Ζάκυνθος: «Δεν αρκεί η παραμονή»

Ζάκυνθος: «Δεν αρκεί η παραμονή»

Η φετινή πορεία της Ζακύνθου ισοδυναμεί με ένα μικρό... ποδοσφαιρικό θαύμα. Οι νησιώτες παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν καταφέρει να βρίσκονται ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας και να κοιτάζουν με μεγάλη αισιοδοξία τη δύσκολη συνέχεια.

Οι Κώστας Οικονόμου και Σπύρος Αποστόλου μίλησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου, Ερμής 91.8 και έδωσαν απαντήσεις σε πολλά σημαντικά θέματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη των δυο άσων της Ζακύνθου:

Για τον ερχομό τους στην ομάδα:

Κώστας Οικονόμου: «Στην ομάδα με έφερε ουσιαστικά ο Λεωνίδας Μπίλης, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στον Τύρναβο. Έτσι πήρα την απόφαση να έρθω και να παίξω στη Ζάκυνθο».

Σπύρος Αποστόλου: «Μετά τη φυγή μου από τους Νέους του Ολυμπιακού, έπαιξα σε κάποιες άλλες ομάδες μικρότερων κατηγοριών, με τελευταίο σταθμό την Πεύκη. Το καλοκαίρι πήγα στην προετοιμασία της Νάουσας, δούλεψα σκληρά, πιστεύω ότι έπεισα τον Προπονητή και υπέγραψα συμβόλαιο με την ομάδα. Μπορεί στην αρχή να μην είχα τις ευκαιρίες που ήθελα αλλά δεν σταμάτησα να προσπαθώ και τώρα παίρνω την ανταμοιβή μου».

Για το πόσο κοντά είναι ο φίλαθλος κόσμος του νησιού στην ομάδα...

Κ.Ο: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι απ' την υποστήριξη των Ζακυνθινών φιλάθλων. Ο περισσότερος κόσμος είναι μαζί μας. Όμως δε μπορώ να μην αναφέρω ότι βλέπω και κάποιους λίγους ευτυχώς, που δεν ευχαριστιούνται την επιτυχία μας και δε καταλαβαίνω το γιατί. Πάντως στην έδρα μας επικρατεί φοβερή ατμόσφαιρα, που μας ανεβάζει κατακόρυφα ψυχολογικά».

ΣΠ. ΑΠ: «Θεωρώ ότι η έδρα μας είναι από τις πιο καυτές της κατηγορίας και έτσι εξηγείται η καλή μας παρουσία. Μου αρέσει πολύ να παίζω στο δημοτικό στάδιο. Έχει κάτι το ιδιαίτερο η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι μας. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που υπήρχε και τηλεοπτική κάλυψη, ζήσαμε όλοι μας μια πραγματική γιορτή».

Για τη γνώμη τους για το Τζανλούκα Κολονέλο και τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις:

Κ.Ο:«Είναι ένας από τους καλύτερους Προπονητές που έχω συνεργαστεί. Μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει και το γεγονός ότι επιμένει στη λεπτομέρεια. Μαθαίνουμε καινούργια πράγματα μαζί του. Μπορεί στις προπονήσεις και τους αγώνες να είναι απαιτητικός και αυστηρός αλλά έξω απ' το γήπεδο μας προστατεύει ιδιαίτερα, σα να είναι ο πατέρας μας. Έχει τεράστια υπομονή. Με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν άλλος ίσως να είχε φύγει στα μισά της χρονιάς».

ΣΠ. ΑΠ: «Είναι άνθρωπος που έχει σημαντική σταδιοδρομία στο χώρο και προέρχεται από μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ποδοσφαιρικά χώρα όπως η Ιταλία. Από εκείνον μπορούμε μόνο να μάθουμε και η αλήθεια είναι ότι έχουμε μάθει πάρα πολλά δίπλα του. Είναι ιδανική η συγκυρία να δουλεύουμε με τον ίδιο και τους συνεργάτες του».

Για τον ρόλο της διοίκησης και τη συνεργασία τους με τον Στέλιο Γούναρη:

Κ.Ο: «Είναι δύσκολο να διοικήσεις μια ολόκληρη ΠΑΕ, με τόσες υποχρεώσεις. Τα άτομα της διοίκησης κάνουν ότι περισσότερο μπορούν για να κρατήσουν όρθια την ομάδα παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Σε ότι αφορά τον κ. Γούναρη, είναι διαφορετικός σαν Πρόεδρος από όσους έχω συνεργαστεί μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι είναι περισσότερο προσιτός από άλλους. Σε άλλες ομάδες που βρισκόμουν, τον Πρόεδρο τον βλέπαμε σπάνια. Υπήρχαν ένα σωρό άλλοι που έκαναν όλες τις δουλειές. Ο ίδιος πάντως ζει και αναπνέει για την ομάδα όλο το 24ωρο. Μας λείπει μια καλύτερη οργάνωση αλλά μέχρι τώρα τα βγάζουμε πέρα, εύκολα ή δύσκολα».

ΣΠ.ΑΠ: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος του Προέδρου. Εάν δεν υπήρχε εκείνος, ίσως η ομάδα να μην ήταν εκεί που βρίσκεται σήμερα. Μπορεί τα άτομα της διοίκησης να είναι λίγα ποσοτικά αλλά δίνουν μεγάλο αγώνα, για να την κρατήσουν όρθια και τα καταφέρνουν».

Ποια λέξη θα χρησιμοποιούσατε για να χαρακτηρίσετε τη φετινή χρονιά της ομάδας;

Κ.Ο. - ΣΠ.ΑΠ.: «Πιστεύουμε ότι τηρουμένων των δυσκολιών που υπάρχουν αλλά και το γεγονός ότι είμαστε νεοφώτιστοι στη Β' Εθνική, η παραμονή αυτή ισοδυναμεί με θαύμα. Το ότι ξεκινήσαμε με τόσα νέα παιδιά τη χρονιά, χωρίς τις πολλές παραστάσεις, σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο, είναι σπουδαίο ότι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Δεν σταματάμε όμως εδώ, πρέπει να συνεχίσουμε και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Δε μας αρκεί μόνο η παραμονή».

Γιατί η ομάδα παρουσιάζει αυτή τη διαφορετικότητα, στα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια της;

Κ.Ο-ΣΠ. ΑΠ: «Είναι ξεκάθαρο ότι στην έδρα μας, η παρουσία του κόσμου μας δίνει άλλη δυναμική και αυτό φαίνεται απ' τα αποτελέσματα. Εκτός έδρας που δεν υπάρχουν φίλαθλοι μας, έχουμε πρόβλημα. Αν πάντως τα παιχνίδια άρχιζαν στο 20ό λεπτό, μάλλον θα βρισκόμασταν στις θέσεις των πλέϊ-οφ. Είναι κάποια παιχνίδια που τα χάσαμε καθαρά απ' τα νωθρά μας ξεκινήματα. Επίσης είναι τρομερά κουραστικά τα ταξίδια που κάνουμε, ενώ είναι και θέμα τύχης. Υπάρχουν παιχνίδια που δημιουργούμε και χάνουμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Στο ματς με τον Πιερικό, είχαμε πάνω από 5 κλασικές φάσεις για γκολ, με τον ίδιο αμυντικό να σώζει τη μπάλα τρεις φορές πάνω στη γραμμή. Φταίμε και εμείς αλλά είμαστε και πολύ άτυχοι, μακριά απ' το νησί».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved