Τι παρωδία είναι τούτη;

Τι παρωδία είναι τούτη;

Έχει μπάσκετ σήμερα. Κι όμως ναι, έχει. Και τι μπάσκετ! Προτελευταία αγωνιστικής στη δεύτερη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, αμέσως μετά από την οποία μπαίνουν οι μεγάλοι.

Δηλαδή από τα σημερινά ματς και τα δύο στις 25/9 θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση (για τα προημιτελικά του... ιστορικού θεσμού) μαζί με τις έξι πρώτες στην βαθμολογία του περσινού πρωταθλήματος της Α1.

Υπέροχα! Ίσως και να ‘ταν, αν ο θεσμός δεν ήταν υπό διάλυση. Δυστυχώς η διοργάνωση είναι πιο απαξιωμένη από ποτέ. Μάλιστα δεν εμπεριέχει απολύτως κανένα ρίσκο να πω ό,τι είναι πιο απαξιωμένη μέχρι την επόμενη σεζόν, καθώς χωρίς αμφιβολία κάθε φέτος και χειρότερα. Ο “γείτονας”, εδώ στο Onsports, Νίκος Μπουρλάκης, αναφέρθηκε στο γεγονός την προηγούμενη Τρίτη και κατέθεσε μάλιστα μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Έδωσε τροφή για σκέψη...

Αλλά ποια σκέψη και ποιες προτάσεις; Εδώ μιλάμε για παρωδία. Γενεσιουργός αιτία της σαφώς και είναι (και) η οικονομική κατάσταση της χώρας, που έχει σοβαρό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον αθλητισμό. Δεν είναι όμως μόνο αυτό κι ας μην δικαιολογούμε τα πάντα με την κρίση στην οικονομία.

Χρόνια τώρα, από την κατάργηση του φάιναλ-φορ, τον τρόπο διεξαγωγή της, την περσινή αναβολή του τελικού, ο οποίος είναι επαναλαμβανόμενος και εγκλωβισμένος στην αλητεία και τη δυσωδία του χουλιγκανισμού, η διοργάνωση υποβιβάζεται ολοένα και περισσότερο. Δεν γίνεται καμία προσπάθεια αναβάθμισης της, ούτε καν αποτυχημένη, παρά μόνο σε κάθε συνέντευξη Τύπου πριν από τον “αιώνιο” τελικό, οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ δεσμεύονται πως θα μελετήσουν την κατάσταση και εύχονται ότι την επόμενη φορά η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Αλλά πλέον το χάλι εμφανίζεται με το “καλημέρα” και ουδείς ασχολείται. Οι ομάδες, ακόμη και ορισμένες που μπορούν να αγωνιστούν, δηλώνουν η μία μετά την άλλη αδυναμία συμμετοχής, όπως ο ΚΑΟΔ που στέλνει τον Πανιώνιο δίχως αγώνα στην τελευταία αγωνιστική της β’ φάσης. Συνολικά 13 ομάδες, ναι σωστά διαβάσατε, αλλά αν θέλετε το επαναλαμβάνω, συνολικά 13 ομάδες έχουν αποχωρήσει και φυσικά δεν έχουν καμία επίπτωση αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για την προστασία του θεσμού. Μια είδους ποινή, η οποία ας πούμε να μεταφέρεται στα πρωταθλήματα και οι ομάδες να “πονάνε” για την απαξίωση που επιφέρουν στο θεσμό, στο ίδιο το άθλημα.

Συγκάτοικοι στην τρέλα

Το θέμα είναι τραγελαφικό. Διαβάστε για να καταλάβετε. Ο ανίκανος να αγωνιστεί (αφού δεν έχει συγκροτήσει ομάδα) ΚΑΟΔ έφθασε ως εδώ επίσης χωρίς  αγώνα, αφού για τον αγώνα με τον Πανελλήνιο, δήλωσε αδυναμία συμμετοχής η ομάδα της Κυψέλης παλαιότερα, της Λαμίας πέρυσι και εσχάτως της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή προκρίθηκε σε βάρος μιας ομάδας που δήλωσε κώλυμα, ομάδα που έκανε το ίδιο την επόμενη αγωνιστική.

Και να ήταν το μόνο περιστατικό! Ο Ηρακλής, προκρίθηκε με 20-0 σε βάρος του Ερμής Λαγκαδά και μετά δήλωσε αδυναμία να αγωνιστεί και ο Διαγόρας άνευ αγώνα. H Κηφισιά προχώρησε μια αγωνιστική γιατί η κλήρωση την έφερε αντίπαλο με την ΑΕΚ που δεν υφίσταται, όμως την επόμενη αγωνιστική σκέφτηκε ότι η Πάτρα πέφτει μακριά και έτσι προκρίθηκε ο τοπικός Απόλλωνας με 20-0, το οποίο είναι το σκορ που κάνει θραύση εφέτος στο κύπελλο Ελλάδας.

Κρίμα που δεν έχω βρει εταιρεία να στοιχηματίζαμε για το σκορ που θα εμφανιζόταν περισσότερες φορές. Αυτό κι αν θα ήταν “δώρο” (στοιχηματικό). Θα το λέγαμε και στον Βενιζέλο, ώστε να έβρισκε τρόπο να εξοικονομήσει χρήματα για το χρέους μας. Μόνο την πρώτη αγωνιστική, σε 16 ματς το 20-0 εμφανίστηκε ως σκορ εννέα φορές. Συνολικά από 35 ματς δεν έχουν διεξαχθεί 13, όσες είναι και οι  ομάδες, που δεν είχαν τη δυνατότητα, ή δεν ήθελαν (για να αποφύγουν το κόστος, την ταλαιπωρία και τυχόν τραυματισμούς) να αγωνιστούν.

Δεν είναι παρωδία αυτό; Δεν είναι τρέλα, στην οποία είμαστε (θέλοντας και μη) όλοι μας συγκάτοικοι; Ελάτε να την γνωρίσετε στον παρακάτω πίνακα:

Α΄φάση - 1η αγωνιστική:

Δεν έγιναν εννέα ματς, διεξήχθησαν μόλις επτά!

1)Σ.Α Στρατωνίου-Παγκράτι: 20-0

2)Κηφισιά-ΑΕΚ: 20-0

3)Κόροιβος Αμαλιάδας-Πανερυθραϊκός: 0-20

4)Νήαρ Ηστ-Αίαντας Ευόσμου: 20-0

5)Αίολος Τρικάλων-ΑΕΚ Άργους: 20-0

6)Διαγόρας-Ερμής Περάματος: 20-0

7)Αιγάλεω-Λαύριο: 0-20

8)Δούκας-Αναγέννηση Φλόγας: 20-0

9)Ερμής Λαγκαδά-Ηρακλής: 0-20

Α’ φάση - 2η αγωνιστική

Το πρόγραμμα είχε οκτώ αγώνες, οι δύο που ήταν με τρεις ομάδες που είχαν προκριθεί άνευ αγώνα, δεν έγιναν!

10)Ηρακλής (προκρίθηκε άνευ αγώνα)-Διαγόρας (επίσης α.α): 0-20

11)Απόλλων Πάτρας-Κηφισιά (προκρίθηκε α.α): 20-0

Β΄φάση - 1η αγωνιστική

Άρχισε να “μαζεύεται” το πράγμα. Οκτώ ματς, μόνο ένα δεν έγινε.

12)ΚΑΟΔ-Πανελλήνιος: 20-0

Β’ φάση - 2η αγωνιστική

Τέσσερα ματς, δεν γίνεται το ένα. Αυτό με τον ΚΑΟΔ που είχε προκριθεί επίσης χωρίς αγώνα!

13)Πανιώνιος- ΚΑΟΔ (που προκρίθηκε α.α): 20-0

Υ.Γ: Προς Θεού δεν είμαι υπέρ της κατάργησης του θεσμού. Δεν είναι λογική η τακτική “πονάει χέρι, κόβω χέρι”. Είμαι υπέρ της βελτίωσης. Κι αν δεν μπορεί να βελτιωθεί, μέχρι να βρεθεί ο τρόπος, τουλάχιστον ας προστατεύεται. Όχι κάθε χρόνο να είναι χειρότερο!



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved