Πού ήταν η ΑΕΚ και ο προπονητής της στο πρώτο ημίχρονο;

Πού ήταν η ΑΕΚ και ο προπονητής της στο πρώτο ημίχρονο;

Το OnSports καταγράφει το «κιτρινόμαυρο» μπλακ-άουτ με τη Ριέκα, εξηγεί την αυτοάμυνα του Χιμένεθ και απαριθμεί τα οφέλη της αποφυγής της ήττας.

Η ΑΕΚ είχε την πρόκριση στα χέρια της πριν από το ματς με τη Ριέκα, αλλά από τη στιγμή που δεν κέρδισε, καλείται πλέον να παλέψει στην τελευταία αγωνιστική στη Βιέννη. Σίγουρα η υπερπροσπάθεια και η αντίδραση του «Δικεφάλου» στο δεύτερο ημίχρονο με τους Κροάτες είναι άξια αναφοράς, προσοχής, ερμηνείας και ανάλυσης, παρ’ όλα αυτά, τα προβλήματα του πρώτου ημιχρόνου χρίζουν κι εκείνα τη δική τους αναφορά-επισήμανση.

Τι δεν πήγε καλά για την «Ένωση» στο πρώτο μισό της αναμέτρησης της Πέμπτης; Πολλά πράγματα. Δεν είναι άλλωστε λίγος ο κόσμος που πιστεύει πως η ΑΕΚ ήταν επηρεασμένη από τα όσα έχουν γίνει με τον προπονητής της αυτές τις μέρες (λόγω μεσαίου δαχτύλου). Αλλά ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη και ας εξετάσουμε το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Μετράμε λοιπόν:

1.Πού ήταν ο Τσόσιτς; Δεύτερο σερί παιχνίδι που ο Σέρβος στόπερ μένει στον εκτός ενδεκάδας και η ομάδα το πληρώνει. Πραγματικό πάρτι γινόταν στην άμυνά της. Τόσο ψηλά, όσο και με την μπάλα κάτω. Άπειρες χαμένες μονομαχίες από τους Κροάτες. Ο Χιμένεθ είπε πως είναι... σχεδόν έτοιμος και γι’ αυτό δεν έπαιξε. Ο ίδιος πάντως στο περιβάλλον του (και σε ανθρώπους της ΑΕΚ), λέει πως είναι 100% καλά...

2.Πού ήταν το κέντρο; Η απάντηση εδώ είναι η πιο εύκολη: Στο κρεβάτι του πόνου. Τις απουσίες των Μάνταλο και Γιόχανσον δεν θα μπορέσει η «Ένωση» να τις καλύψει χωρίς μεταγραφή - ή μήπως μεταγραφές; Συγκινητικός ο Σιμόες αλλά τα έχει... παίξει. Ψόφιος απ’ την κούραση. Αν κάποιος χρειάζεται ξεκούραση είναι εκείνος και όχι ο Λιβάγια - όπως είπε ο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου για να δικαιολογήσει την επιλογή του να μην ξεκινήσει τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και ίσως και του πρωταθλήματος.

Όσο για τον Γαλανόπουλο αν μη τι άλλο είναι ελπιδοφόρος, αλλά θέλει πολλή δουλειά και πίστωση χρόνου.

3.Πού είναι ο Αραούχο; Κακά τα ψέματα, ο Σέρχιο (παρά το γκολ του) δεν είναι ο περσινός. Δεν είναι απειλή. Δεν τον νιώθει η αντίπαλη άμυνα. Δεν είναι φόβητρο. Δεν ντουμπλάρουν πλέον πάνω του. Δεν τον φοβούνται, δεν δημιουργεί ρήγματα, δεν, δεν, δεν... Έχασε και το άχαστο στα τελευταία λεπτά που θα έδινε την πρόκριση στην ομάδα του και θα έβγαζε και τα λεφτά της εφετινής του παρουσίας στον σύλλογο (ενοίκιο και συμβόλαιο).

Θα συνέλθει; Ποιος μπορεί να απαντήσει σε αυτό. Αλλά έως τώρα, δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ποδοσφαιριστής που γοήτευσε πέρσι και έκανε τους οπαδούς της ΑΕΚ να φτάσουν ως το αεροδρόμιο για να τον υποδεχτούν στην καλοκαιρινή επιστροφή του.

4.Πού ήταν ο Μανόλο; Κακό διάβασμα του παιχνιδιού για μια ακόμη φορά από τον Χιμένεθ. Ο ίδιος βέβαια υπεραμύνθηκε του εαυτού του στις δηλώσεις του, λέγοντας πως ξέρει καλύτερα ποιοι παίκτες του είναι έτοιμοι να αγωνιστούν ενώ έριξε και το καρφί του στους «κιτρινόμαυρους», τονίζοντας πως τους ρωτάει πριν απά τα ματς αν νιώθουν 100% καλά να παίξουν και βασίζεται στις απαντήσεις τους, που όμως, του φαίνεται πια, πως δεν είναι πάντα ειλικρινείς...

Τα λάθη

Η αυτοάμυνα του προπονητή είναι αποδεκτή, αλλά και η κριτική του Τύπου και των παρατηρητών απαραίτητη και σεβαστή. Γι’ αυτό έχουμε και λέμε:

Είτε ξεγελάστηκε από τους ποδοσφαιριστές του, είτε την «πάτησε» ο ίδιος με την ενδεκάδα του, η ιστορία έγραψε πως έπραξε λανθασμένα και αυτή τη φορά την πλήρωσε. Και ίσως να του κοστίσει και ακριβά, δηλαδή με αποκλεισμό.

Δεν του βγήκε ούτε το σύστημα (3-5-2), ούτε η διατήρηση εκτός βασικών του Τσόσιτς, ούτε η επιλογή να μην ξεκινήσει ο φορμαρισμένος Λιβάγια, ούτε η θέση που έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο. Προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση στο ημίωρο με την αλλαγή του Γκάλο (πέρασε τον Λιβάγια). Η ΑΕΚ πάλι είχε τα προβλήματά της, αλλά τουλάχιστον αντέδρασε επιθετικά. Έβαλε το γκολ με τον Αραούχο στις καθυστερήσεις, σε μια φάση που η άμυνα της Ριέκα πιάστηκε εν υπνώσει και οι «κιτρινόμαυροι» ήλπιζαν για την επανάληψη.

Η ανατροπή του δίνει χρόνο

Και για μισή ώρα στο δεύτερο μέρος πράγματι το σκηνικό διαφοροποιήθηκε. Κάτι οι αλλαγές, κάτι η άμυνα που, με την πάροδο του χρόνου, βρήκε τα πατήματά της, κάτι η κούραση των αντιπάλων και η έλλειψη αυτοπεποίθησης να κρατήσουν το αποτέλεσμα, όπως εξήγησε ο προπονητής τους Ματίαζ Κεκ, όλα αυτά, συντέλεσαν στο να φέρει το ματς στα ίσια η «Ένωση» και να διεκδικήσει την ολική ανατροπή.

Η οποία δεν ήρθε καθότι κουράστηκαν και οι «κιτρινόμαυροι» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, αλλά τουλάχιστον η αποφυγή της ήττας, μετριάζει τις γκρίνιες και την εσωστρέφεια και δίνει χρόνο, στην ομάδα και τον προπονητή της, να σκεφτούν βαθύτερα κάποια πράγματα και να παρουσιαστούν στη συνέχεια καλύτερα προετοιμασμένοι, υποψιασμένοι και διαβασμένοι...



Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved