ΑΕΚ - Ριέκα 2-2: Ο Λιβάγια την σπρώχνει στην πρόκριση!

ΑΕΚ - Ριέκα 2-2: Ο Λιβάγια την σπρώχνει στην πρόκριση!

Η ΑΕΚ επέστρεψε από τον εφιάλτη του 0-2, πήρε ισοπαλία-μισή πρόκριση (2-2) με την Ριέκα στο ΟΑΚΑ και απέχει μισό βήμα από τους «32» του Europa League - Ο Χιμένεθ κατάλαβε το λάθος του στο 29' και με την είσοδο του Λιβάγια άλλαξε εικόνα η Ένωση - «Τελικός» στη Βιέννη με την Αούστρια την τελευταία αγωνιστική 

Ένα βήμα από την πρόκρισή της είναι η ΑΕΚ που απόψε στο ΟΑΚΑ έζησε το απόλυτο θρίλερ κόντρα στην Ριέκα μέχρι να φτάσει στο πολύτιμο 2-2.

Οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των «κιτρινόμαυρων» στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά και την λάθος προσέγγιση του Χιμένεθ στην ενδεκάδα. Το 0-2 στο 26' αποτυπώνει  πλήρως την εικόνα του αγώνα με την Ένωση να έχει κενά σε όλες τις γραμμές και καμία ισορροπία στο παιχνίδι της.

Αν υπολογίσετε και τα δύο δοκάρια της Ριέκα στο διάστημα αυτό θα αντιληφθείτε ότι η αγωνιστική συμπεριφορά της ΑΕΚ ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Ο Ισπανός τεχνικός αντιλήφθηκε ότι το πλάνο που σχέδιαζε πήγε.. περίπατο και έπραξε το αυτονόητο. Έριξε στο 29' τον Λιβάγια που δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Με αυτόν στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό, η ομάδα ρόλους και το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Ο Αραούχο μείωσε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημίχρονου και όλα έδειχναν πως η Ένωση άφηνε πίσω της τον εφιάλτη του πρώτου μισάωρου. Κάτι που αποδείχθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο δικέφαλος κυριάρχησε απόλυτα ανάγκαζοντας τους Κροάτες σε παθητικό ρόλο και δίχως καμία τελική(!).

Η ΑΕΚ ήταν μονίμως στην επίθεση και η ισοφάριση ήρθε φυσιολογικά. Δέκα λεπτά μετά τη σέντρα του β' μέρους από στημένη μπάλα ο Χριστοδουλόπουλος σκόραρε με κεφαλιά και το γήπεδο... μπάταρε.

Παρότι, η Ένωση έψαξε με κάθε τρόπο το τρίτο γκολ που θα της εξασφάλιζε από σήμερα την πρόκριση δεν τα κατάφερε. Λιβάγια και Αραούχο ήταν πρωταγωνιστές στις περισσότερες φάσεις που έγινε με τον Αργεντινό να σημαδεύει και το δοκάρι στο 91'!

Το τελικό 2-2 πάντως δίνει στην ΑΕΚ τον πρώτο λόγο για το εισιτήριο στους «32» του Europa League καθώς πλέον χρειάζεται έναν βαθμό στη Βιέννη με την Αούστρια για να κάνει τσεκ ιν στην επόμενη φάση.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Λόπες, Γκάλο (30΄ Λιβάγια), Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλος (69΄ Κονέ), Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος (85’ Πατίτο Ροντρίγκες), Μπακασέτας, Αραούχο

ΡΙΕΚΑ (Ματίαζ Κεκ): Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μαλές, Πάβιτσιτς (90+2΄ Τσρνιτς), Γκαβράνοβιτς (81΄ Πούλιτς), Ακόστι (70΄ Κβρζιτς, Γκοργκόν.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μίλαν επικράτησε της Αούστρια με 5-1 και πήρε την πρόκριση στους «32» του Europa League. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το λάθος να προηγηθούν στο Σαν Σίρο όταν ο Κρίστοφ Μόσχαϊν στο 21' άνοιξε το σκορ για τους Αυστριακούς. Έξι λεπτά αργότερα όμως ήρθε η απάντηση από τον Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 από κοντά, ενώ στο 36' έκανε την ασίστ για να ολοκληρώσει την ανατροπή ο Αντρέ Σίλβα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 3-1 χάρη σε κεφαλιά του Πάτρικ Κουτρόνε. Στο 70' ο Αντρέ Σίλβα έκανε 4-1 ενώ ο Κουτρόνε, διαμόρφωσε το τελικό 5-1 στις καθυστερήσεις.

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Μπορίνι (74' Λοκατέλι), Μουσάκιο, Μπονούτσι (80' Γκουστάβο Γκόμες), Σαπάτα, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ (64' Αντονέλι), Κεσιέ, Λούκας Μπίγλια, Τσαλχάνογλου, Αντρέ Σίλβα, Κουτρόνε.
ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Πεντς, Ντε Πάουλα, Μπόρκοβιτς, Μοχάμεντ, Σαλάμον (69' Γκλουχάκοβιτς), Ζέρμπεστ, Χόλτσχαουερ, Αλάσαν, Πρόκοπ, Φελίπε Πίρες (78' Τατζούρι), Μόνσχαϊν.

Παρακολουθήσατε το παιχνίδι στο Live Chat του Onsports:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Europa League: Στους «32» η Μπράγκα, επική ανατροπή πρόκρισης για την Ατλέτικ Μπιλμπάο

Europa League: Στους «32» η Μπράγκα, επική ανατροπή πρόκρισης για την Ατλέτικ Μπιλμπάο

Europa League: Η βαθμολογία του ομίλου της ΑΕΚ

Europa League: Η βαθμολογία του ομίλου της ΑΕΚ

Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved