Γούναρης: «Πρέπει να αλλάξουν πολλά»

Γούναρης: «Πρέπει να αλλάξουν πολλά»

Για το πρωτάθλημα τηςFootball League 2 μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο διευθύνων σύμβουλος της Ζακύνθου, Στέλιος Γούναρης.

Ο Γούναρης, μιλώντας στο Golden 3, τόνισε πως πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην Football League 2, ενώ αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΕΠΑΕ κ. Καλογιάννη, εξαίροντας το έργο του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Εγώ έχω μια εντελώς διαφορετική άποψη αναφορικά με την αναδιάρθρωση της κατηγορίας και τις αλλαγές. Κατά τη γνώμη που είναι λάθος όλη η δομή της κατηγορίας. Από το κεφάλι έχει... χτιστεί λάθος. Οι ομάδες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά με τα τωρινά δεδομένα είναι αδύνατο. Πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά.

Με την μορφή που υπάρχει ήδη η Γ' Εθνική δεν μπορεί να παραμείνει. Αυτό είναι το σίγουρο. Πρέπει να αλλάξουμε. Θα σας αναλύσω λίγο το οικονομικό κομμάτι και θα διαπιστώσετε πόσο δύσκολη είναι η βιωσιμότητα των ομάδων. Και δε μιλάμε για ομάδες που προσπαθούν με άλλα... κόλπα να βγάλουν έσοδα μιλάμε για ένας υγιές ποδόσφαιρο και για συλλόγους που θέλουν να είναι νόμιμοι. Τα έσοδα που έχει μία ομάδα από τον ΟΠΑΠ ετησίως φτάνουν τις 30.000 ευρώ.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια αγγίζουν το πολύ τις 70.000 ευρώ το χρόνο. Αν υπολογίσουμε και κάποια άλλα μικρά ποσά τότε στα ταμεία του συλλόγου κάθε χρονιά μπαίνουν γύρω στις 130.000 ευρώ. Αν δούμε όμως τα έξοδα που υπάρχουν τότε θα διαπιστώσουμε ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να αντέξει. Βάσει κανονισμών ο μικρότερος μισθός που μπορείς να δίνεις σε ένα ποδοσφαιριστή είναι λίγο λιγότερο από 900 ευρώ. Αν τα υπολογίσουμε τότε μισθοί και συμβόλαια φτάνουν περίπου τις 210.000 ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τα συμβόλαια και τους μισθούς που είναι πολύ μεγαλύτεροι από το... βασικό.

Άρα ήδη η ομάδα... ψάχνει 80.000 ευρώ για να καλύψει τη διαφορά. Και δεν είναι μόνο αυτά τα έξοδα. Για να τρέξει μία ομάδα σε μία ολόκληρη σεζόν χρειάζονται 500.000 ευρώ. Είναι πολλά τα έξοδα και να φανταστείτε ότι όλα τα χρήματα από τα εισιτήρια κάθε Κυριακή φτάνουν μόνο για να πληρώσουμε τους διαιτητές. Είναι πολλά τα λάθη που έχουν γίνει από την αρχή στην κατηγορία και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Η κατηγορία δεν είναι βιώσιμη και το ξέρουμε όλοι. Εγώ πιστεύω ότι ούτε οι 7-8 ομάδες που υποστηρίζουν ότι τα καταφέρνουν οικονομικά είναι βιώσιμες. Είναι μεγάλα τα έξοδα.

Όλες οι ομάδες έχουν αποκλειστικό χορηγό τον ΟΠΑΠ. Αυτό κατά τη γνώμη που πρέπει να αλλάξει πρέπει να έχουμε δικαίωμα να μπορούμε να συζητήσουμε και με άλλους χορηγούς. Για να καλύψουμε τα έξοδά μας, ψάχνουμε βοήθεια από τους παράγοντες και ειδικά σε τέτοιες εποχές είναι πολύ δύσκολο κάποιος να δώσει λεφτά. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές όμως. Ούτε η πολιτεία μπορεί να δώσει χρήματα. Εδώ το κράτος δεν έχει να πληρώσει τις συντάξεις, θα δαπανήσει λεφτά για την Γ' Εθνική;».

Στη συνέχεια ο κ. Γούναρης, πρότεινε τις κάποιες αλλαγές:

«Για να μπορέσει η κατηγορία να λειτουργήσει σωστά αλλά και για να μην κάνουν οι παράγοντες αλχημείες για να αντέξουν οικονομικά, το ξαναλέω ότι πρέπει να αλλάξει η δομή και τα δεδομένα της Γ' Εθνικής. Αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι, δεν νομίζω ότι του χρόνου θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα σε Β' και Γ' Εθνική. Πρέπει να βαδίσουμε σε άλλο τρόπο λειτουργίας. Καταρχήν δεν είναι λογικό να υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες στη Γ' και στη Δ' Εθνική. Θα πρέπει να παραμείνουν όσες αντέχουν το οικονομικό βάρος. Όχι με τα τωρινά δεδομένα αλλά με άλλα. Με δεδομένα που θα μεταμορφώσουν την κατηγορία σε... υγιή.

Δεν μπορεί να παραμείνει επαγγελματική, εκτός αν θέλουμε να την βαφτίζουμε επαγγελματική με κομπίνες. Για να είμαστε επαγγελματίες πρέπει να λειτουργούν όλα επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα και πάνω από όλα στην ΕΠΑΕ και τις αποφάσεις που παίρνει. Πρέπει να γίνει μία συζήτηση από την αρχή. Να αλλάξουμε όλα τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

Πρέπει να μειωθούν οι ομάδες αλλά όποιες αποφάσεις παρθούν θα πρέπει να... αντέξουν για 10-15 χρόνια. Να μην παρθούν αποφάσεις και το επόμενο καλοκαίρι αλλάξουν και πάλι. Πρέπει να γίνει ένας όμιλος στη Γ' και να συρρικνωθεί η Δ' Εθνική. Αυτό που γίνεται εδώ δε γίνεται σε άλλες χώρες. Το να υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες στις μικρές κατηγορίες.

Είναι αναγκαίο κατά τη γνώμη που να γίνει συζήτηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Υπάρχει κόσμος που θέλει να παρακολουθήσει την Γ' Εθνική και δεν μπορεί. Θα είναι μεγάλη οικονομική ανάσα για ομάδες να διαχειριστούν τα τηλεοπτικά και να βάλουν λεφτά στα ταμεία τους. Θα πρέπει η ΕΠΑΕ να εκμεταλλευτεί κάτι τέτοιο να μη βάζει όλα τα ματς την ίδια ώρα. Nα βάζει παιχνίδια από νωρίς το μεσημέρι, όπως γίνεται και στην Ισπανία. Θα βοηθήσει πολύ κάτι τέτοιο.Βέβαια εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι την Γ' Εθνική την κρατάνε μακριά από ένα... σκοτεινό δωματιάκι που υπάρχουν λίγοι. Αν πάρει πίτα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα τότε θα... κοπούν χρήματα από Super League και Β' Εθνική.

Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν στα συμβούλια μόνο 4 εκπρόσωποι από ομάδες της Football League2. Είναι λάθος. Είμαστε 33 ομάδες με δύο εκπροσώπους από κάθε όμιλο».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Ζακύνθου αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΕΠΑΕ κ. Καλογιάννη, τονίζοντας ότι:

«Κλείνοντας όμως θέλω να πω και κάτι για τον κ.Καλογιάννη. Έχει κάνει τεράστια προσπάθεια για την κατηγορία. Ειδικά για τις μετακινήσεις. Προσπαθεί να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί. Αν δεν υπήρχε αυτός ίσως να μην συνεχιζόταν το πρωτάθλημα. Αυτός είναι που το κρατάει».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Η ανακοίνωση της Θύρας 13
Η ανακοίνωση της Θύρας 13
Βόμβα με Πατσατζόγλου ο Φωστήρας!
Βόμβα με Πατσατζόγλου ο Φωστήρας!
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2: Η ανατροπή του αιώνα!
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2: Η ανατροπή του αιώνα!
Η βαθμολογία της Super League
Η βαθμολογία της Super League
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τον ΟΦΗ σε μια δύσκολη στιγμή,…
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης