«Ώρα για δράση»

«Ώρα για δράση»

Την ανάγκη να βοηθήσουν όλοι όσοι μπορούν για να φέρουν τον Παναιγιάλειο στην κορυφή εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαπέτρου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου του Αιγίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της ομάδας του και με αφορμή την συμπλήρωση 84 χρόνων του συλλόγου, «άνοιξε» την εκδήλωση με την εξής ομιλία:

«Ως άνθρωποι χαρακτηριζόμαστε από τα πάθη μας. Η αλήθεια είναι πως στον κατάλογο των δικών μου εξαρτήσεων δεν υπήρχε ποτέ το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι γνώστης του αθλήματος ούτε θέλω να πουλήσω παναιγιαλειοφροσύνη.

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν και αναπνεύουν για τον Παναιγιάλειο κι έχουν προσφέρει στερούμενοι τα πιο βασικά πράγματα στη ζωή τους. Βρίσκομαι σε νηπιακό στάδιο. Έχω πολλά να μάθω και δεν το κρύβω. Αντιλήφθηκα ωστόσο το μεράκι χιλιάδων ανθρώπων με την ομάδα.

Προσωπικά μου δόθηκε η απάντηση γιατί ο Παναιγιάλειος αντιμετωπίζεται σαν κοινωνικό φαινόμενο και όχι σαν μία ομάδα από τις χιλιάδες που έχουμε στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια και την πορεία της ομάδας αντικατοπτρίζονται τα όνειρα και οι φιλοδοξίες όλων μας.

Ομολογώ πως στην αρχή φοβήθηκα λίγο. Ο Παναιγιάλειος είναι ένα μεγάλο καράβι και η διακυβέρνησή του επιβάλει να αποφύγεις τις φουρτούνες, θέλει προσοχή και πρέπει να γίνεται πάνω απ’ όλα με σεβασμό προς τον κόσμο.

Κάποιοι άνθρωποι πριν από εμένα ξεκίνησαν μία προσπάθεια με στόχο να μην την αφήσουν ημιτελή. Μπορώ να πω πως βρισκόμαστε στην αρχή της διαδρομής. Οι δυσκολίες του εγχειρήματος της ανόδου και παράλληλα της δημιουργίας μιας ομάδας που θα κερδίσει και πάλι τον σεβασμό των αντιπάλων όπως πριν μερικά χρόνια, είναι πολλές, ωστόσο πιστεύουμε πως αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο θα παραδώσουμε στο Αίγιο μία ομάδα που θα χρειάζεται αυτόματο πιλότο για να πετύχει στους στόχους της.

Τον Παναιγιάλειο δεν τον καλύπτουν ούτε τα στενά όρια της Αχαϊας ούτε η Γ’ Εθνική. Πρέπει να ανοίξει τα φτερά του.

Είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε πως δεν θα καταφέρουμε τίποτα μόνοι μας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο επιβιώνει ο ποδοσφαιρικός εγωισμός όχι όμως και ο προσωπικός. Δεν θέλουμε να αποδείξουμε κάτι. Θέλουμε να αποδείξει ο Παναιγιάλειος. Η προσπάθεια είναι κοινή και ο στόχος αντανακλάτε σε όσους ανήκουν στην οικογένεια του Παναιγιαλείου.

Δεν ακυρώνουμε προσπάθειες, δεν κλείνουμε πόρτες, τους θέλουμε όλους μαζί μας. Κοντά στην ομάδα. Δίπλα της. Υπάρχει όραμα, υπάρχει τρόπος, ώρα για δράση.

Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν καταφέρουμε φέτος να κερδίσουμε την άνοδο. Καταλαβαίνω την ανάγκη του κόσμου να δει τον Παναιγιάλειο να ξεφεύγει από κατηγορίες που κάποτε τις σνόμπαρε λόγω δυναμικής, διαπιστώνω ωστόσο πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μετράει η διάρκεια, η οργάνωση, η συνεχής δουλειά και η επιτυχία χρειάζεται υπομονή.

Προσωπικά η λέξη υπομονή δεν είναι αυτή που θέλω να ακούω. Αν ήμουν φίλαθλος σίγουρα θα είχα μειωμένα όρια αντοχής και υπομονής. Παρατήρησα πως κάποιες ομάδες κάνουν 3, 4, 5 χρόνια να ανέβουν από τη Γ’ Εθνική καταγράφοντας πολλές αρνητικές προσπάθειες στο ενεργητικό τους.

Εμείς φέτος κάνουμε την πρώτη προσπάθεια. Αν ευοδωθεί θα φανεί σε δύο μήνες, αν όχι θα έχουμε δημιουργήσει τις βάσεις να κάνουμε το «ξεπέταγμά» μας του χρόνου.

Είναι αυτονόητο πως το βάρος έχει πέσει στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι λογικό αυτό να μας αποπροσανατολίζει από την οργάνωση της εταιρίας. Είναι δύσκολο να κρατάς δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Γι’ αυτό η ομάδα στελεχώνεται, υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν πίσω από την κουρτίνα ώστε αυτό που θα δει ο κόσμος της ομάδας στη βιτρίνα θα τον δελεάσει να μπει στο μαγαζί του Παναιγιαλείου.

Είναι μακρύ το ταξίδι για να γίνει η ομάδα σύλλογος. Είναι επίπονο. Χρειάζεται θυσίες. Έχουμε τη διάθεση, έχουμε τα φόντα, θέλουμε την στήριξη όλων, επιδιώκουμε άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του Παναιγιαλείου. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κανέναν, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε σωστά όσους μπορούν να βοηθήσουν.

Υπάρχει συγκεκριμένο project πάνω στο οποίο βαδίζουμε. Θέλουμε να το ολοκληρώσουμε. Εξετάζουμε κάθε παράμετρο χωριστά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις της ομάδας, είμαστε κοντά, τις κινήσεις μας τις χαρακτηρίζει η ηρεμία και είμαστε διακριτικοί. Επεμβαίνουμε όταν χρειαστεί αλλά πάνω απ’ όλα σεβόμαστε τη δουλειά όλων στην ομάδα. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Θα μπορούσα να σας αναλύσω όλο το πλάνο μας. Ωστόσο δεν θέλουμε να αποδειχτούμε ανακόλουθοι των λόγω ν μας. Θέλουμε να κάνουμε έστω τα μισά από αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Να αφήσουμε έργο.

Ο Παναιγιάλειος έχει νιώσει στο πετσί του την μιζέρια τα τελευταία χρόνια. Έχει περάσει δύσκολες στιγμές. Όλα αυτά αποτελούν οδηγό για εμάς. Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Θεωρούμε ότι μάθαμε. Έχουν γίνει λάθη. Ειδικά από την τωρινή διοίκηση. Μας ικανοποιεί το γεγονός που μας θέλει τα όποια λάθη μας να έγιναν ή να γίνονται όχι μόνο στο βωμό της εκμάθησης από αυτά αλλά και στην προσπάθειά μας να συνεισφέρουμε στον Παναιγιάλειο.

Η δική μου δουλειά δεν είναι να ξέρω από μπάλα αλλά να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου να ανέβει η ομάδα. Κυρίως όμως οι άνθρωποι που έχουμε εμπιστευτεί, έχουν συγκεκριμένους ρόλους, γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και αποδυτήρια και αφήνουν τις δουλειές τους για να υπηρετήσουν τον Παναιγιάλειο.

Όχι τον Παναιγιάλειο σαν μία ομάδα αλλά σαν μία ιδέα με ιδανικά, γιατί όλοι έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε κάπου, να παίρνουμε δύναμη από κάπου.

Θέλουμε όλοι να μην μας χωράει το γήπεδο.

Θέλουμε ο κοιμώμενος γίγαντας να ξυπνήσει.

Ο αντίπαλος να μπαίνει στο γήπεδο και η έλλειψη συγκέντρωσης να είναι το πρώτο πράγμα που θα παθαίνει, αντικρίζοντας τον κόσμο. Η ιαχή Παναιγιάλειος να μπαίνει από την φυσούνα των αποδυτηρίων και στην πόρτα των φιλοξενούμενων πριν δέσουν τα κορδόνια τους.

Γιατί η Μαύρη Θύελλα είναι μία.

Ο Παναιγιάλειος εκπροσωπεί μία ολόκληρη πόλη. Από τα λίγα πράγματα που έχουν μείνει στο Αίγιο και το θυμίζουν ακόμα σε πανελλήνιο επίπεδο. Ο Παναιγιάλειος είναι το άρμα της πόλης που θα κρατήσει ψηλά την σημαία της. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, έχει δεθεί μαζί της, τον αντιπροσωπεύει, τον εκφράζει.

Είναι τεράστια η ευθύνη για εμάς. Πρέπει όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους ικανοποιήσουμε. Πρέπει όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους έχουμε μαζί μας, να μας βοηθήσουν, να πετύχουμε μαζί.

Υπάρχουν διαφωνίες, γίνονται λάθη, όλα θα τα ξεπεράσουμε.

Τόνισα και παραπάνω πως στόχος είναι η προσπάθεια να μη μείνει ημιτελής γιατί έχουμε βάλει ένα στόχο. Έναν κοινό στόχο ο οποίος πρέπει να υλοποιηθεί. Δεν λειτουργούμε με ημίμετρα.

Είμαστε του δόγματος πως «όποιος παράγει έργο στο τέλος θα δει τους κόπους του να ανταμείβονται». Ακόμα κι αυτό να μην επαληθευτεί και φθάσουμε κοντά στη βρύση, να ξέρετε πως όλα έγιναν σύμφωνα με αγαστές, υγιείς και αγαθές προθέσεις.

Όταν μιλάμε για τον Παναιγιάλειο θα πρέπει να μιλάμε για μία ανώνυμη εταιρία. Από τη στιγμή που δεν περνάμε αδιάφοροι αγωνιστικά, θα πρέπει να δυανμώσουμε και διοικητικά, να αρχίσουν να μας σέβονται και εξωαγωνιστικά και να δημιουργηθούν οι βάσεις για μία αξιοκρατική και άκρως επιτυχημένη πορεία.

Υπάρχει ήδη ένα πλάνο για το οποίο θα είναι υπεύθυνοι οι αρμόδιοι. Η άνοδος είναι μία προέκταση των πολλαπλών στόχων. Τίποτα δεν θα γίνει τυχαία.

Ο κόσμος αγκαλιάζει την ομάδα και θα το κάνει σε υπερθετικό βαθμό στο μέλλον, όχι από υποχρέωση αλλά γιατί αυτή η ομάδα θα αρχίσει και πάλι να εμπνέει σεβασμό.

Για τα αγωνιστικά δεν είμαι αρμόδιος. Θεωρώ όμως πως η είσοδος στα πλέι οφ δεν έχει χαθεί. Αν πάρουμε νίκες μέχρι το τέλος τότε θα είμαστε εμείς που θα τρέχουμε τον Μάιο στα διάφορα γήπεδα της Ελλάδας να φέρουμε τα διπλά.

Σας ευχαριστώ όλους που τιμήσατε τη «Μαύρη Θύελλα» με την παρουσία σας», κατέληξε ο Δημήτρης Παπαπέτρου.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Οριστικό το σοκ: Πέντε μήνες εκτός ο Λουτσιάνο!
Οριστικό το σοκ: Πέντε μήνες εκτός ο Λουτσιάνο!
Τρίκαλα: Φιλική νίκη με... μεταγραφή
Τρίκαλα: Φιλική νίκη με... μεταγραφή
Γκαζιαντέπ-ΠΑΟΚ 80-66: «Καμπανάκι» κινδύνου!
Γκαζιαντέπ-ΠΑΟΚ 80-66: «Καμπανάκι» κινδύνου!
Μπήκε ο Σίνγκλετον, θεραπεία για Καλαϊτζάκη
Μπήκε ο Σίνγκλετον, θεραπεία για Καλαϊτζάκη
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τον ΟΦΗ σε μια δύσκολη στιγμή,…
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης