Χαραλαμπίδης: «Πιστεύω και στηρίζω τα νέα παιδιά»

Χαραλαμπίδης: «Πιστεύω και στηρίζω τα νέα παιδιά»

Τον απολογισμό της ομάδας του Τύρναβου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έκανε ο τεχνικός του Απόστολος Χαραλαμπίδης.

Παράλληλα, ο τεχνικός της ομάδας του Κάμπου απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σχετικά με τα πλέι άουτ, τον κόσμο της ομάδας, τους παίκτες από την ομάδα των νέων και για την έδρα του «Αλκαζάρ».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Χαραλαμπίδης:
 
«Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε εδώ και εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους. Όπως γνωρίζετε όλοι, όταν ήρθα στην ομάδα είχαμε στα πέντε παιχνίδια έναν βαθμό με ψυχολογία πολύ χάλια και τρία ντέρμπι στη σειρά με Λάρισα, Βόλο και Λαμία και ακολουθούσε και το ρεπό. Έτσι έπρεπε να καταβάλουμε όλοι πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Το ότι υπήρχε διακοπή του πρωταθλήματος ήταν για μένα ευχάριστο ώστε να γνωρίσω τους ποδοσφαιριστές, να μπορέσω να δουλέψω να περάσω κάποια πράγματα και με βοήθησε πάρα πολύ.

Δούλεψαν πάρα πολύ τα παιδιά και η διοίκηση, έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους συνεργάτες μου ώστε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση και η ομάδα να βρει το δρόμο της  και να μπορέσει να διεκδικήσει την είσοδο της στα play out σε πρώτη φάση. Η πραγματικότητα είναι ότι τα καταφέραμε, η ομάδα σιγά σιγά πήρε μπρος, πήρε πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε πολύ δύσκολες έδρες με δυνατές ομάδες όπως ο Βόλος, η Λαμία και αρχίσαμε να βρίσκουμε τα πατήματά μας και να ανεβαίνουμε βαθμολογικά παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Υπήρχαν παιχνίδια που παίξαμε πολύ καλή μπάλα και οι αντίπαλοι προπονητές παραδέχτηκαν ότι ο Τύρναβος παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Φτάσαμε σε κάποια στιγμή να βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πεντάδα, αλλά δυστυχώς κάποια προβλήματα που δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο με τη φυγή των Σαμαρά και Σολφερίνο όπως και με τους τραυματισμούς των Τσούκαλου και Κισκαμπάνη, παίκτες που η ομάδα βασιζόντουσαν επάνω τους, δεν καταφέραμε να διατηρηθούμε τόσο ψηλά. Τελικά όμως όλα καλά, τα καταφέραμε μπήκαμε στα play out και αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι στον Φωκικό, όπου ο στόχος ήταν να μπούμε με μπόνους στα play out αλλά τελικά ήταν μια μαύρη μέρα για μένα, η ομάδα είναι έτοιμη για αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Τώρα ξεκινάμε την Κυριακή το πρωτάθλημα, όπου έξι ομάδες πάρα πολύ δύσκολες θα αγωνιστούν για να καταφέρουν να σωθούν, με τις τρεις από αυτές να υποβιβάζονται. Θέλει πολύ προσπάθεια και υπομονή αλλά πιστεύω πάρα πολύ στους ποδοσφαιριστές μου. Δείξαμε στο φιλικό με τον Βόλο ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση με τα παιδιά να δουλεύουν πάρα πολύ και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε άλλα προβλήματα ούτε αγωνιστικά ούτε διοικητικά, γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει διοικητική ηρεμία με τον πρόεδρο και τη διοίκηση να μας στηρίζουν. Μπορούμε αμέριμνα να συγκεντρωθούμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι να προβληματιζόμαστε όπως κάποιες άλλες ομάδες. Πιστεύω σε δύο μέρες που ξεκινάμε με τον Αιγινιακό θα είμαστε έτοιμοι, για να μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι αυτό ώστε η ομάδα να κάνει το πρώτο βήμα για την παραμονή».

Για το ποια ομάδα είναι το φαβορί για παραμονή και πόσοι βαθμοί είναι αρκετοί για αυτή;

«Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, με έξι ομάδες πολύ ανταγωνιστικές που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους. Από την πλευρά μου εγώ κοιτάω την ομάδα μου, πως θα την κάνω να είναι στις προνομιούχες τρεις θέσεις. Θεωρώ αν η ομάδα μου είναι καλά και επειδή έχουμε ένα πολύ καλό πλάνο παιχνιδιού και αν μας βοηθήσουν και οι άλλοι παράγοντες όπως η τύχη και η μέρα θα επιτύχουμε το στόχο μας. Πιστεύω 12-15 βαθμοί είναι αρκετοί να μας χαρίσουν την παραμονή».

Για το γεγονός ότι ο Τύρναβος μαζέψετε τους λιγότερους βαθμούς με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει τώρα, και τους περισσότερους με τις ομάδες που κατετάγη στις πρώτες τέσσερις θέσεις;

«Ισχύει αυτό το γεγονός, αλλά τώρα δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε τους αντιπάλους. Βλέπουμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά ντέρμπι, όπως βλέπαμε τον Βόλο, τη Λάρισα και την Λαμία. Είναι δέκα τελικοί, όπου θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι».

Την παραμονή την δίνει η έδρα;

«Θα παίξει ρόλο η έδρα και θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε στο έπακρον. Ειδικά στον πρώτο γύρο που έχουμε τρία παιχνίδια εντός, θέλω να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται».

Στην περίπτωση παραμονής, θα ανανεώσετε με τον Τύρναβο;

«Αυτή τη στιγμή το μόνο που με νοιάζει είναι η παραμονή της ομάδας, με το καλό να τα καταφέρουμε και όλα αυτά μπορούμε να τα συζητήσουμε έπειτα. Η ομάδα είναι καλό να μείνει όχι μόνο για την ίδια αλλά γενικά για το ποδόσφαιρο, ομάδες που εκπέμπουν υγεία είναι ιδανικές για ποδοσφαιριστές και προπονητές να μπορούν να δουλεύουν ήρεμα. Θεωρώ ότι όλοι θέλουν να σωθεί ο Τύρναβος, μια ομάδα που εκπέμπει διοικητική ηρεμία».

Η άποψη σας για τον κόσμο και η παρουσία του;

«Ο κόσμος πιστεύω ότι κατάλαβε για την προσπάθεια που έγινε για να φτάσουμε μέχρι εδώ πέρα και θέλω να πιστεύω ότι θα μας στηρίξει ακόμα περισσότερο σε αυτούς τους τελικούς. Πρέπει να καταλάβει ότι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για τους ποδοσφαιριστές για να μπορέσουν να αποδώσουν ακόμα καλύτερα».

Είστε ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές σας και την προσπάθειά τους;

«Σίγουρα η μεταγραφική περίοδος του Δεκεμβρίου είναι πάρα πολύ δύσκολη να βρεις αυτό που ακριβώς θέλεις, αφού οι πιο πολλοί ποδοσφαιριστές είναι είτε παραγκωνισμένοι είτε δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Όσον αφορά τους δικούς μας παίκτες, με κάποιους είμαι ικανοποιημένος και με κάποιους άλλους όχι τόσο αφού περίμενα κάποια πράγματα παραπάνω».

Υπολογίζετε παιδιά από την ομάδα νέων;

«Είναι στη σκέψη μου να χρησιμοποιήσω κάποια παιδιά από την ομάδα νέων. Έμεινα αρκετά ευχαριστημένος από την απόδοση κάποιων στο φιλικό στο Βόλο, δείχνουν να έχουν πολύ ταλέντο και τους υπολογίζω για τα play out. Είμαι άνθρωπος που στηρίζω και πιστεύω στα νέα παιδιά, όπως φαίνεται και από τη θητεία μου και σε άλλες ομάδες».

Μεταξύ των μπαράζ play off και play out, πιο θεωρείται πιο δύσκολο;

«Είναι πολύ πιο δύσκολα τα play out, γιατι αν δεν τα καταφέρεις πέφτεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο, πέφτει όλη η ψυχολογία για τους ποδοσφαιριστές και σε όλη την ομάδα γενικά. Ενώ στα play off, αν δεν τα καταφέρεις έχεις μια πικρία αλλά μπορείς να ξαναδοκιμάσεις την επόμενη χρονιά.
Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα θα μπορέσει να τα καταφέρει».

Θα επηρεάσει ο αγωνιστικός χώρος, με τη χρήση του από δύο ομάδες;

«Ο αγωνιστικός χώρος του Αλκαζάρ δεν είναι ο καλύτερος δυνατός. Εμείς θέλουμε να παίζουμε σε καλό γήπεδο, το αποδείξαμε και στο γήπεδο του Βόλου όπου παίξαμε στρωτό παιχνίδι. Ευελπιστώ οι άνθρωποι εδώ του Ε.Α.Κ.Λ. να μπορέσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν».

Υπάρχει έξτρα κίνητρο για σας που παίζετε αντίπαλος με τον Άγγελο Διγκόζη, πρώην προπονητή του Τύρναβου;

«Εγώ δεν το βλέπω έτσι, με τον Άγγελο είμαστε φίλοι. Εμένα με νοιάζει όπως σας προείπα η ομάδα μου και τίποτα άλλο. Δεν γνωρίζω πως μπορεί να το βλέπει αυτός που έφυγε από την ομάδα, δεν ξέρω πως το βλέπουν οι άλλοι. Για μένα είμαστε 90 λεπτά αντίπαλοι όπως θα είμαι και με τους άλλους τέσσερις προπονητές.
Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε προβλήματα και μικρότητες από το πουθενά, είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved