Μπέντο: «Δε θα είναι ξανά μαζί μας ο Ιντέγε»

Μπέντο: «Δε θα είναι ξανά μαζί μας ο Ιντέγε»

Τι ανέφερε ο Πάουλο Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού επαναληπτικού στην Άγκυρα.

Πιστός στη φιλοσοφία του δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Οσμανλισπόρ, για τη φάση των «32» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία γκολ, ακόμη και σε ισοπαλία, για να καλύψει το 0-0 του πρώτου αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, και στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στην Άγκυρα, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες χρειάζονται γκολ για να προκριθούν στην επόμενη φάση και γι? αυτό θα προσπαθήσουν. Πιστεύω ότι ο αντίπαλος μας, επειδή παίζει στην έδρα του, θα ρισκάρει περισσότερο και θα δούμε ένα παρόμοιο παιχνίδι με εκείνο της περασμένης εβδομάδας. Εμείς από την πλευρά μας, θα μείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία του παιχνιδιού μας, θα προσαρμοστούμε φυσικά και έχουμε μελετήσει πως θα είναι ο αντίπαλος μας. Όμως, θα κάνουμε το παιχνίδι μας όπως γνωρίζουμε».

Σε παρατήρηση που έγινε, για το ότι ο προπονητής της Οσμανλισπόρ δήλωσε πως θα παίξει αμυντικά, σχολίασε: «Είναι η άποψή του και οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Εμείς από την πλευρά μας, σε όλες τις διοργανώσεις έχουμε μείνει πιστοί λίγο πολύ σε μία φιλοσοφία παιχνιδιού και αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο Κύπελλο, είτε στο Europa League. Προσπαθούμε να δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες για γκολ, να είμαστε επιθετικοί και να κυριαρχούμε. Φυσικά προσαρμόζουμε το παιχνίδι μας ανάλογα με τον αντίπαλο. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα είναι ίδιο με της προηγούμενης εβδομάδας. Με την Οσμανλισπόρ να είναι πίσω στην άμυνα και να είναι πιο σφιχτή και αμυντική. Εμείς από την άλλη, θα βγαίνουμε περισσότερο στην επίθεση και θα έχουμε περισσότερες πρωτοβουλίες για δημιουργία φάσεων. Η τουρκική ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά, να παίξει με αντεπιθέσεις, γιατί έχει γρήγορους ποδοσφαιριστές και θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί. Φυσικά, περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η ενδεκάδα της αντιπάλου μας, να δούμε αν θα είναι η ίδια με της περασμένης εβδομάδας ή αν θα έχει κάποιες αλλαγές. Από εκεί και πέρα εμείς θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και θα μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά για εμάς. Πάντα το πιο σημαντικό είναι το επόμενο. Πιστεύω ότι στο προηγούμενο παιχνίδι, πράγματι κάναμε καλά τη δουλειά μας όσον αφορά στην άμυνα. Γιατί καταφέραμε να ελέγξουμε τις γρήγορες αντεπιθέσεις, που είναι το δυνατό σημείο του αντιπάλου. Πιστεύω ότι επιθετικά θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι από το πρώτο ημίχρονο, γιατί βελτιωθήκαμε στο δεύτερο, αλλά μας έλειπε η κινητικότητα στη δημιουργία και στο τελείωμα των φάσεων και είναι κάτι που το έχουμε δουλέψει. Θέλουμε σε όλο το παιχνίδι να είμαστε μπροστά και να είμαστε πιστοί στη φιλοσοφία μας, που προσπαθούμε να τηρούμε σε όλες τις διοργανώσεις και που είναι να παίρνουμε την πρωτοβουλία και να δημιουργούμε φάσεις. Ξέρουμε ότι αν σκοράρουμε ένα γκολ, αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί θα προβληματίσει τον αντίπαλο μας. Πρέπει να ρυθμίσουμε τα δυνατά σημεία του αντιπάλου, να εκμεταλλευτούμε τα αδύναμα σημεία του, αυτό είναι κάτι που επίσης έχουμε μελετήσει και έχουμε σκοπό να εφαρμόσουμε αύριο. Όσον αφορά στον αγωνιστικό χώρο δεν τον έχουμε δει. Προτιμήσαμε να μην προπονηθούμε εδώ σήμερα, αλλά στην Αθήνα, γιατί κερδίσαμε μία μέρα παραπάνω για να δουλέψουμε στην στρατηγική μας. Κερδίζουμε κάτι απ? αυτό. Αύριο θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι θα συναντήσουμε έναν κακό αγωνιστικό χώρο όπως συναντήσαμε στην Τρίπολη και προσαρμοστήκαμε γρήγορα και το παιχνίδι ήταν πολύ καλό από πλευρά μας. Περιμένουμε πως θα είναι σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος, αλλά δεν θα μας δημιουργήσει πρόβλημα και θα προσαρμοστούμε».

Ρωτήθηκε για τον Ιντέγε και απάντησε: «Το σχόλιο μου είναι ότι δεν είναι εδώ μαζί μας. Δεν θα παίξει αύριο, δεν θα παίξει ξανά με την ομάδα μας. Το τελευταίο παιχνίδι το έπαιξε με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή και δεν έχω να αναλύσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε για την επιθετική γραμμή: «Θα δούμε ποιος θα αναπληρώσει το κενό. Πάντα είναι σημαντικό να σκεφτείς τι θα κάνεις και με την στρατηγική μας. Θα δούμε αύριο τι θα κάνουμε με την στρατηγική μας. Το σίγουρο είναι πως πραγματικά ο Ιντέγε ήταν ένας παίκτης που μας βοηθούσε πολύ, όχι μόνο για τον αριθμό των γκολ που προσέφερε στην ομάδα μας, αλλά συνολικά για την παρουσία του στον αγώνα. Βοηθούσε πολύ και στο αμυντικό κομμάτι παρόλο που βοηθούσε πάρα πολύ και στην επίθεση. Καμία ομάδα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει μία κατάσταση όταν χάνει δύο πολύ σημαντικούς παίκτες για εκείνη, όπως ο Λούκα (Μιλιβόγεβιτς) και ο Μπράουν (Ιντέγε). Παρόλα αυτά είμαστε πανέτοιμοι και δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις αυτές και να τις αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών παραβρέθηκε ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο οποίος δήλωσε: «Το πρώτο ματς ήταν πολύ δυνατό. Βέβαια το αφήσαμε πίσω. Το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Έχουμε έρθει εδώ πολύ συγκεντρωμένοι και πάμε να πάρουμε την πρόκριση. Έχουμε δουλέψει στην προπόνηση, όχι το τελείωμα της φάσης αλλά το πώς να βρεθούμε στο τελείωμα. Όπως έχει πει και ο προπονητής μας, όταν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, σίγουρα στην τελική προσπάθεια θα είμαστε θετικοί και θα πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για την απόφαση του προπονητή του να χρησιμοποιεί πολλά παιδιά από την Ακαδημία, απάντησε: «Σίγουρα αισθανόμαστε πολύ ωραία, αλλά είμαστε και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και νιώθουμε μέλη της πρώτης ομάδας. Σίγουρα γίνεται πολύ καλή δουλειά στην Ακαδημία και συνεχίζει να γίνεται. Εμείς από την άλλη, έχουμε ενταχθεί στην πρώτη ομάδα και είμαστε έτοιμοι για όλα».



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved