Ολυμπιακός-Οσμάνλισπορ 0-0: Ραντεβού στην Άγκυρα

Ολυμπιακός-Οσμάνλισπορ 0-0: Ραντεβού στην Άγκυρα

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ολυμπιακός και Οσμάνλισπορ τους οποίους θα λύσουν την επόμενη εβδομάδα στην Άγκυρα

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχοντας την κατοχή, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Καρτσέμαρσκας, ενώ τις φορές που το έκαναν, ο πορτιέρο των Τούρκων είχε σωστές τοποθετήσεις και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μπρούνο Βιάνα αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για κλωτσιά του στον Προχάτσκα και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, δεν θα δώσει το «παρών» στον επαναληπτικό στην Άγκυρα σε μία εβδομάδα.

Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο, παρά το γεγονός πως έβγαλαν ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και είχαν διάθεση, δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι τις περισσότερες φορές ήταν όλοι πίσω από την μπάλα. Πάντως, σε μερικές αντεπιθέσεις ήταν… φωτιά, κυρίως στο πρώτο μέρος, μια και στην «επανάληψη» δεν απείλησαν καθόλου τον Νικόλα Λεάλι.

Πλέον, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην Άγκυρα, την Πέμπτη (23/2) όπου οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να πάρουν την πρόκριση με νίκη, χωρίς να… παίζει ρόλο το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και με κάθε ισοπαλία με γκολ. Αντίθετα, το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση αν μείνει το 0-0 και οι Τούρκοι με νίκη παίρνουν αυτοί το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

OlympiacosOsmanMesa1

Το ματς

Δυναμική ήταν η εκκίνηση στον αγώνα για τους Πειραιώτες. Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο απείλησαν με το… καλησπέρα, καθώς στο 3ο λεπτό, ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το τέμπο της αναμέτρησης ήταν υψηλό, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την στιγμή που οι Τούρκοι θέλησαν να «χτυπήσουν» στις κόντρες, οι οποίες είναι το βασικό τους… όπλο.

Ωστόσο, η καλή αμυντική λειτουργία της Οσμάνλισπορ δεν… επέτρεψε στην δημιουργία κλασικών ευκαιριών, μια και το ματς αναλώθηκε στο κέντρο, με τα λάθη να είναι συνεχόμενα από τις δύο ομάδες. Πάντως, στο 41’ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με το κοντινό σουτ του Μποτία, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Καρτσέμαρσκας και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Καρντόσο έκανε το σουτ, από το ύψος της περιοχής, με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να αντιδρά σωστά. Μάλιστα, στο 44’ οι Τούρκοι έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Εντιαγέ πήρε την μπάλα, την έφερε μπροστά του, αλλά ο Μποτία έβαλε την κόντρα και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Μονόλογος χωρίς… ουσία

Το δεύτερο μέρος άνηκε ολοκληρωτικά στους Πειραιώτες. Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησαν το γκολ που θα τους έδινε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση. Αντίθετα, οι Τούρκοι έμειναν πιστοί στο πλάνο τους, την μαζική άμυνα, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις, αλλά όχι με την ίδια… θέληση, όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας να πιέζουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά τις φορές που απείλησαν, κυρίως με μακρινά σουτ, ο Καρτσάμαρσκας ήταν στην σωστή θέση.

Χαρακτηριστικές είναι οι φάσεις των Σεμπά (55’) και Μάρτινς (57’), όταν οι δύο «ερυθρόλευκοι» έκαναν τα μακρινά σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Οσμάνλισπορ έδιωξε τον κίνδυνο, ενώ στο 67’ στην αντεπίθεση των Πειραιωτών, ο Καρντόσο δεν κατάφερε να απειλήσει, καθώς το σουτ που έκανε κόντραρε σε σώμα αμυντικού.

OlympiacosOsmanMesaKokkini

Τα πάντα άλλαξαν στο 74ο λεπτό, όταν ο Μπρούνο Βιάνα αντίκρισε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Η αντίδραση του Μπέντο ήταν άμεση, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ρομαό, αντί του Καρντόσο, αλλά ο Αφρικανός καθυστέρησε να βρει τα… πατήματά του. Αντίθετα, ο Μανθάτης που μπήκε αντί του Φορτούνη, έδωσε άλλη… πνοή στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, προκαλώντας προβλήματα στους αμυντικούς.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή, αλλά δεν απείλησαν σημαντικά την εστία του Νικόλα Λεάλι, την στιγμή που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέχρι το τέλος για τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφεραν και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αφήνοντας… ανοικτή την πρόκριση για την ρεβάνς της Τουρκίας.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μαρτίνς (87' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (71' Μανθάτης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Καρντόσο (76' Ρομαό).

Οσμάνλισπορ (Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγεβιτς, Τσιουριουκσού, Προχάτσκα, Τιάγκο Πίντο, Λουίζ Κάρλος (87' Μαχέρ), Τσαγκιράν, Εντιαγέ, Μπιφουμά (94' Γκιουβέν), Ρεγκατέν, Ντελάρζ (81' Ρουσέσκου).



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved