Δύο έγγραφα του Ηρακλή προς ΕΠΟ

Δύο έγγραφα του Ηρακλή προς ΕΠΟ

Η ΠΑΕ Ηρακλής μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της έδωσε στη δημοσιότητα τα δύο έγγραφα που απέστειλε στην ΕΠΟ.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Πέτρος Καϊμακάμης, ανέλαβε να στείλει τα δύο αυτά έγγραφα στην ομοσπονδία και με το πρώτο ο «γηραιός» ζητά να μάθει τις ακριβείς αρμοδιότητες που έχει το διαιτητικό δικαστήριο. Το δεύτερο, απευθύνεται στο πρόεδρο του Δευτεροβάθμιου Όργανου, κ. Θανάση Θέμελη, και του ζητά το σκεπτικό της απόφασής του.

Αναλυτικά τα δύο έγγραφα

Το πρώτο έγγραφο της ΠΑΕ Ηρακλής προς την ΕΠΟ

«ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (Ε.Π.Ο.)

ΑΙΤΗΣΗ

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗΣ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, Εθν. Στάδιο Μίκρας και εκπροσωπείται νόμιμα.

Περί Άρσεως της διαφωνίας των Πειθαρχικών Επιτροπών του Ανώτατου Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως είναι γνωστό με την υπ’ αρ. 133/2011 απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο., απερρίφθη η σχετική έφεση μας και παρέμεινε η επιβληθείσα ποινή στην Π.Α.Ε. του υποβιβασμού δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης του βαθμολογικού πίνακα, ενώ το Ανώτατο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, μετά από σχετική προσφυγή μας, εξέδωσε την υπ’ αρ. 195/2011 απόφασή του με την οποία έκανε δεκτή την αίτησή μας και παρέπεμψε την υπόθεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων προς περαιτέρω εκδίκαση όπως, αφού συγκροτηθεί με άλλη σύνθεση για να επιβάλλει ποινές σύμφωνα με το άρθρο 20 και όχι με το άρθρο 26 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή πράγματι συνεδρίασε με άλλη σύνθεση την 2-9-2011 και εξέδωσε την υπ’ αρ. 182 /5-9-2011 απόφαση μόνο κατά το διατακτικό αυτής και με την οποία έκρινε ότι « κηρύσσεται απαράδεκτη η συζήτηση της υπόθεσης (της επανασυζήτησης της έφεσης της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ κατά της υπ’ αρ. 195/19-5-2011 απόφασης της ΠΕ /SUPER LEAGUE ), λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας του Ανώτατου Τακτικού Διατητικού Δικαστηρίου (σχετική απόφ 195/26-8-2011).

Επειδή πλέον υπάρχουν δύο αντιφατικές αποφάσεις δύο πειθαρχικών οργάνων της Ομοσπονδίας, η μία προέρχεται από το Ανώτατο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο που δικαιώνει την Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ως προς τα νομικά αιτήματά της, η δε άλλη της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής αρνείται να επανεξετάσει την υπόθεση θεωρώντας ότι δεν υφίσταται δικαιοδοσία του Ανώτατου Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Επειδή υπάρχει όπως προαναφέραμε και όπως αντιλαμβάνεσθε νομική διαφωνία το πρώτον εμφανιζόμενη μεταξύ των δύο πειθαρχικών επιτροπών, η οποία θα πρέπει να επιλυθεί από το Συμβούλιό Σας, το οποίο μπορεί και πρέπει να άρει την διαφωνία αυτή ως κατά νόμον αρμόδιο όργανο.

Επειδή η διατήρηση αυτής της διαφωνίας και η μη άρση της θα επιφέρει μεγαλύτερη αναστάτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο απ’ αυτή που έχει προκληθεί κυρίως από τα στημένα παιγνίδια τα οποία έχουν εξευτελίσει το κύρος του, εσείς δε ως προϊστάμενη αρχή θα πρέπει άμεσα να λάβετε την σχετική απόφαση με την οποία θα αποδείξετε το υψηλό αίσθημα ευθύνης που σας διακατέχει ως διοικητές και διαχειριστές του αθλήματος του ποδοσφαίρου.

Επειδή η Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ, που όπως γνωρίζετε δεν έχει συμμετοχή στα στημένα παιγνίδια, προβλέπει και αποβλέπει στην δικαίωσή του, αναγνωρίζοντας την αρμοδιότητα του Ανώτατου Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου Σας καθώς και άλλοι εξειδικευμένοι νομικοί (σχετικές δηλώσεις Ανδρέα Μαλάτου κλπ), όπως αυτό ιστορείται στις αιτήσεις και στα δικόγραφα της που ευρίσκονται στις γραμματείες των Επιτροπών σας και προς αποφυγή διευρύνσεως του πεδίου της δικαστικής διεκδίκησης των νόμιμων δικαιωμάτων μας, σύμφωνα με το άρθρο 55 του ισχύοντος κανονισμού της Ε.Π.Ο., σε περίπτωση ασάφειας διατάξεων του παρόντος κανονισμού, όπως και για θέματα που δεν προβλέπονται από αυτές, αποφασίζει το Δ.Σ. στα πλαίσια του ορθού και του δικαίου.

Επειδή σε κάθε περίπτωση έχει κριθεί και έχει γίνει αποδεκτό από την ΕΠΟ η ανακριτική αρμοδιότητα του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας και όσα εμπροθέσμως θα προσθέσουμε

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. Σας προς επίλυση της προκύψασας διαφοράς από τις δύο αντιφατικές αποφάσεις.

Να κληθούμε να παρασταθούμε κατά τη συζήτηση της παρούσης.

Να λυθεί η προκύψασα διαφωνία υπέρ της αναιρετικής αρμοδιότητας του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Αθήνα, 6-9-2011

Για την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ»

Το δεύτερο έγγραφο της ΠΑΕ Ηρακλής προς την ΕΠΟ

«Κύριε Πρόεδρε

Την 05/09/2011 δημοσιεύθηκε το διατακτικό της υπ΄ αριθ. 182/5-09-2011 απόφασης της επιτροπής που εσείς προεδρεύσατε και το οποίο αυθημερόν κοινοποιήθηκε στην ΠΑΕ.

Το γεγονός αυτό, με δεδομένο, ότι κρίνατε για πρώτη φορά μια τεράστια από ηθικής και οικονομικής αξίας υπόθεση, και μάλιστα όταν με την απόφαση αυτή δημιουργήθηκε σύγκρουση αρμοδιοτήτων, θα έπρεπε, όπως αυτό συνηθίζετε, να δημοσιευθεί και το σκεπτικό της για να μην στερηθούμε του δικαιώματος να προβούμε άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατ΄ αυτής.

Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσης, όπως αυτό πράξατε άλλωστε για τον προσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσης εντός 24 ωρών και 15 λεπτών από την κοινοποίηση της σχετικής πράξης σας ορισμού της υπόθεσης και προβήτε στην δημοσίευση του σκεπτικού της απόφασης.

Πιστεύουμε ότι θα κάνετε αποδεκτό το αίτημά μας.

Με την οφειλόμενη εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ»

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
«Βασίλισσα» με... βοήθεια στο Ντόρτμουντ! - Όλα τα γκολ του Champions League
«Βασίλισσα» με... βοήθεια στο Ντόρτμουντ! - Όλα τα γκολ του Champions League
Stop σε Χαλκίδα και Ιωνικό
Stop σε Χαλκίδα και Ιωνικό
Τα… σπάνε οι νέες φανέλες του Παναθηναϊκού Superfoods (vid)
Τα… σπάνε οι νέες φανέλες του Παναθηναϊκού Superfoods (vid)
Πανιώνιος: «Καθαρός» ο Σιώπης
Πανιώνιος: «Καθαρός» ο Σιώπης
Στην Αθήνα για σεμινάριο ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»
Στην Αθήνα για σεμινάριο ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης