Europa League, Ολυμπιακός - Τσουκαρίτσκι 3-1: Τριάρα για ομίλους - Τα «χάλασε» στο τέλος

Europa League, Ολυμπιακός - Τσουκαρίτσκι 3-1: Τριάρα για ομίλους - Τα «χάλασε» στο τέλος

Ολυμπιακός - Τσουκαρίτσκι: Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League πήραν οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη τους 3-1 στην πρώτη «μάχη» των play offs κόντρα στους Σέρβους. Μοναδικό «μελανό» σημείο το τέρμα που δέχθηκαν στις καθυστερήσεις.

Τον ρόλο του μεγάλου φαβορί στο «ζευγάρι» με την Τσουκαρίτσκι επιβεβαίωσε για 92 λεπτά ο Ολυμπιακός, καθώς το «συγκρότημα» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, πήρε προβάδισμα 3-0 με τα τέρματα των Αγιούμπ Ελ Κααμπί (3’, 40’) και Κώστα Φορτούνη (15’), έχασε κι άλλες ευκαιρίες για άλλα τέρματα στο δεύτερο μέρος, αλλά οι Σέρβοι σκόραραν στο 93ο λεπτό με τον Μιλαντίνοβιτς και θεωρητικά ανέκτησαν κάποιες - μικρές - ελπίδες για τη ρεβάνς.

Αυτή θα λάβει χώρα σε μία εβδομάδα, το βράδυ της Πέμπτης (31/08) στην Σερβία στο στάδιο της Ντουμπότσιτσα στην πόλη Λέσκοβατς, καθώς το «Μπάνοβο Μπρντο» του Βελιγραδίου, που αποτελεί τη φυσική έδρα της ομάδας δεν πληροί τις προδιαγραφές της UEFA για να φιλοξενήσει ματς play offs.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι δύο σκόρερ, Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Κώστας Φορτούνης, ενώ εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Μαντί Καμαρά, αλλά και του Βιθέντε Ιμπόρα στον άξονα. Παράλληλα, το επίσημο ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα» έκανε ο Σαντιάγκο Έσε.

Την «έπνιξε» από την αρχή

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά δυνατά τον αγώνα και πίεσε από την αρχή τους Σέρβους με στόχο ένα γρήγορο τέρμα. Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ άσκησε τρομερή πίεση στα καρέ των φιλοξενούμενων και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του «επίσκεψη» στα αντίπαλα καρέ.

Ήταν το 3ο λεπτό, όταν έπειτα από φάση διαρκείας, ο Γιώργος Μασούρας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαμούροβιτς, αλλά ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί με προβολή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πειραιά.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να εκμεταλλευτούν το εξαιρετικό μομέντουμ πολύ είχαν και στο 5’ ο Μαροκινός επιθετικός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σαμούροβιτς στο γύρισμα που έκανε για τον Γιώργο Μασούρα. Πάντως, ο Έλληνας εξτρέμ σκόραρε στο επόμενο λεπτό, όμως, το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει την άμυνα των Σέρβων, οι οποίοι είχαν μεγάλο πρόβλημα στην κατοχή της μπάλας και στο 15’ ο Κώστας Φορτούνης διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, όταν πήρε τη μπαλιά του Μαντί Καμαρά και με τρομερό βολέ στην κίνηση νίκησε τον Σαμούροβιτς.

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου στην αναμέτρηση, οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να βγουν στην επίθεση και να ψάξουν ένα τέρμα, αλλά στην πιο σημαντική ευκαιρία τους, στο 25’ ο Ιβάνοβιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που μπλόκαρε.

Σχεδόν αμέσως οι Πειραιώτες ανέκτησαν την πρωτοβουλία του αγώνα και απείλησαν και πάλι στο 31’ με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από το γύρισμα του Κώστα Φορτούνη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αντέδρασε και πάλι σωστά σε κεφαλιά του Σούμποτιτς έπειτα από κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο τελευταίο… κομμάτι του πρώτου μέρους συνεχίζοντας την ένταση στο παιχνίδι τους και δικαιώθηκαν, καθώς στο 40’ ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 3-0.

Χαμένες ευκαιρίες και ακυρωθέν γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια «εικόνα» με το πρώτο. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχνε πιο ορθολογικά την ευκαιρία μπροστά στα καρέ των Σέρβων. Μάλιστα, στο 50’ ο Μαντί Καμαρά σκόραρε έπειτα από κόρνερ, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε, έπειτα από τη χρήση VAR, για χέρι του Αφρικανού.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν μερικές καλές ευκαιρίες για ένα ακόμα τέρμα. Στο 56’ ο Μπιέλ δεν σημάδεψε σωστά στο σουτ που επιχείρησε, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Σαμούροβιτς «απογειώθηκε» και έδιωξε το απ’ ευθείας φάουλ του Κώστα Φορτούνη.

Στην συνέχεια, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλησε να δώσει την ευκαιρία στους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Σκάρπα, Έσε και Πορόσο, με αποτέλεσμα να πέσει για λίγο ο ρυθμός του ματς.

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 74’ για τον Ολυμπιακό, όταν ο Σκάρπα βρήκε τον Φορτούνη από τα δεξιά, αυτός μπήκε στην περιοχή, «έσπασε» τη μπάλα στον Μπιέλ που ήταν στο ύψος της περιοχής, όμως, το σουτ του Ισπανού πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν και πάλι με τον Ίβηρα άσο, ο οποίος πήρε τη μπαλιά από τον Κώστα Φορτούνη, όμως ο Σαμούροβιτς τον σταμάτησε.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η Τσουκαρίτσκι βγήκε πιο… ζεστά στην επίθεση αναζητώντας ένα τέρμα που θα της έδινε ελπίδες για τη ρεβάνς. Μάλιστα, οι Σέρβοι τα κατάφεραν στο 93’ όταν ο Νίκτσεβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μιλαντίνοβιτς στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη για το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Ντονάτας Ρούμσας (Λιθουανία)

Κίτρινες: Ρέτσος, Κίνι - Νίκσεβιτς

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρέτσος (70’ Πορόζο), Φρέιρε, Κίνι, Μαντί Καμαρά (60’ Έσε), Ιμπόρα, Μασούρας (59’ Σκάρπα), Μπιέλ (83’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (70’ Ελ Αραμπί).

Τσουκαρίτσκι (Μίλαν Λέσνιακ): Σαμούροβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς, Στεφάνοβιτς, Ρόγκαν (46’ Νίκσεβιτς), Στάνκοβιτς (69’ Μιλαντίνοβιτς), Σισοκό, Κόβατς (46’ Ντόσιτς), Τόσιτς, Εντιαγέ (46’ Γιάνκοβιτς), Ιβάνοβιτς (87’ Γκόμες).



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved