Ζευγάρωσε τις γκάφες ο Τεννές!

Ζευγάρωσε τις γκάφες ο Τεννές!

Όπως πέρυσι στον Απόλλωνα Σμύρνης έτσι και σήμερα ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τη Λαμία με έξι ξένους στην 11άδα

Τα λάθη διδάσκουν αλλά από ότι φαίνεται ο Έλληνας προπονητής δεν είναι καλός… μαθητής! Πέρυσι υπέπεσε σε ολέθρια γκάφα στον Απόλλωνα Σμύρνης, που τον υποχρέωσε σε παραίτηση από τον πάγκο της ομάδας και σήμερα επανέλαβε το ίδιο λάθος, που δεν αποκλείεται να τον οδηγήσει στην αποχώρηση από την τεχνική ηγεσίας της Λαμίας.

Στην αναμέτρηση με την ΑΕ Σπάρτη, η ομάδα της Φθιώτιδας πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη και «έπιασε» τον Απόλλωνα Σμύρνης στην κορυφή της Football League. Ο Τεννές όμως είχε κάποια στιγμή στην 11άδα έξι παίκτες, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας: Τους Όμο, Τζόκιτς, Μπλάζιτς, Ντουρμισάι, ενώ πέρασαν στο παιχνίδι ως αλλαγές οι Βάντερσον και Ρότσα.

Βάση του ΚΑΠ, αυτό δεν επιτρέπεται, αφού η ενδεκάδα θα πρέπει να έχει μέχρι πέντε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε Εθνικές ομάδες της Ελλάδας!

Τον «έφαγε» ο Φατιόν

Ο Όμο έκανε «όργια» σήμερα στη Λαμία αφού άνοιξε το σκορ στο 15' και στο 77' πραγματοποίησε απίθανη ντρίμπλα αλά… Νεϊμάρ και γύρισε στον επερχόμενο Βασιλόγιαννη που διαμόρφωσε το τελικό 2-0, ξελασπώνοντας τον Τεννέ.
Στις 28 Μαρτίου 2016 και στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Πανελευσινιακό, για τη Football league πάλι, η «ελαφρά» ταξιαρχία φλέρταρε για 95 λεπτά με την γκέλα, αλλά ο Εμανουέλ Κονέ την λύτρωσε καθώς νίκησε με 1-0 και συνέχισε το κυνήγι των ΑΕΛ και Κέρκυρας για τη Super League. Στο παιχνίδι με τους «σταχυοφόρους» όμως και συγκεκριμένα από το 71' έως το 97' ήταν στον αγωνιστικό χώρο οι εξής έξι ποδοσφαιριστές κοινοτικοί-αλλοδαποί του Απόλλων Σμύρνης:
1. Κονέ (ξένος)
2. Παρπέξ (κοινοτικός)
3. Καμαρά (ξένος)
4. Βάντερσον (κοινοτικός)
5. Φομίν (κοινοτικός)
6. Φατιόν (κοινοτικός)

Ο Απόλλωνας αγνόησε ότι ο κανονισμός άλλαξε, καθώς ενώ την περίοδο 2014-2015 οι ΠΑΕ που είχαν αδειοδότηση δικαιούνταν να χρησιμοποιήσουν 6 αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές στην 11άδα, στην περίοδο 2015-2016 δικαιούνται να χρησιμοποιούν μόνο 5. Ο Φατιόν, τόσο στα μητρώα δελτίων της Football League όσο και στα μητρώα δελτίων της ΕΠΟ, είχε ατομικό δελτίο ποδοσφαιριστή ως Αλβανός, είχε προσκομίσει μόνο Αλβανικό διαβατήριο και ως εκ τούτου λογίζονταν εκείνη την περίοδο ως κοινοτικός ποδοσφαιριστής.

Ένσταση η ΑΕΛ και παραίτηση Τεννέ

Μια μέρα, μετά το ματς του Απόλλωνα με τον Πανελευσινιακό η ΑΕΛ κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, στον οποίο επικράτησε 1-0. Η ομάδα του κάμπου άλλωστε είχε έννομο συμφέρον, αφού ο Απόλλων ήταν συνδιεκδικητής της ανόδου στη Super League. Έτσι ο Απόλλων πήγε στο -10 από την πρωτοπόρο, τότε, ΑΕΛ και στο -9 από την δεύτερη Κέρκυρα και ο Μπάμπης Τεννές που έμεινε στον πάγκο 20 παιχνίδια, με απολογισμό 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες ανακοίνωσε την αποχώρηση του τονίζοντας: «Έχω την αποκλειστική ευθύνη για την απερισκεψία που έγινε στον αγώνα με την Πανελευσιανικό. Η στενοχώρια μου είναι απερίγραπτη. Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να παραιτηθώ από τη θέση μου και να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο του Απόλλωνα».

Οι ποινές του ΚΑΠ

Το άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ προβλέπει ήττα στα χαρτιά, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο για τη Λαμία. Όπως αναφέρεται σχετικά: «Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και της αφαιρούνται τρεις ( -3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος».



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved