Europa League, Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός 5-0: Του «διέλυσε» τις ελπίδες με πεντάρα (videos)
Eurokinissi

Europa League, Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός 5-0: Του «διέλυσε» τις ελπίδες με πεντάρα (videos)

Europa League: «Ταφόπλακα» στα… όνειρα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έβαλε η Φράιμπουργκ στον Ολυμπιακό, με τη νίκη της 5-0.

Οι Γερμανοί πραγματοποίησαν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, με τον Γκρέγκοριτς να σημειώνει χατ-τρικ (3’, 8’, 36’) και τον Σιλντιλιά (42’) να διαμορφώνουν το 4-0 και στο δεύτερο μέρος, ο Ντόαν (77’) «έγραψε» το τελικό 5-0.

Αυτό σημαίνει πως η Φράιμπουργκ πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση φτάνοντας τους 12 βαθμούς σε πέντε αναμετρήσεις, όσους έχει και η Γουέστ Χαμ, μετά τη νίκη της 1-0 επί της Μπάτσκα Τόπολα στην Σερβία.

Έτσι, ο Ολυμπιακός θα παίξει «τελικό» κόντρα στην ομάδα του Ζάρκο Λάζετιτς, το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την 3η θέση του ομίλου και κατά συνέπεια την πρόκριση στα play offs του Conference League.

Κακό ξεκίνημα, εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για τους Πειραιώτες στη Γερμανία, μια και η Φράιμπουργκ στην πρώτη της «επίσκεψη» στα καρέ του Πασχαλάκη κατάφερε να σκοράρει. Ήταν το 3ο λεπτό, όταν ο Έγκεσταϊν έκανε τη σέντρα, ο Γκρέγκοριτς βρέθηκε στην περιοχή και με πλασέ, έγραψε το 1-0.

Μάλιστα, πριν περάσουν πέντε λεπτά, οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» και πάλι με τον Αυστριακό επιθετικό, ο οποίος ήταν στη σωστή θέση και με σκαστή κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Γκρίφο, νίκησε και πάλι τον Πασχαλάκη, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του και τα προσωπικά του.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν εξαιρετικό πρόβλημα στην αμυντική τους λειτουργία, αλλά προσπάθησαν να αντιδράσουν στο 12’ με τον Ποντένσε, που πήρε τη μπάλα από τον Φορτούνη, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στα σώματα των γηπεδούχων.

Από την άλλη, η Φράιμπουργκ είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της και όποτε ήθελε έκανε ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη. Όπως στο 20’ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μίκαελ Γκρέγκοριτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από το κακό διώξιμο του Ντόι.

Ο Ολυμπιακός αναζήτησε το γκολ, κυρίως από προσωπικές ενέργειες των παικτών του, όπως στο 33’ με τον Αλεξανδρόπουλο που μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ, ενώ από την εκτέλεση του Φορτούνη, ο νεαρός μέσος πήρε την κεφαλιά, με τους γηπεδούχους να διώξουν στην γραμμή.

Από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να μπουν και πάλι στο ματς, η Φράιμπουργκ το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού στο 36’ ο Γκρέγκοριτς ολοκλήρωσε ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο, κάνοντας χατ-τρικ. Ο Αυστριακός νίκησε και πάλι τον Πασχαλάκη με κεφαλιά για το 3-0, έπειτα από σέντρα του Μακένγκο και κακή αντίδραση των Ρέτσου και Ντόι.

Το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο για τους Πειραιώτες δεν είχε ολοκληρωθεί εκεί, μια και τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, ο Σαλντιλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, έπειτα από ωραία συνεργασία των Γκρέγκοριτς και Χέλερ.

Έφυγε με φορείο ο Ποντένσε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακόμα πιο άσχημα για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 47ο λεπτό ο Ντάνιελ Ποντένσε τραυματίστηκε στον Αχίλλειο από δυνατό μαρκάρισμα του Σιλντιλιά, σε μία φάση που ο διαιτητής δεν έδειξε ούτε καν φάουλ. Μάλιστα, ο Πορτογάλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο και τη θέση του πήρε ο Γιώργος Μασούρας.

Στα επόμενα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να ισορροπήσουν… κάπως το παιχνίδι και στο 68’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, όταν ο Ιμπόρα πήρε την πρώτη κεφαλιά από κόρνερ, αλλά ο Ελ Κααμπί αδράνησε και κόπηκε από τους αμυντικούς.

Όμως, για μία ακόμα φορά, τα πολλά λάθη των παικτών του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πετύχουν το πέμπτο τους τέρμα. Ήταν το 77ο λεπτό, όταν ο Ρέτσος δεν έδιωξε, ο Ιμπόρα αδράνησε, ο Ντοάν πήρε τη μπάλα από το λάθος του Έσε και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να χάνει μία ακόμα ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι στον Ατουμπόλου, αλλά ο τελευταίος τον νίκησε.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Ατουμπόλου, Λίνχαρτ, Μ. Γκίντερ, Σιλντίλια, Μακένγκο, Χέφλερ, Έγκεσταϊν, Ντοάν, Γκρίφο, Χέλερ, Γκρέγκοριτς.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Έσε, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.



Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Super League 2: Νίκησαν κι ελπίζουν τα Χανιά
Super League 2: Νίκησαν κι ελπίζουν τα Χανιά
Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!
Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved