ΑΕΚ - Μίλαν 0-0: Αυτή η πρόκριση δε χάνεται!

ΑΕΚ - Μίλαν 0-0: Αυτή η πρόκριση δε χάνεται!

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει κι άλλο βαθμό με τη Μίλαν, αυτή τη φορά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (0-0) και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση της στον επόμενο γύρο του Europa League

Σε κακό μπελά της Μίλαν εξελίσσεται η ΑΕΚ. Μετά το Μιλάνο, η Ένωση πήρε κι άλλο βαθμό (0-0) στο ΟΑΚΑ και αγγίζει την πρόκριση της στα νοκ άουτ του Europa League.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν μια ακόμα τεράστια και υποδειγματική εμφάνιση απέναντι στους Ιταλούς που δεν μπόρεσαν να σκοράρουν ούτε και στην αναμέτρηση της Αθήνας.

Το 3-5-2 του Μανόλο Χιμένεθ αποτέλεσε ξανά λίρα 100 για την ΑΕΚ και φαίνεται πως αυτό το σύστημα ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της για μεγάλες βραδιές όπως η αποψινή.

Στο ρεζουμέ, ο δικέφαλος με το 0-0 έκανε σημαντικό βήμα για να τσεκάρει το εισιτήριο στην επόμενη φάση. Είναι μόνος δεύτερος με έξι βαθμούς και σε συνδυασμό με την ήττα της Ριέκα από την Αούστρια έχει ξεκάθαρα την τύχη στα χέρια του.

Η εικόνα και η εμφάνιση της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική και δικαίως οι παίκτες του Χιμένεθ αποθέωθηκαν από 45.000 φίλους της ομάδας όταν τελείωσε το παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ δεν αμύνθηκε αλλά ούτε και ρίσκαρε. Με ορμή από τον κόσμο και την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ δημιούργησε προϋποθέσεις να σκοράρει όμως δεν τα κατάφερε.

Κορυφαία στιγμή ήταν όταν ο Λόπες έπειτα από συνεργασία με τον Αραούχο υποχρέωσε τον Ντοναρούμα σε δύσκολη επέμβαση, ενώ από πλευράς Μίλαν ο Ανέστης δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

1786896.jpg

Την ίδια δυναμική εικόνα είχε η Ένωση και στο δεύτερο ημίχρονο. Η κεφαλιά του Βράνιές καρδιοχτύπησε τους Ιταλούς, ωστόσο, η Μίλαν ανέβασε στροφές και πίεσε μετά το 55'.

Στο δεκάλεπτο διάστημα πίεσης των «ροσονέρι», η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή όταν ο Μοντολίβο με οβίδα σημάδεψε το δοκάρι του Ανέστη, αλλά μετά από αυτήν την φάση το παιχνίδι επέστρεψε στην κανονικότητα.

Ο δικέφαλος πήρε τον έλεγχο του κέντρου, η Μίλαν δεν μπόρεσε να βγάλει φάσεις με τον Χιμένεθ να αλλάζει το σύστημα σε 4-3-3 και να παίρνει χωρίς κόπο τον βαθμό.

Το παιχνίδι:

Στα πρώτα 45 λεπτά η ΑΕΚ έμεινε πιστή στο πλάνο της και κράτησε εύκολα τη Μίλαν μακριά από την περιοχή της. Κλειδί της αναμέτρησης, η χρησιμοποίηση του Μιχάλη Μπακάκη ως κεντρικού μπακ στο 3-5-2 του Χιμένεθ, και μάλιστα με «ανάποδο πόδι» καθώς έπαιζε αριστερά στην τριάδα κι έτσι απελευθέρωσε τον Λόπες ο οποίος ήταν ασυγκράτητος ως κλασικός φούλμπακ. Γιόχανσον και Σιμόες κυριαρχησαν στο κέντρο, έβγαλε ενέργεια ο Αραούχο, ενώ ο Λάζαρος έκανε... τα πάντα στο γήπεδο καλύπτοντας (εν μέρει) το κενό του Μάνταλου.

Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τον εκνευρισμό των «ροσονέρι» που είδαν ακόμα ένα παιχνίδι να μην τους «βγαίνει». Οι διαμαρτυρίρες του Μοντέλα από τον πάγκο, τα σκληρά μαρκαρίσματα, ακόμα και το γεγονός ότι η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρία από κόρνερ των αντιπάλων (14΄ Λόπες) φανέρωναν το ευρύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ιταλοί στην δεδομένο χρονική περίοδο.

1786941.jpg

Η είσοδος του Σούσο αντί του νεραρού Κουτρόνε στο β΄ ημίχρονο έδωσε πνοή στην επιθετικότητα των φιλοξενούμενων που «άγγιξαν» το γκολ στο 57΄ αλλά ο Μοντολίβο «σημάδεψε» το δοκάρι μετά από την ασίστ του Λοκατέλι. Η απάντηση του Χιμένεθ στο μιλανέζικο κρεσέντο, ήταν ο Μάρκο Λιβάγια (60΄ αντί Χριστοδουλόπουλου) για να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει «καταστάσεις». Αμέσως έφυγε στην πλάτη της άμυνας από πάσα του Γιόχανσον, αλλά υποδείχθηκε εσφαλμένα οφσάιντ, ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Ντοναρούμα. Η είσοδος του Κροάτη σε συνδυασμό με αυτή του Γαλανόπουλου λίγα λεπτά μετά, έκανε «γρανιτένια» την ΑΕΚ στο κέντρο λύνοντας τα προβλήματα που προσωρινά δημιουργήθηκαν.

Οσο περνούσε ο χρόνος, η Μίλαν έμοιαζε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία, που άλλωστε τη διατηρεί στην κορυφή του ομίλου. Ετσι, χωρίς να ιδρώσει ουσιαστικά, η ΑΕΚ κράτησε στο «μηδέν» τη Μίλαν για 180 αγωνιστικά λεπτά, παραμένει αήττητη στη διοργάνωση και με νίκη την επόμενη αγωνιστική επί της Ριέκα στο Ολυμπιακό Στάδιο, σφραγίζει την πρόκριση στους «32»!

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπακασέτας (66΄ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (60΄ Λιβάγια), Αραούχο (79΄ Γιακουμάκης)

ΜΙΛΑΝ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Τζ. Ντοναρούμα, Μουζάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Μπορίνι, Ρικάρντο Ροντρίγκες, Λοκατέλι (67΄ Κεσί), Μοντολίβο, Τσαλχάνογλου, Αντρέ Σίλβα (81΄ Κάλινιτς), Κουτρόνε (46΄ Σούσο)

Παρακολουθήσατε το παιχνίδι στο live chat του Onsports:



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved