Καλτέκης: «Έχει πολλές δυνατότητες ο Οικονόμος»

Καλτέκης: «Έχει πολλές δυνατότητες ο Οικονόμος»

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης έχει το γονίδιο του πρωταθλητισμού, σύμφωνα με τον Γιώργο Καλτέκη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Έλληνας τεχνικός ηγέτης της ομάδας της Θεσσαλίας, παραχώρησε την Πέμπτη (8/3) συνέντευξη Τύπου, στην οποία μίλησε για την παρουσία του Οικονόμου στο πρώτο… μισό του πρωταθλήματος, όσο και στη συνέχεια, υποστηρίζοντας πως το «συγκρότημα» της Τσαριτσάνης έχει πολλές δυνατότητες και το… ταβάνι της δεν είναι η συμμετοχή στην Football League 2.

Παράλληλα, ο έμπειρος προπονητής, μίλησε για το γειτονικό ντέρμπι της Κυριακής (11/3) με τη Νίκη Βόλου, αναφέροντας πως ο Οικονόμος θα πάει στη Νέα Ιωνία με μοναδικό στόχο να παίξει ποδόσφαιρο, μένοντας μακριά από αντιπαραθέσεις.

«Ξεκινώντας θα ήθελα να κάνω ένα μικρό απολογισμό του πρώτου γύρου για την ομάδα μας. Πιστεύω ότι βάσει της απόδοσης που είχαμε και στα 11 παιχνίδια που δώσαμε συν τα 2 ματς του Κυπέλλου, είμαι πεπεισμένος ότι μας αδικεί η θέση μας στη βαθμολογία και αυτό δεν είναι υπερβολή. Είναι έτσι δομημένη η Τσαριτσάνη που αποτελεί μονόδρομο να παίζει ποδόσφαιρο παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουμε συναντήσει στα περισσότερα παιχνίδια μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Καλτέκη.

Και συνέχισε: «Δε το κρύβω ότι η πλειονότητα των ομάδων της Γ’ Εθνικής παίζει αντιποδόσφαιρο με στόχο μόνο το αποτέλεσμα και τίποτα άλλο. Ίσως σε αυτό τον τομέα να υστερώ ως προπονητής διότι είμαι θιασώτης του επιθετικού και του όμορφου ποδοσφαίρου. Επίσης θέλω να σταθώ σε τρεις τομείς που έχουν φέρει τον Οικονόμο σε αυτή τη βαθμολογική θέση. Στη διοίκηση, στους ποδοσφαιριστές και στον κόσμο.

Είμαστε τυχεροί που σε αυτή την κρίση, έχουμε μια διοίκηση που είναι πάντα κοντά μας και που ευτυχώς δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν το καλοκαίρι στην ομάδα ήταν επιλογές δικές μου και πραγματικά μετά από έξι μήνες νιώθω πολύ ευτυχισμένος και ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστώ μαζί τους. Και κυρίως στέκομαι στους χαρακτήρες τους, διότι έναν ποδοσφαιριστή δεν τον κρίνεις μόνο για τις ικανότητές του.

Επίσης, θέλω να πω ότι είμαστε από τις ομάδες με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας. Αν εξαιρέσουμε 4 παίκτες που είναι κοντά στα 30 όλοι οι υπόλοιποι είναι το πολύ έως 24. Και οι περισσότεροι εξ’ αυτών προέρχονται από την επαρχία Ελασσόνας. Με τους οποίους συνεργάστηκα μαζί τους και στην ακαδημία μου, που αγαπούν το ποδόσφαιρο και έχουν μεγάλο μέλλον. Όπως π.χ. ο Πούτας, ο Μπαλής, ο Μπανούσης, ο Παλάσκας, ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπαϊωάννου.

Θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα σε μεγαλύτερες κατηγορίες. όμως εγώ αυτή τη στιγμή τους απολαμβάνω και χαίρομαι που τους έχω στην ομάδα. Όσον αφορά τον κόσμο, πραγματικά η συμπεριφορά τους είναι άψογη σε όλα τα παιχνίδια. Τόσο εντός έδρας όσο και εκτός. Οι φίλαθλοί μας ακολουθούν τη φιλοσοφία της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος».

Όσον αφορά στο ντέρμπι της Θεσσαλίας με τη Νίκη Βόλου, ο προπονητής του Οικονόμου Τσαριτσάνης, απάντησε: «Είναι ένα θεσσαλικό ντέρμπι. Εμείς το αντιμετωπίζουμε χωρίς άγχος, όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις ιδιαιτερότητες που κρύβουν τέτοια ματς. Εάν καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη τα οφέλη θα είναι πάρα πολλά. Αντίθετα εάν δε τα καταφέρουμε δε θα χάσουμε τίποτα.

Διότι πρόκειται για ένα ντέρμπι όπου όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Εμείς θα πάμε στο Βόλο να παίξουμε ποδόσφαιρο και τίποτα παραπάνω. Τώρα αγωνιστικά δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Εκτός από τους μόνιμα τραυματίες Νούσια και Κορομπίλια, υπάρχει ένας μικροτραυματισμός του Καράμπελα. Θα δούμε στην προπόνηση της Παρασκευής πως θα είναι και αναλόγως θα πράξουμε».

Στη συνέχεια, ο έμπειρος κόουτς απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

- Βλέπουμε τον Οικονόμο από την αρχή του πρωταθλήματος να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να εκμεταλλεύεται την έδρα της και να παίρνει αποτελέσματα σε οποιαδήποτε γήπεδο. Τελικά ο Οικονόμος έχει να φοβάται κάτι στη συνέχεια;

«Το καλοκαίρι ήμουν ο πρώτος που έδωσα το σύνθημα «όσο ψηλότερα γίνεται». Φτάσαμε να ξεκινά ο δεύτερος γύρος και να υλοποιείται αυτή μου η δήλωση τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Αυτή η ομάδα έχει μέσα της το γονίδιο του πρωταθλητισμού. Και πέρυσι όταν ήμασταν στη Δ’ Εθνική ορισμένοι χλεύαζαν αυτό που είχαμε πει ότι η Τσαριτσάνη θα είναι περαστική από αυτό το πρωτάθλημα. Δε φοβόμαστε τις προκλήσεις. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, αν και το πρωτάθλημα είναι τέτοιο που πολλές φορές δεν αρκεί να παίζεις μόνο καλά για να πετύχεις. Εξάλλου δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα τόσο στη Β’ όσο και στη Γ’ Εθνική. Διότι πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Και αναφέρομαι στον αριθμό των ομάδων που θα ανέβουν, που μπορεί να είναι περισσότερες από τρεις. Όπως δηλαδή συνέβη και πέρυσι».

- Το καλοκαίρι ο κύριος Τόλιος είχε πει ότι για την Τσαριτσάνη η Γ’ Εθνική είναι ταβάνι. Όμως από τη μία οι δικές σας δηλώσεις και από την άλλη τα αποτελέσματα έως τώρα δείχνουν άλλα πράγματα. Η Τσαριτσάνη τελικά μπορεί να αντέξει στη Β’ Εθνική;

«Είναι μια ερώτηση που καλύτερα θα ήταν να την απευθύνεται στον κύριο Τόλιο. Η αλήθεια είναι ότι όντως έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση από τη διοικητική σκοπιά. Εμείς, όμως από τη στιγμή που είμαστε στην ομάδα και κοιτώντας το αγωνιστικό κομμάτι προσανατολιζόμαστε στο στόχο της ανόδου. Τώρα εάν η διοίκηση μπορεί να αντέξει την προοπτική της Β’ Εθνικής ή εάν αποτελεί ταβάνι η Γ’ Εθνική καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Τσαριτσάνη δεν είναι μόνο το χωριό αλλά η ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας. Εδώ ο κόσμος διψά για ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι η περιοχή μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος».

- Βλέπουμε φέτος να πρωταγωνιστούν τόσο στη Β’ όσο και στη Γ’ Εθνική, ομάδες όπως ο Πλατανιάς, ο Εθνικός Γαζώρου, η Τσαριτσάνη που εδρεύουν σε περιοχές με μικρό πληθυσμό και κατ’ επέκταση χωρίς μεγάλη δεξαμενή φιλάθλων. Αυτό δείχνει ότι πλέον προοδεύουν τα νοικοκυρεμένα σωματεία και όχι οι λαοφιλείς ομάδες;

«Και οι τρεις ομάδες που αναφέρετε, διοικούνται από παράγοντες που αγαπούν τον τόπο τους. Πιστεύω ότι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Και δε νομίζω μιλώντας για τον κύριο Τόλιο, ότι θα γίνει ποτέ ο «επαγγελματίας» παράγοντας του ποδοσφαίρου. Αγαπά πολύ τον τόπο του, αγαπά πολύ την Τσαριτσάνη και αυτό νομίζω φαίνεται. Πιστεύω ότι εάν ερχόταν στον Οικονόμο ένας παράγοντας από άλλη περιοχή δε θα είχαμε αυτή την πορεία».

- Είναι κάποιο εξωαγωνιστικό σημείο που σας προβληματίζει εν όψει του αγώνα της Κυριακής;

«Όπως σας είπα εμείς θα πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ούτε με τη διαιτησία – κάτι που δεν προσωπικά δεν το κάνω σε κανένα παιχνίδι – άσχετα εάν μέσα μου πολλές φορές αισθάνομαι πικρία για ορισμένα σφυρίγματα. Από εκεί και πέρα ούτε θα πάμε στη Νέα Ιωνία για πόλεμο, ούτε για τίποτα. Εξάλλου η φιλοξενία που παρείχαμε στη Νίκη Βόλου στο ματς του πρώτου γύρου ήταν άψογη και την ίδια αντιμετώπιση πιστεύω θα έχουμε και την Κυριακή. Δε θέλω να καλλιεργούμε ένα «πολεμικό» κλίμα. Ένα παιχνίδι είναι ανάμεσα σε δύο ομάδες από τη Θεσσαλία».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Και για πες: Θα «πάρκαρες» το RV του Breaking Bad στο σαλόνι σου;
Και για πες: Θα «πάρκαρες» το RV του Breaking Bad στο σαλόνι σου;
Νίκη και Ολυμπιακός ενώνουν τις δυνάμεις τους!
Νίκη και Ολυμπιακός ενώνουν τις δυνάμεις τους!
Super League: Γκολ και φάσεις των αγώνων του Σαββάτου (23/9)
Super League: Γκολ και φάσεις των αγώνων του Σαββάτου (23/9)
Έλειπε ο Νεϊμάρ, γκέλαρε η Παρί
Έλειπε ο Νεϊμάρ, γκέλαρε η Παρί
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τον ΟΦΗ σε μια δύσκολη στιγμή,…
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης