«Να είμαστε πειθαρχημένοι»

«Να είμαστε πειθαρχημένοι»

Υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών του, δήλωσε ο προπονητής του Πλατανιά, Τίμος Καβακάς στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε την Τετάρτη.

Ο τεχνικός των Κρητικών ζήτησε από τους παίκτες του συγκέντρωση και πειθαρχία  για να πάρουν την μεγάλη νίκη που θα διατηρήσει τον Πλατανιά στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ενώ τόνισε ότι η προτεραιότητα του είναι η συνέχιση της παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας μετά τις 30 Ιουνίου οπότε και λήγει το συμβόλαιό του.

Μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα, ακολουθεί το ντέρμπι με την Χερσόνησο.Πώς αντιμετωπίζετε το ματς;
Το παιχνίδι της Κυριακής θεωρώ πως είναι από τα πιο δύσκολα που θα παίξουμε εντός έδρας. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σοβαροί και πειθαρχημένοι. Αυτό άλλωστε συζητάμε από τη Δευτέρα που έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία γι’ αυτό το παιχνίδι. Θέλει προσοχή γιατί θα παίξουμε με μία ομάδα που παλεύει να σωθεί και έχει το χαρακτήρα του ντέρμπι μιας και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο ίδιο νησί. Η μεγαλύτερη δυσκολία που θ’ αντιμετωπίσουμε, είναι ο τακτικός τρόπος που θα έρθει να παίξει η Χερσόνησος, η οποία θα παίξει κλειστά, κάτι που όπως καταλαβαίνετε, κάνει το έργο μας πιο δύσκολο.

Οι απαιτήσεις που έχουν πλέον δημιουργηθεί σας προκαλούν πίεση; Ακολουθούν δύο σερί παιχνίδια στην έδρα σας, όπου ο Πλατανιάς επιβάλλεται πλέον να τα πάρει.
Όχι, θα έλεγα ότι δεν αγχωνόμαστε. Και δεν θα συμφωνούσα ότι επιβάλλεται να κερδίσουμε. Εμείς αυτό που κοιτάζουμε, είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, να προετοιμαζόμαστε σωστά και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα, κοιτάζουμε μόνο το παιχνίδι της Κυριακής. Έχω πει ότι όλα τα παιχνίδια δίνουν 3 βαθμούς και σε αυτό το στόχο είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν κοιτάζουμε προγράμματα αλλά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό που θα κοιτάξουμε την Κυριακή είναι να κερδίσουμε και να κάνουμε μία καλή εμφάνιση. Όπως είπα και μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, χαίρομαι να βλέπω την ομάδα αυτή να παίζει. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και αυτό που θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, είναι να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή όμως γι’ αυτή την ομάδα, είναι όταν τελειώνει το παιχνίδι και ο κόσμος χειροκροτεί. Νομίζω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση για την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει αυτά τα παιδιά εδώ και 5 μήνες.

Πώς αισθάνεστε προσωπικά που όλοι αναφέρονται πλέον, μετά και το εντυπωσιακό «διπλό» επί του Απόλλωνα, στα επιτεύγματα της ομάδας σας με επαινετικά σχόλια;
Οπωσδήποτε, είμαστε χαρούμενοι. Κάθε προπονητής που βρίσκεται σε μία ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Νιώθει ικανοποιημένος για τους ποδοσφαιριστές του, για την προσπάθεια και για την ανταμοιβή την οποία εισπράττουμε αυτή τη στιγμή. Και δίνει ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση γιατί η ομάδα ήταν τελευταία και μας είχαν, εντός και εκτός εισαγωγικών, ξοφλημένους. Αυτά τα παιδιά απέδειξαν ότι δεν είναι ξοφλημένοι, έχουν προοπτική να κάνουν κάτι καλό, παρουσιάζοντας μέσα από δουλειά καλύτερο πρόσωπο.

Γράφτηκε αλλά παραδεχτήκατε κι εσείς ότι είχατε προτάσεις από ομάδες Β’ Εθνικής. Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο επ’ αυτού;
Κοιτάξτε, η καλή πορεία μιας ομάδος, τα θετικά της αποτελέσματα, τα εισπράττει και ο προπονητής και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, κι αυτό είναι λογικό. Έχω πει ότι έχω συμβόλαιο μέχρι 30/6 με την ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος εδώ που είμαι και δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να κοιτάξω κάτι άλλο. Έχω φιλοδοξίες, δεν το κρύβω, σαν προπονητής. Πριν τελειώσει το συμβόλαιό μου θα συζητήσω με τη διοίκηση και θα δούμε τι θα γίνει με τη νέα χρονιά.

Λέγοντας πως είσαστε προπονητής με φιλοδοξίες, η τυχόν παραμονή σας στον Πλατανιά θα εξαρτηθεί και από την κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα τη νέα περίοδο;
Κοιτάξτε, αυτό που κοιτάζω από τότε που ήρθα στον Πλατανιά αν και η ομάδα τότε ήταν τελευταία, είναι να βρω συνθήκες. Ο προπονητής δείχνει το έργο του όταν βρίσκει συνθήκες πάνω στις οποίες μπορεί να δουλέψει απρόσκοπτα και να μην έχει το μυαλό του είτε σε οικονομικά προβλήματα είτε σε γηπεδικά θέματα είτε σε θέματα οργάνωσης. Βέβαια έχω πει ότι η ομάδα θα χρειαστεί να αναβαθμιστεί λειτουργικά όσον αφορά κάποιες εγκαταστάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν. Αυτό βέβαια δεν τίθεται ως όρος για να μείνω, για να το πω έτσι, στην ομάδα. Απλώς θα με ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα και το οικονομικό παίζει ρόλο, κακά τα ψέματα, γιατί κάνουμε ένα επάγγελμα το οποίο από αυτό ζούμε και πορευόμαστε. Και αυτό θα παίξει ρόλο. Τώρα, το αν η ομάδα θ’ ανέβει Β’ Εθνική ή όχι, θα έλεγα ότι καλό θα είναι η ομάδα ν’ ανέβει στη Β’ Εθνική και να συζητήσουμε σε νέα βάση αλλά νομίζω ότι δεν είναι ο κύριος λόγος για να μείνω στην ομάδα.

Προέχει δηλαδή το οργανωτικό όπως είπατε.
Νομίζω ότι το οργανωτικό θα παίξει πρωταρχικό ρόλο στην απόφασή μου για να μείνω στην ομάδα. Ο σχεδιασμός της νέας περιόδου. Πολύ απλά πράγματα. Μεταγραφικά, θέματα προετοιμασίας. Όλα αυτά. Πρέπει να υπάρχει μία καλύτερη τάξη, μία καλύτερη οργάνωση, την οποία βέβαια έχουμε βάλει αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε.

Πώς διαχειρίζεστε το αποτέλεσμα που πήρε ο Πλατανιάς στη Ριζούπολη ενόψει του αγώνα που έρχεται με την Χερσόνησο;
Είχα πει και παλαιότερα σε άλλη δήλωσή μου ότι μετά από μια μεγάλη επιτυχία έρχεται μια δυνατή σφαλιάρα. Και τότε είχα βγει αληθινός. Μακάρι να βγω αληθινός και τώρα. Είχα βγει αληθινός θετικά, με την έννοια ότι δεν είχαμε μετά τη νίκη επί του Παναιγιαλείου, άσχημο αποτέλεσμα. Το μυστικό είναι ότι πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να δουλέψουμε γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Αν θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές μέχρι τέλους και όχι φωτοβολίδα, που ούτως ή άλλως δεν είμαστε φωτοβολίδα αλλά μια ομάδα με σταθερή εικόνα, απόδοση και αποτελέσματα, θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι τον Μάιο που τελειώνει το πρωτάθλημα.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ομάδα με την οποία ανταγωνίζεστε στην κορυφή της βαθμολογίας και υπολογίζετε περισσότερο;
Όλες οι ομάδες που βρίσκονται σε αυτό το γκρουπ είναι υπολογίσιμες. Νομίζω ότι όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και δύσκολα και δεν υπάρχουν τρομερές διαφορές. Ακόμα και τα παιχνίδια με τις ομάδες που είναι στη μέση της βαθμολογίας είναι δύσκολα. Απ’ ό,τι λέει και το πρόγραμμά μας, έχουμε πολλά παιχνίδια τα οποία θα έχουμε δυσκολίες εάν δεν είμαστε σοβαροί. Τώρα, αυτό που κοιτάζουμε εμείς δεν είναι τίποτε άλλο από το παιχνίδι της Κυριακής. Είναι σημαντικότατο παιχνίδι για εμάς.

Τα κλειδιά για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ποια θα είναι;
Συγκέντρωση, πειθαρχία, να είμαστε αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι ότι θα παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν μας ξεγελάει, ούτε εμένα προσωπικά αλλά ούτε και τους ποδοσφαιριστές μου, η βαθμολογική θέση που έχει η Χερσόνησος. Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η Χερσόνησος αποτελείται από νέα παιδιά που έχουν φιλοδοξίες, θέλουν ν’ αποδείξουν ότι κακώς βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Οπωσδήποτε θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Σ’ αυτό το παιχνίδι δεν θα παίξει πάντως και ο Κίτσας, μέχρι πρότινος παίκτης του Πλατανιά, λόγω τιμωρίας.
Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Δεν θα παίξει, ok. Εμείς εκεί που επικεντρωνόμαστε είναι στο ομαδικό και όχι στο ατομικό. Αυτό έχουμε κάνει για όλες τις ομάδες, αυτό θα κάνουμε και για την Χερσόνησο.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Mέτωπο κατά της Euroleague
Mέτωπο κατά της Euroleague
Το post στο Instagram για τις νέες φανέλες (pic)
Το post στο Instagram για τις νέες φανέλες (pic)
Δ. Γιαννακόπουλος: «Ε ρε Καπετάνιος που σας χρειάζεται…»
Δ. Γιαννακόπουλος: «Ε ρε Καπετάνιος που σας χρειάζεται…»
«Έσκασαν» οι βόμβες στη Δόξα Δράμας
«Έσκασαν» οι βόμβες στη Δόξα Δράμας
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τον ΟΦΗ σε μια δύσκολη στιγμή,…
ΟΦΗ: Πρώτη… βόλτα Παπαδόπουλου στο «Γεντί Κουλέ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης