Πρωταγωνιστές σε video της UEFA οι Μάνταλος και Χριστοδουλόπουλος (pic)

Πρωταγωνιστές σε video της UEFA οι Μάνταλος και Χριστοδουλόπουλος (pic)

Ο αρχηγός της ΑΕΚ και ο πρώτος σκόρερ της συμμετείχαν στο ειδικό ενόψει του αγώνα με τη Μίλαν (2/11) και που θα προβληθεί εντός των ημερών.

Για τις ανάγκες video, που θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες στο uefa.com σχετικά με τον επερχόμενο αγώνα της ΑΕΚ με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ, οι Πέτρος Μάνταλος και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μίλησαν μπροστά στην κάμερα του τηλεοπτικού συνεργείου της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας αναλύοντας την ανοδική πορεία της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια αλλά και την επιτυχημένη επιστροφή της στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Βρέθηκα στην ομάδα όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα για την ιστορία της και βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία, αλλά από την ημέρα που αποτέλεσα μέλος της μόνο ωραία πράγματα έχουν συμβεί. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος η ΑΕΚ τα πήγε σχετικά καλά. Αλλά όπως όλοι έχουμε πει αυτή τη σεζόν έφτασε η στιγμή για να επιστρέψουμε στην κορυφή. Χωρίς αμφιβολία το να βρεθώ στην κορυφή με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή είχα στο μυαλό μου. Θα είμαι σίγουρα πολύ χαρούμενος αλλά δεν μπορώ τώρα να περιγράψω με λέξεις το πώς θα αισθανθώ. Θα είναι για μένα πιο εύκολο να το περιγράψω, όταν θα συμβεί» δήλωσε ανάμεσα στ’ άλλα ο αρχηγός της ΑΕΚ.

-Σχετικά με την επιστροφή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόνισε:
«Ο πρώτος στόχος ήταν να επαναφέρουμε την ομάδα ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εχουμε πάει πολύ καλά μέχρι τώρα στον όμιλό μας στο Europa, η ισοπαλία με τη Μίλαν μας τόνωσε την αυτοπεποίθηση και ελπίζουμε τώρα ότι με τον κόσμο στο πλευρό μας σε ένα γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο θα παλέψουμε ακόμα και για τη νίκη. Γιατί όχι; Εκτιμώ πάντως ότι το σημαντικό ματς για την πρόκρισή μας θα είναι αυτό κόντρα στη Ριέκα στο ΟΑΚΑ».

-Σχετικά με το τι… είδους αρχηγός είναι, απάντησε:
«Είμαι ήρεμος τύπος και μέσα στην ομάδα και στην προσωπική μου ζωή. Θέλω να είμαι δίκαιος και θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως ‘’ήρεμο αρχηγό’’. Ηταν τιμή και ευθύνη για εμένα που ο πρόεδρος με εμπιστεύθηκε για αυτό το ρόλο. Από τη μια υπάρχουν οι ευθύνες και από την άλλη η χαρά και η ικανοποίηση».

-Για τον Μανόλο Χιμένεθ, είπε:
«Θα τον περιέγραφα ως άνθρωπο που ζητάει πάντα το παραπάνω! Τίποτα δεν είναι αρκετό για εκείνον. Αν αντιμετωπίζουμε τη Μίλαν, αυτός ζητάει να τους νικήσουμε. Είναι ένας προπονητής που μελετάει πολύ τον αντίπαλο, δίνει οδηγίες και προσπαθεί να κάνει εύκολη τη ζωή μας όταν αρχίζει το ματς. Πιστεύω ότι είναι ένας έμπειρος, ολοκληρωμένος προπονητής».

-Για τον κόσμο της ΑΕΚ, δήλωσε:
«Ακόμα και στην προσωπική μου ζωή καταλαβαίνω καθημερινά πόσο κοντά βρίσκονται στην ομάδα. Εμειναν κοντά ακόμα και στις χαμηλότερες κατηγορίες και αυτό μας υποχρεώνει να παλεύουμε για να τους ανταμείψουμε με νίκες και τίτλους τα επόμενα χρόνια».

2

«Αισθάνομαι μέρος της σύγχρονης ιστορίας»!

«Βρίσκομαι στην ομάδα λίγο παραπάνω από ένα χρόνο αλλά αισθάνομαι ήδη ότι αποτελώ κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του club. To μέγεθος μιας ομάδας δεν μικραίνει όταν για οικονομικούς λόγους ή διοικητικά λάθη πέφτει κατηγορία. Η ΑΕΚ επέστρεψε εκεί που ανήκει και το σημαντικό είναι ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, κάνοντας τα σωστά βήματα προς τα εμπρός. Σημαίνει πολλά για εμένα να αποτελώ κομμάτι της πορείας αναγέννησης της ομάδας και είναι σπουδαίο το ότι θα παλέψουμε για τον εγχώριο τίτλο» δήλωσε από την πλευρά του ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

-Για την ευρωπαϊκή επιστροφή της ΑΕΚ, τόνισε:
«Είναι σημαντικό για την ομάδα να αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει στην ευρωπαϊκή βαθμολογία. Η ευρωπαϊκή προοπτική της ΑΕΚ ήταν ένας από τους λόγους που με έφεραν πάλι πίσω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχουμε πάει καλά μέχρι σήμερα και έχουμε σημαντικές πιθανότητες να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο. Στο Μιλάνο απογοητευτήκαμε λιγάκι γιατί θα μπορούσαμε ακόμα και να νικήσουμε κάτι που αν πετύχουμε στην έδρα μας γνωρίζουμε ότι θα μας φέρει στην κορυφή του ομίλο. Η νίκη με τη Μίλαν θα είναι κάτι το σπουδαίο για το club».

-Στην ερώτηση αν θεωρεί τον εαυτό του σπεσιαλίστα στις εκτελέσεις φάουλ, απάντησε:
«Δεν με θεωρώ… expert! Εχω καλό σουτ και προσπαθώ να το δουλεύω στις προπονήσεις. Μακάρι να πετύχω κι άλλα τέτοια γκολ από φάουλ».

-Για τον Μανόλο Χιμένεθ σχολίασε:
«Μελετάει σε βάθος τον αντίπαλο. Μας δίνει εντολές στο πώς να αμυνόμαστε και αφήνει σχετική ελευθερία στο κέντρο και στην επίθεση. Ζητάει από την ομάδα πρέσινγκ, συνεχή κίνηση και υπομονή. Προσπαθεί να μας μεταδώσει την εμπειρία του από τη Σεβίλλη. Και αν είμαστε ενωμένοι και ο καθένας εκπληρώνει τη δική του αποστολή μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

-Στην ερώτηση για το πώς θα περιέγραφε τον Πέτρο Μάνταλο ως αρχηγό, απάντησε:
«Ο Πέτρος κατά μια έννοια μου θυμίζει Αγγλο ποδοσφαιριστή. Εχει μία ήρεμη επιρροή στην ομάδα και είναι μεγάλος παίκτης. Η ήρεμη επιρροή του υπάρχει στα αποδυτήρια ακόμα και όταν μερικές φορές δεν αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μέσα. Εχει τη δική του ταυτότητα, είναι πολύ καλό παιδί και είναι μεγάλη υπόθεση να τον έχεις συμπαίκτη»!

-Ο Λάζαρος απάντησε ακόμα και στο ερώτημα για το τι είναι αυτό που κάνει την ΑΕΚ κάτι το ξεχωριστό από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες:
«Αυτό που κάνει την ΑΕΚ ξεχωριστή είναι η σχέση ανάμεσα στους παίκτες και τους οπαδούς. Ο κόσμος της ομάδας λατρεύει το επιθετικό ποδόσφαιρο και θέλουν να βλέπουν θέαμα. Όταν απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, είναι συνεχώς κοντά μας, δεν μας αφήνουν ποτέ. Δεν παράτησαν την ομάδα στα δύσκολα και αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση».



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved