Σφακιανάκης: «Η θέση τους είναι στη Super League»

Σφακιανάκης: «Η θέση τους είναι στη Super League»

Αντίθετος με την απαίτηση της ΕΠΟ να παίξουν Ηρακλής, Καβάλα και  Ολυμπιακός Βόλου στη Football League εμφανίστηκε ο Στέλιος Σφακιανάκης, τονίζοντας πως ανήκουν στη Super League.

Ο αντιπρόεδρος της Football League και της Καλλονής μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, ο αντιπρόεδρος της Football League και της Καλλονής, τόνισε πως δύσκολα θα βρεθεί λύση για τις τρεις ομάδες.

«Δεν υπάρχει απόφαση. Υπάρχει μια εκτίμηση. Υπήρχε αρνητική διάθεση για τις τρεις ομάδες, όχι τόσο γιατί δεν είναι δίκαιη η αποκατάσταση τους αλλά γιατί εστάλη αυτή η επιστολή του κ. Πιλάβιου στην Football League και όχι στην Super League. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν γιατί δεν πάνε στην Super League, δηλαδή εκεί από όπου εξέπεσαν. Ο δεύτερος προβληματισμός είναι με πιο νομικό έρισμα μπορούν να μπουν στην Football League. Το τρίτο ερώτημα, που είναι και δικό μου, είναι αφού πήραν αδειοδότηση και ζητάει η ΕΠΟ να επανέλθουν τότε με ποιοι σκεπτικό όσες δεν έχουν αδειοδότηση θα αποφασίσει η ΕΠΟ να παίξουν στην Super League; Υπάρχει μια διάθεση ότι για αυτές που δεν θα αδειοδοτηθούν, θα υπάρξουν παρεμβάσεις είτε από την πολιτεία με την μορφή της ΕΕΑ είτε από τα θεσμοθετημένα όργανα, την ΕΠΟ δηλαδή, για να βοηθηθούν αυτές οι ομάδες. Σε τέτοια περίπτωση, υπάρχουν ομάδες που ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα. Να στραφούν δηλαδή κατά ΕΠΟ, ΕΕΑ, θα εγείρουν αξιώσεις για την ζημιά που θα υποστούν ενώ υπάρχουν ομάδες που σκέφτονται αποχώρηση.

Δεν μπορεί η ΕΠΟ να λέει ότι αδειοδοτήθηκαν ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και ο Ηρακλής και άρα πρέπει να επανέλθουν, και δίκαια βέβαια, αλλά παράλληλα όσες δεν έχουν αδειοδοτηθεί από την Σούπερ Λίγκα να παίζουν. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό και για να αποφύγουμε την οριστική απόφαση προκρίναμε αυτό που λέμε στην επιστολή προς την ΕΠΟ. Να επιλυθεί το θέμα της Super League. Αν και διάβασα μια δήλωση του κ. Μωραλη που μιλάει για 16 ομάδες. Το βλέπω δύσκολο. Όλο αυτό είναι στις παρυφές της νομιμότητας», τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν ήταν απολύτως νόμιμο θα έπαιρνε απόφαση και η ΕΠΟ. Αλλά γι’ αυτό ακριβώς δεν έχει πάρει απόφαση αλλά μας κάνουν μια προτροπή, μια πρόταση. Για μένα βέβαια τα Δ.Σ. παίρνουν αποφάσεις. Η αρχή του κειμένου αναφέρει να πάνε οι τρεις ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες. Υπάρχει όμως, διαφορετική αντιμετώπιση ανάμεσα σε Ηρακλή και Καβάλα, Ολυμπιακό Βόλου. Ακόμα και η ίδια επιστολή διαφοροποιεί τις δύο ομάδες και στο τέλος λέει ότι με το ίδιο σκεπτικό μπορείτε να επιληφθείτε και την υπόθεση Ηρακλή. Εγώ προσωπικά είπα εξωθεσμικά κατ’ ίδιαν σε αυτές τις ομάδες ότι με αυτή την πρόταση που κάνει η ΕΠΟ σας υποβιβάζει. Ενώ πρέπει να τους βάλει στη Super League, μας λέει να τους βάλουμε στην Football League. Τους βάζει πάλι μια ποινή υποβιβασμού. Έκανα έκκληση στο Δ.Σ. και είπα: «Βρείτε μου το νομικό έρισμα να πατήσουμε πάνω». Και μου είπαν: «Ε, τώρα σε αυτό κολλάς με τόσα που έχουν γίνει στο ποδόσφαιρο;».

Εγώ στενοχωριέμαι γιατί δεν παίρνει θέση η ΕΠΟ, πετάει την καυτή πατάτα στην Football League. O νομικός σύμβουλος μας είπε ότι δεν βλέπει νομικό έρισμα και πως οι ομάδες πρέπει να απευθυνθούν στην Super League. Χωρίς νομική κάλυψη δεν μπορούμε να τους πάρουμε εκτός και αν αποδεχθούν τον υποβιβασμό τους, υπάρχει ομοφωνία και αυξηθούν και οι ομάδες. Είναι πολύ δύσκολο. Φοβάμαι πως θα καθυστερήσει και άλλο το πρωτάθλημά μας γιατί μπορεί να ζητήσουν κάποιοι ασφαλιστικά μέτρα».

Αναφερόμενος στο περυσινό σκάνδαλο των πλαστογραφιών είπε: «Για ότι έγινε πέρυσι φταίει μόνο ο υπάλληλος; Δεν έχει ευθύνη ο προϊστάμενος και το Δ.Σ.; Μου θυμίζει την υπόθεση Βατοπεδίου που δεν έφταιγαν οι υπουργοί αλλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες που υπέγραφαν. Σε κάθε υπουργείο υπάρχει και νομικός σύμβουλος. Δεν έχει νομικό σύμβουλο η ΕΠΟ; Αυτά που γίνονται αποτελούν νομική ποδοσφαιρική σχιζοφρένεια».

Τέλος, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Γιώργου Σαρρή, ανέφερε: «Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved