ακολουθούν άλλες τέσσερις ομάδες οι οποίες έχουν νίκες και ισοπαλίες αλλά καμιά ήττα.

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει 6 νίκες και 3 ισοπαλίες στη Ριζούπολη, ο Άρης 7 νίκες και 1 ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης», ο Αγροτικός Αστέρας 7 νίκες και 2 ισοπαλίες στον Εύοσμο και ο Παναιγιάλειος 6 νίκες και 3 ισοπαλίες στο Αίγιο. Τα περισσότερα τρίποντα συνολικά στον πρώτο γύρο έχει η Λαμία (14) και ακολουθούν Απόλλων Σμύρνης (13) και Άρης (10).

3

«Κίτρινος» πυρετός για τρεις

Στον πρώτο γύρο τρεις παίκτες της κατηγορίας έχουν δει αντικρίσει τις περισσότερες κίτρινες κάρτες. Πρωταθλητής της κατηγορίας αναδεικνύεται ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης του Αιγινιακού με 8  κάρτες ενώ έπονται ακολουθούν με 7 οι Κώστας Μπανούσης (ΑΕ Σπάρτη) και Ανδρέρας Τάτος (Άρης) που έχουν από 7. Στη λίστα ακολουθεί μια πλειάδα παικτών που έχουν φτάσει τις 6.

4

Οι… άτακτοι

Το πρωτάθλημα της Football League χαρακτηρίζεται για την μαχητικότητα των παικτών και τα σκληρά μαρκαρίσματα. Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι λόγοι για να πάρει κάποιος το δρόμο για τα αποδυτήρια, είτε με απευθείας κόκκινη κάρτα, είτε με δυο κίτρινες. Στην δεύτερη λίστα ανήκουν οι Δημήτρης Ουνγιαλίδης και Λεωνίδας Κασνέτσης από Αγροτικό Αστέρα και Πανελευσινιακό, αντίστοιχα, που έχουν από δυο αποβολές.

Ποδοσφαιριστές που έχουν αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα δεν είναι πολλοί. Την πρωτοκαθεδρία έχει ο Γιώργος Μπουντόπουλος της ΑΕ Σπάρτη με δυο κόκκινες. Η πρώτη ήταν στην Κρήτη και στο ματς με τον Κισσαμικό στις 10 Δεκεμβρίου και η δεύτερη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καλλιθέα στις 15 Ιανουαρίου.

5

Το πρώτο κανόνι και τα ερωτηματικά

Η φετινή διοργάνωση της Football League σημαδεύτηκε από την πρόωρη αποχώρηση του Πανθρακικού. Λίγες αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρώτου γύρου,  η ομάδα της Κομοτηνής αποφάσισε να αποσυρθεί, λυγίζοντας από τα οικονομικά βάρη που δεν την άφηναν να ανασάνει.

Οι οφειλές σε πρώην ποδοσφαιριστές ήταν η θηλιά που έσφιγγε ολοένα και περισσότερο, κάνοντας τη διοίκηση των Θρακιωτών ανήμπορη να διαχειριστεί την μεγάλη κρίση. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλες ομάδες, λόγω της απουσίας χορηγιών από την διοργανώτρια αρχή και εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξει άλλη ομάδα που θα έχει την τύχη του Πανθρακικού.

6


Άνοδος στα… λόγια

Τρεις ομάδες ξεκίνησαν με όνειρα και φιλοδοξίες τη σεζόν και βροντοφωνάζοντας πως η άνοδος στα μεγάλα σαλόνια είναι ο μεγάλος στόχος. Τα Τρίκαλα έχασαν το τρένο πέρυσι και τη φετινή σεζόν δεν συμβιβάζονταν με τίποτα λιγότερο από τη Super League. Για αυτό και οι Θεσσαλοί προχώρησαν σε πολλές και ακριβές μεταγραφικές κινήσεις για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Τα λεφτά όμως, όπως λέει και μια παροιμία, δεν φέρνουν την ευτυχία και οι «Σακαφλιάδες» έχουν απομακρυνθεί σημαντικά από τους στόχους τους.

Ο Πανθρακικός έμεινε με την όρεξη καθώς βάρεσε κανόνι στα λίγο πριν τα μισά της σεζόν, ενώ η Καλλονή μάλλον θα πρέπει να… αναβάλει τα όνειρα για Super League! Οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα με καράβι, την έχουν γονατίσει οικονομικά και ο στόχος της ανόδου μετατράπηκε σε εφιάλτης ενώ ο κίνδυνος του υποβιβασμού καραδοκεί…



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved