Χιμένεθ: «Μπορούμε να πετύχουμε πράγματα που δεν είχαμε φανταστεί»

Χιμένεθ: «Μπορούμε να πετύχουμε πράγματα που δεν είχαμε φανταστεί»

Η ΑΕΚ έχει πιθανότητες πρόκρισης και μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα στους ομίλους του Europa League, όπως τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Η Ένωση βρίσκεται στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τις Μίλαν, Αούστρια Βιέννης και Ριέκα και ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στην κάμερα του «Cosmote Sport» αναφορικά με τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, αλλά και την τελευταία νίκη του «Δικέφαλου» κόντρα στους Ιταλούς, το 2006.

«Φυσικά και υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης, αλλά πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως μιλάμε για μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά και δύο ακόμη πολύ καλές ομάδες. Όμως και η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Τη Μίλαν τη γνωρίζω πολύ καλά, τη Ριέκα την είδα στους αγώνες με τον Ολυμπιακό, αλλά και την Αούστρια θα τη μάθω πολύ σύντομα», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Αυτό που προσπαθώ να μεταδώσω στους παίκτες μου και θέλω να μεταφέρω και στους φιλάθλους, είναι πως πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, βήμα-βήμα για να φτάσουμε μακριά. Είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε με τη Μίλαν και να την κερδίσουμε, αλλά έχουμε σε δύο μέρες ένα σημαντικό ματς για το πρωτάθλημα. Αν υπάρξει η κατάλληλη αυτοεκτίμηση, ο αυτοέλεγχος και δουλεύουμε σκληρά και με ταπεινότητα, πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα που ίσως και να μην τα είχαμε φανταστεί. Είμαι σίγουρος πως πολύς κόσμος ονειρεύεται, τα όνειρα είναι δωρεάν, αλλά εμείς είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει το υπόλοιπο ταξίδι».

Αναφορικά με το αν παίζει ρόλο το πρόγραμμα και η σειρά των αγώνων, υποστήριξε: «Πάντα παίζουν ρόλο η σειρά των παιχνιδιών και οι ημερομηνίες. Φυσικά τα πάντα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Οικονομικά θα ενδιέφερε την ομάδα να έπαιζε το πρώτο ματς εντός έδρας με τη Μίλαν, αλλά αγωνιστικά θα μας συνέφερε να παίζαμε εντός έδρας με τη Μίλαν το τελευταίο παιχνίδι».

Ακόμα, μίλησε και για την τελευταία νίκη της ΑΕΚ επί της Μίλαν, το 2006: «Ήταν μια πολύ δυνατή Μίλαν και μία πολύ καλή ΑΕΚ. Ήταν ένα σημάδι ότι μπορείς να τα καταφέρεις απέναντι και στον πιο ισχυρό αντίπαλο. Γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσουμε εκείνο το παιχνίδι καταλλήλως. Ναι, θα δείξω στους παίκτες μου εκείνο το ματς».

Όσον αφορά στην έλλειψη μεγάλης εμπειρίας από ευρωπαϊκά παιχνίδια στο ρόστερ, απάντησε: «Πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και να είμαστε θετικοί. Εγώ θα προσπαθήσω να πείσω τους παίκτες μου να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Παράλληλα, ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε και για το πόσο μεγάλη πρόκληση αποτελεί για τον ίδιο να αντιμετωπίσει τη Μίλαν: «Είναι κάτι σημαντικό και θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο. Θα προσπαθήσουμε να τους εκπλήξουμε, αν και θα είναι δύσκολο, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορούμε να πούμε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το παιχνίδι».

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του, ο Ισπανός κόουτς έστειλε μήνυμα στους οπαδούς: «Θα ήθελα να τους συγχαρώ. Μπορούμε να ονειρευόμαστε όλοι μαζί και τους ευχαριστούμε για τη στήριξή στην ομάδα».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved